Teraz jest 12 gru 2024, 03:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 paź 2011, 12:05 

No właśnie tak (moim skromnym zdaniem) jest. Konwersja na YT dość mocno zniekształca obraz (wiem, bo sam nagrywam filmy na YT i te, które mam już nawet po konwersji na format *.mp4, a jeszcze przed uploadem mocno różnią się od tego co można zobaczyć na gotowym filmiku YT). Jak mówię, jeśli ktoś odpali u siebie na kompie (o ile ma taką możliwość) grę w LOW a za chwilę na ULTRA, to różnica jest widoczna od kopa. I nie mówię tu o takich detalach, o jakich raczyłeś wspomnieć. Dla mnie "całość" jest po prostu o wiele lepsza. ;)

(cały czas podkreślam, że to moje zdanie i moje "doznania")

PostNapisane: 28 paź 2011, 20:39 

Jest różnica całkiem spora.
Zależy jak rozumieć ultra a jak high,np sama dynamika oświetlenia HBA0 która wpiernicza dużo zasobów bardzo różni się od SSA0
Tak samo gra z alliasingiem wygląda dużo lepiej(Chociaż tego przy klatkowaniu nie widać)
I to są te smaczki które właśnie zmieniają wygląd najbardziej a nie tekstury ultra vs high
I przypuszczam że gra np. na ultra bez ww. dodatków wygląda widocznie gorzej od gry na high z włączonymi(niestety nie mogę tego sprawdzić osobiście ponieważ sprzęt nie pozwala)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2