Teraz jest 31 paź 2020, 02:51

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 maja 2011, 20:43 
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2011, 20:39
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa - Praga Południe
Wiem że może to nie jest odpowiednie miejsce ale potrzebuje pomocy w sporze z durnym sprzedawcą Alle. To nie jest żadem spam tylko strona opisująca cały mój problem proszę bardzo pomóżcie mi w tej spawie. Dzięki. http://przestroga.cba.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2011, 21:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2009, 21:36
Posty: 2615
Lokalizacja: Eteryczna kraina snów pełna przygód
To jest stan? Lol, raczej Cię w bańke nie robił pewnie sam coś spieprzyłeś.

_________________
http://socialclub.rockstargames.com/crew/the_agency_pl
Polska ekipa GTA V: Online [PS4][PS3][XBOX360][PC]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 maja 2011, 21:47 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
Hej,

1.) Cenzura bardzo słaba, widzę wiele razy numer aukcji więc możemy dojść, o którego sprzedawcę "chodzi" ;).
2.) Kod do gratisów nie działał, bo trzeba go wprowadzić prosto w grze a nie w EA DM.
3.) Sprzedawca według mnie stoi na przegranej pozycji. Według tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1575737062 nie ma nic napisane, że sprzedawca sprzedaje konto gry. Przewijają się tam ciągle słowa klucze, przez co kupujący może mylnie wrażenie , że wpisując klucz kupiony na aukcji będzie mógł dodać grę do swojego konta EA. A tutaj ewidentnie wygląda, że sprzedający tworzy konto i na nim kupuje grę. Klucze faktycznie, mogą być nie używane (czyli będą działać gdy np. będziesz chciał zainstalować BFa z klucza od znajomego), ale zostały przypisane do konta i po prostu jesteś zmuszony korzystać z tego konta, żeby grę zainstalować.

Pisz w sporze na Allegro, że na aukcji brakuje opisu, że klucze sprzedane na aukcji nie można przypisać do własnego konta EA, bo są przypisane z góry do innego konta.

Powodzenia,
DN ;)

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 maja 2011, 00:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2004, 23:24
Posty: 636
Lokalizacja: Kraków
Kupił Pan Battlefield Bad Company 2 + dodatek Vietnam i to dostał, wszystko działa co zostało potwierdzone, zmienił Pan sobie hasło, tylko Pan ma do tego dostęp.... i po 7 dniach pisze do Allego o zwrot pieniędzy. Klucze pochodzą z EAstore - fakt, a to, że akurat przy zakupie Battlefield Bad Company 2 Limited Edition klucz automatycznie jest przypisywany do konta EA, z którego została gra zakupiona to inna bajka (z taką praktyką spotkałem się tylko przy kupnie SPECTAC do BC2). To tak tylko dla wyjaśnienia piszę, niestety nie mam czasu na kolejną jałową dyskusję. O publikacji prywatnej korespondencji nie wspomne.


Durny Allegrowicz pozdrawia serdecznie :)

_________________
who Cares?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 maja 2011, 13:33 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
stan, nie chcę mieszać się w Twoje interesy, ale warto publikować takie informacje na aukcji, jak ta, że gra automatycznie jest przypisywana do jakiegoś konta. Dużo osób kupuje klucz chcąc dodać go do swojego konta EA. Ja osobiście czułbym się zrobiony w balona, bo nie ma takiej informacji i przewija się słowo klucze, więc myślę sobie, że będę mógł dodać grę do swojego konta (wiedząc jak funkcjonuje EA Store).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 maja 2011, 14:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2004, 23:24
Posty: 636
Lokalizacja: Kraków
Arturze, to że ktoś chce dodać klucze do swojego konta można uznać za fanaberię. Sprzedałem działającą, nieużywaną grę, to co się z nią stało po zakupie nie wiem. Chyba Ci umknął fakt, że hasło sobie zmienił ;) Jaką ja mam pewność, że teraz gra (klucze) nie została już użyta?

_________________
who Cares?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 maja 2011, 15:25 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2385
Lokalizacja: Pyrlandia
Stan, nie sądzę byś działał z zamiarem oszustwa ale przychylam się do DN że opis aukcji lekko wprowadza w błąd. Proponuję jednak byście to załatwili polubownie między sobą. Obie strony popełniły błąd i teraz trzeba w spokoju rozwiązać problem.

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 maja 2011, 16:01 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2005, 10:20
Posty: 1989
Lokalizacja: Piaseczno
stan86 napisał(a):
Arturze, to że ktoś chce dodać klucze do swojego konta można uznać za fanaberię. Sprzedałem działającą, nieużywaną grę, to co się z nią stało po zakupie nie wiem. Chyba Ci umknął fakt, że hasło sobie zmienił ;) Jaką ja mam pewność, że teraz gra (klucze) nie została już użyta?


Stanisławie, wiesz, są ludzie, którzy lubią mieć gry w jednym miejscu, czyli na jednym koncie EA, na jednym koncie Steam itd. i ja jakoś tutaj nie widzę fanaberii. W 99% jestem pewien, że sprzedałeś nieużywaną grę, ale zdecydowanie na aukcji nie ma wzmianki o tym, że gra jest już automatycznie przypisana do nowego konta. Ja tylko wyraziłem swoją opinię na ten temat, robisz co chcesz, to jest Wasz spór. Ale dobra rada z mojej strony to taka, że warto zaktualizować informacje na swoich aukcjach, aby problemy tego typu już Cię nie spotykały ;).

Zwróciłem uwagę na to, że kupujący zmienił hasło. Ale to nie zmienia faktu, że na aukcji brak było informacji o tym, że gra już jest przypisana do konta jakiegoś EA DM, choć klucze są nie używane.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 maja 2011, 10:12 
Offline

Dołączył(a): 5 maja 2011, 20:39
Posty: 6
Lokalizacja: Warszawa - Praga Południe
Dziękuje wszystkim za cenne uwagi i spostrzeżenia. Gra dział, ale nie ma moim koncie i to mnie BOLI. Gdyby w przypływie swojego roztargnienia i chęci udowodnienia mi swojej niewinności STAN nie podał danych do konta EA STORE (które od razu wykorzystałem do EA DM) to pewnie nie podał by mi ich dobrowolnie.

Szkoda gadać kończę temat.

Dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL