Teraz jest 5 kwi 2025, 22:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 wrz 2012, 18:52 

Głupoty gadacie,ja mam i5 2500k @ 4.7Ghz i stary ale jary GTX 480 i ze wszystkim na ultra są spadki płynności.A kiedy to zauważyłem?jak posłuchałem bardzo madrego Pana z serwisu którego nie daże największą sympatią czyli youtube.Facet w filmiku wytłumaczył jak ogromną różnice robią ustawienia na low.Do tamtej pory grałem na ultra ale jak już przesiadłem sie naa low to mi kopara opadła.45-60 fps a 90-110 bo tyle mam na low to jest diametralna różnica w tej grze.Teraz dopiero gra mi sie świetnie,płynność jest rewelacyjna.Może być 30kolesi na schodach w metrze i 100rzuconych granatów a gra nawet nie drgnie.Płynność moich ruchów jest niesamowita.Myszka a w zasadzie jej czułość dostałą jakby kopa jest szybciej i płynniej.Walić HD

http://www.youtube.com/watch?v=ugUJ1eh5cmU
tutaj koleś opisuje co i jak,kupił karte GTX 670 a i tak gra na loW.Szacunek

PostNapisane: 14 wrz 2012, 19:51 

deftones9 napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=ugUJ1eh5cmU
tutaj koleś opisuje co i jak,kupił karte GTX 670 a i tak gra na loW.Szacunek

xfactor <3

Właśnie dlatego każdego namawiam na low, tłumaczę że granie na ultra jest bez sensu, NIE, i tak grają, a później przechodzą na low i "OMFG JAKA PŁYNNOŚĆ!".
God damnit.

PostNapisane: 14 wrz 2012, 21:12 

Ja i tak was nie rozumiem. Może i na low jest więcej fps, ale i tak przy moim kompie ( i5 3570k, gtx 670) mogę grać na ultra full hd, rozdziałka 1920x1080 a moje fps to ~80 i właśnie przy takich fps da się grać bez żadnego problemu, a największy spadek zauważyłem do 60 klatek... Na low gra też wygląda ładnie, ale skoro mogę grać luźno na ultra to czemu nie? Właśnie po to wydałem 3500zł!

PostNapisane: 14 wrz 2012, 21:32 

Z tym, że tamten koleś musi na low grać bo ma 120hz monitor i chce mieć właśnie tyle klatek zawsze.

Ale jak ziomki z takim sprzętem grają na low to ja się nawracam i też włączam low. A co :P

A czy ktoś wie czym najlepiej zablokować fps na 60? Koleś z filmiku używa dxtory z tego co słyszałem.
Zawsze się zastanawiałem czy komenda gametime.maxvariablefps 60 odciąża tylko gpu czy też cpu (z tego co wiem cpu wysyła obrazki do obrobienia przez gpu więc dobrze by było jakby wysyłał ich nie więcej jak 60 :P)

PostNapisane: 14 wrz 2012, 21:36 

kondziowy napisał(a):
Zawsze się zastanawiałem czy komenda gametime.maxvariablefps 60 odciąża tylko gpu czy też cpu (z tego co wiem cpu wysyła obrazki do obrobienia przez gpu więc dobrze by było jakby wysyłał ich nie więcej jak 60 :P)

Pacnij VSync i limit z konsoli jednocześnie, systemu nie usmażysz.

MrLagmin napisał(a):
...

A na jaką część tych wszystkich pierdół zwracasz uwagę gdy ŁOJEZUSKU STRZELAJĄ DO MNIE?
Ktoś mógłby Ci zmienić detale na low i byś tego nawet nie zauważył bez zbliżania mordy do ściany...

Na dodatek zostaje aspekt ekonomiczny, mniejsze detale=mniej pierdół do obliczenia=mniejsze wymagania od sprzetu=mniejszy pobór prądu=niższy rachunek za prąd!
Nic tylko Vsync zarzucić i cieszyć się z poboru mocy ograniczonego o połowę!

PostNapisane: 14 wrz 2012, 23:17 

Jedyne w detalach co kuje w oczy i przeszkadza na niskich to jakość siatki kiedy obiekty pojawiają się około 30 metrów przed tobą, na to zawsze zwrócę uwagę. Ze wszystkiego mogę zrezygnować ale nie z tego :) A tak się składa że to żre najbardziej na słabym procku (ilość obiektów widocznych na ekranie...)

PostNapisane: 15 wrz 2012, 00:44 

Mofixil napisał(a):
Pacnij VSync i limit z konsoli jednocześnie, systemu nie usmażysz.

Ale niestety mouse laga od Vsync nie zniosę :( Minimalny bo minimalny ale jednak. Używam tylko limitu z konsoli.

PostNapisane: 15 wrz 2012, 09:02 

Mofixil napisał(a):
A na jaką część tych wszystkich pierdół zwracasz uwagę gdy ŁOJEZUSKU STRZELAJĄ DO MNIE?
Ktoś mógłby Ci zmienić detale na low i byś tego nawet nie zauważył bez zbliżania mordy do ściany...

Na dodatek zostaje aspekt ekonomiczny, mniejsze detale=mniej pierdół do obliczenia=mniejsze wymagania od sprzetu=mniejszy pobór prądu=niższy rachunek za prąd!
Nic tylko Vsync zarzucić i cieszyć się z poboru mocy ograniczonego o połowę!

Gdy "ŁOJEZUSKU STRZELAJĄ DO MNIE" może nie zauważę pierdół, ale jak już mówiłem, skoro mam taką maszynę to korzystam z jej dóbr. A prąd? Phi, rodzice płacą, a do biednych ludzi nie należymy.

PostNapisane: 15 wrz 2012, 10:11 

PawelKult napisał(a):
Jedyne w detalach co kuje w oczy i przeszkadza na niskich to jakość siatki kiedy obiekty pojawiają się około 30 metrów przed tobą, na to zawsze zwrócę uwagę. Ze wszystkiego mogę zrezygnować ale nie z tego :) A tak się składa że to żre najbardziej na słabym procku (ilość obiektów widocznych na ekranie...)

Daj siatke na wysokie,ja mam wszystko na low oprócz siatki i jest świetnie ;)

PostNapisane: 15 wrz 2012, 14:39 

Kiedys na premiere BF gralem sobie w fHD, HIGH na i5, 670 w calkiem przyzwoitym fps, dzisiaj za bardzo nie jest to mozliwe bo Dice przez swoje patche rozwalilo gre. Gram na low z wysokim AA i dorysowaniem objektow i gra nie wyglada najgorzej, widac ze to LOW ale jako calosc to sprawdza sie dobrze dla oka, bo wszystko wygladzone, brak zabkow jak na konsoli + podkolorowanie BFa i usuniecice blura na rzecz wyostrzenia gry

http://extreme.pcgameshardware.de/attac ... te-1.0.jpg

poprawione kolory i wyostrzenie gry ale kosztem -10fps, jak dla mnie warto bo gra nie robi sie taka mglista i nie ma zimnych kolorow
http://extreme.pcgameshardware.de/attac ... -1.4.1.jpg

PostNapisane: 15 wrz 2012, 14:43 

i5 + 670 i na high Ci się źle gra? Kolego, ja mogę grać luźno na ultra, bez żadnych spadków fps ( jakieś felerne części chyba kupiłeś... ).

PostNapisane: 15 wrz 2012, 14:45 

Masz nonstop 60fps? Bo mi sie cos nie chce wierzyc, 2 identycznie kompy i chodzi podobnie

PostNapisane: 15 wrz 2012, 15:21 

60fps? Tylko, jak zaczną wybuchać granaty, pociski z czołgów trafiające w budynki/ziemię i powodujące rozbryzganie się malutkich cząsteczek betonu/ziemi. Jak jest trochę mniej akcji ( mówię o sytuacji gdzie strzelają tylko ludzie, nawet na metro przy fladze B) to jest ~80 fps. Jaki dokładnie procek masz?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2