Teraz jest 12 gru 2024, 22:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 cze 2012, 18:38 
Moderator forum

deftones9 napisał(a):
!nie mam pojęcia o co chodzi

Następny Twój post pisany bez poszanowania zasad ortografii zostanie usunięty.

PostNapisane: 13 cze 2012, 19:03 

deftones9 napisał(a):
Panowie miałem pół godziny temu dziwną sytuacje,chciałem kupić premium a więc kliknełem na kup teraz na originie i zamiast przekierować mnie tam gdzie wpisuje numer karty kredytowej z hasłem odrazu bez niczego zaczeło mi ściągać około 2.5g.O dziwo ściagał sie premium!!! nie wierzyłem w cud więc zaraz po ściągnięciu pojawiłem sie na battlelogu wchodze na wyszukiwarke i pierwszy lpeszy serwer z nową mapą.Czekam aż sie załaduje i jestttt grammm ;))) wychodze z gry i na stronie głównej wyraznie jest napisane ''Użytkownik _________ ma teraz dostęp do rozszerzenia Premium dla gry Battlefield 3'' .Czy to jest jakiś żart?dali mi premium za darmo?

Jakim cudem zaczęło Ci coś pobierać? Z tego co mi wiadomo to nowe mapy (Close Quarters) były w najnowszym patchu i praktycznie każdy je ma. Pozostaję tylko je uaktywnić kluczem, a może się mylę?

PostNapisane: 13 cze 2012, 19:06 

Pobrałem plik o wielkości 2.5GB.Gram cały czas,nic sie nie dzieje.Tak jakbym był posiadaczem BF3 premium.

PostNapisane: 13 cze 2012, 19:12 

Davidoff napisał(a):
Jakim cudem zaczęło Ci coś pobierać? Z tego co mi wiadomo to nowe mapy (Close Quarters) były w najnowszym patchu i praktycznie każdy je ma. Pozostaję tylko je uaktywnić kluczem, a może się mylę?

Też mi się tak zdawało, jednak przed zagraniem musiałem ściągnąć dodatkowo 2,8gb

PostNapisane: 13 cze 2012, 19:25 

W ostatnim patchu ściągnęły się tylko bronie z premium, dodatkowe dźwięki i skórki mundurów.
Przy kupnie dodatku ściągają się mapy.

PostNapisane: 13 cze 2012, 19:36 

Czy klucze z allegro z Premium są banowane tak samo jak klucze z podstawki?

Obrazek

PostNapisane: 13 cze 2012, 19:47 

deftones9 napisał(a):
nie mogło pobrać pieniędzy bo za każdym razem sie wpisywało kod CVV a ja go nie pamiętam bo przelewałem z konta matki kiedyś jak BF3 kupowałem.Wogóle nie mialem tego okna gdzie sie wpisuje dane...w tym rzecz!!!nie mam pojęcia o co chodzi

Możliwe że przy poprzednich zakupach zaznaczyłeś aby origin zapamiętał twoje dane i przy następnym zamówieniu już o nie nie pyta.

PostNapisane: 13 cze 2012, 19:49 

To w takim razie mam premium za darmo.Po mojemu to oni sie kapną po jakimś czasie.Może nawet i jutro już nie pogram sobie ;) Fomas nie ma takiej możliwości nawet,origin ma takie zabezpieczenia jak
przy internetowych zakładach bukmacherskich albo przy kupowaniu ciuchów ze sklepu internetowego.Zawsze trzeba wpisać kod CVV,inaczej każdy użytkownik komputera mógłby robić zakupy na moje konto z mojego pc.

PostNapisane: 13 cze 2012, 20:08 

deftones9 napisał(a):
Zawsze trzeba wpisać kod CVV,inaczej każdy użytkownik komputera mógłby robić zakupy na moje konto z mojego pc.

W origin tego nie próbowałem, ale w steam jeśli pozwolisz na zapamiętanie twoich danych, to potem już nic nie wpisujesz tylko klikasz aby zatwierdzić.
Poczekaj parę dni, jak nic nie pojawi się na wyciągu z karty to miałeś farta.

PostNapisane: 13 cze 2012, 20:15 
Moderator forum

deftones9 napisał(a):
Zawsze trzeba wpisać kod CVV,inaczej każdy użytkownik komputera mógłby robić zakupy na moje konto z mojego pc.

Nie zawsze to po pierwsze primo. A po drugie primo to nie każdy a osoba znająca Twój login i Twoje hasło.
Zwróć uwagę, że płacąc przy pomocy PayPal'a, nie podajesz kodu CVV.

PostNapisane: 13 cze 2012, 20:27 

Mi sie nawet nie pojawiło to okno gdzie mam do wyboru rodzaj płatności a skoro system miałby zapamiętać moje dane to dlaczego zaraz po tym chciałem na próbe zobaczyć jak będzie wyglądał zakup mass effect 3 i okno z wyborem płatności sie pojawiło.Sam już nie wiem

PostNapisane: 13 cze 2012, 21:33 

lexoo napisał(a):
Czy klucze z allegro z Premium są banowane tak samo jak klucze z podstawki?

A to klucze z podstawki są banowane? Banowane były tylko te kradzione

PostNapisane: 14 cze 2012, 08:55 

Wierzbin napisał(a):
W ostatnim patchu ściągnęły się tylko bronie z premium, dodatkowe dźwięki i skórki mundurów.

Chyba jednak nie masz racji, mi z patchem wszystko się ściągneło. Po zakupie Premki żadnego dodatkowego ściagania nie miałem, ale to tylko mało istotna dygresja w całej dyskusji.

PostNapisane: 14 cze 2012, 09:48 

pioteras napisał(a):
Wierzbin napisał(a):

Chyba jednak nie masz racji, mi z patchem wszystko się ściągneło. Po zakupie Premki żadnego dodatkowego ściagania nie miałem, ale to tylko mało istotna dygresja w całej dyskusji.

Bardzo mało istotna, albowiem musiałeś po prostu nie zauważyć pobierania - tak jak ja zresztą. I tak jak kolega Wierzbin napisał, w patchu nie pobrało mapek, dlatego kiedy można już było pograć w CQ, trzeba było pobierać mapki o wielkości 2,8Gb.

PostNapisane: 14 cze 2012, 10:29 

deftones9 napisał(a):

Tak jak pisali poprzednicy wcale nie trzeba zawsze podawać CVV (chyba że się kupuje pierwszy raz). Dla wygody użytkowników (a raczej dlatego żeby ludzie nie rezygnowali z zakupu on-line bo im się nie chce szukać karty i wpisywać sto tysięcy różnych pierdół) niektóre serwisy wprowadziły zapamiętanie danych z karty żeby potem można było kupować "jednym kliknięciem". Żeby daleko nie szukać to takie coś ma np. Amazon i nazywa się to 1-click ordering, klikasz i masz. Bardzo możliwe że w Originie też coś takiego jest i po prostu z tego skorzystałeś nie zdając sobie nawet z tego sprawy. Sprawdź sobie stan konta i zobaczymy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 342 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2