Teraz jest 12 gru 2024, 01:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 paź 2011, 01:12 
Redaktor Battlefield.pl

fifmat napisał(a):
a to, że za każdym razem musisz wciskać alt+tab, nie zmienisz ustawien na spokojnie tylko w czasie trwania rundy, no i to, że nie ma odczucia gry :/ a filmik no ok, można szybciej uruchomić bf3 ale czy nie wygląda to trochę jak porównanie visty i win7 ?

i jak już mówiłem, nie mam nic przeciwko battlelogowi ale jak mam zapłacić 130zł to chcę coś porządnego a nie kolejnego facebooka...

Nie wiem jak Ty, ale ja szybciej wykonuję operację alt tab + najechanie kursorem na miniaturkę gry + wciśnięcie scrolla w BF3, niż escape + wyjdź z gry + potwierdzenie wyjścia (nie pamiętam czy to jest) + czekanie na aktualizację statsów. Przejrzenie swoich wyników również zajmuje mniej czasu niż w BC2, to samo przeglądanie i dołączanie do znajomych. Odczucie gry to bardzo płynna kwestia, a problem ze zmianą ustawień wideo jest taki, że nie można tego zrobić będąc martwym.

XerxesPL napisał(a):

Are you *** kidding me? Na tej przeglądarce są problemy ze zwykłym połączeniem się na serwer i jedyną rozsądną opcją jest "Quick Match" bo nawymyślali 2 minutowe rezerwacje slotów dla quick matchowców.

To prawda, ale nie jest to nic, czego nie można by w miarę łatwo naprawić.

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 2 paź 2011, 01:51 

XerxesPL napisał(a):
_Dominiko_PL napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=w7hq9RJsXtw&feature=player_embedded

Tyle w tym temacie :) Battlelog jest bardzo fajny

Are you *** kidding me? Na tej przeglądarce są problemy ze zwykłym połączeniem się na serwer i jedyną rozsądną opcją jest "Quick Match" bo nawymyślali 2 minutowe rezerwacje slotów dla quick matchowców.

Ani razu "quick match" nie użyłem i nie miałem żadnych problemów z połączeniem się z serwerami, nie wiem o czym mówisz.

Na początku byłem sceptycznie nastawiony, teraz mi się to rozwiązanie podoba o wiele bardziej niż menu w grze.

PostNapisane: 2 paź 2011, 07:45 

Idea Battleloga całkiem mi podoba ale mam jedno zastrzeżenie. Jak mamy słabszy komputer (czyli mój na przykład) to podczas gry są uruchomione dodatkowe procesy czyli przeglądarka i Orgin. Jedno i drugie w jakiś sposób pożera zasoby komputera co wpływa na szybkość działania gry. Chyba bym jednak (przynajmniej teraz) wolał mieć normalne menu w grze bo odnoszę wrażenie że bym wyciągnął dzięki temu dodatkowe 5-10 FPS. Jak pewnie wiadomo lepiej mieć więcej FPS niż mniej bo to czasami przekłada się na mieć albo nie mieć fraga.

PostNapisane: 2 paź 2011, 09:53 

Kiedy już pojawi się aplikacja BF3 w pasku można spokojnie wyłączyć przeglądarkę.

PostNapisane: 2 paź 2011, 10:01 

Poza tym Origin moze sie wylaczac jak odpalisz gre, tylko w opcjach poszukaj. Ostatnia zakladka i tam plata odznacz zeby bylo wlaczone w grze.

PostNapisane: 2 paź 2011, 11:58 

A co jeżeli ktoś nie będzie miał internetu i będzie chciał pograć w singla? Ja wiem, że praktycznie każdy ma internet, ale czasami zdarzają się sytuacje kiedy ktoś zostaje "uziemiony" - przeprowadzka, prace na linii itp...
i niezbyt rozumię to dlaczego muszą być odpalone 3 aplikacje i dopiero potem samo okienko gry - Origin 70Mb, Przeglądarka 200-400Mb, i plugin 300Mb, sama gra nie sprawdzałem ile zajmuje ramu, ale jak już ją odpalimy to przy zwykłym menu ten ram jest zarezerwowany dla gry, a tutaj min. 500Mb jest wycięte. Jak ktoś ma 12Gb ramu to się nie przejmuje, ale dużo ludzi ma 4 i jest to jakiś problem.
Co do tego, że "gra bez menu to nie argument" to wg. mnie jest to jakiś argument - mam zapłacić za pełny produkt, a dostaję coś takiego i mam wrażenie, że im się NIE CHCIAŁO zrobić normalnego menu :/ chociażby po to, żeby zmienić ustawienia, albo fajnie wyglądało, żeby gra stwarzała wrażenie dopracowanej

PostNapisane: 2 paź 2011, 13:39 
Moderator forum

Przesadzasz z tymi ilościami dotyczącymi RAMu...nikt nie płacze, że to wszystko za dużo zajmuje i 4 GB ledwo starcza. RAM jest po to żeby z niego korzystać.

PostNapisane: 2 paź 2011, 14:15 

Ja mialem 2GB RAM i miałem lekkie problemy(gra sie minimalizowala z dobre 10sek.) ale jak dokupilem RAM do 4GB to od razu caly komp śmiga że hej. BF sie minimalizuje w ulamek sekundy i przegladarka nie wlacza sie razem z harczeniem dysku bo ma zapchany swap. POLECAM dokupic ram i bedzie ok. To w najgorszych przypadkach MAX 90zł

PostNapisane: 2 paź 2011, 14:35 

fifmat napisał(a):
i niezbyt rozumię to dlaczego muszą być odpalone 3 aplikacje i dopiero potem samo okienko gry - Origin 70Mb, Przeglądarka 200-400Mb, i plugin 300Mb, sama gra nie sprawdzałem ile zajmuje ramu, ale jak już ją odpalimy to przy zwykłym menu ten ram jest zarezerwowany dla gry, a tutaj min. 500Mb jest wycięte. Jak ktoś ma 12Gb ramu to się nie przejmuje, ale dużo ludzi ma 4 i jest to jakiś problem.
Co do tego, że "gra bez menu to nie argument" to wg. mnie jest to jakiś argument - mam zapłacić za pełny produkt, a dostaję coś takiego i mam wrażenie, że im się NIE CHCIAŁO zrobić normalnego menu :/ chociażby po to, żeby zmienić ustawienia, albo fajnie wyglądało, żeby gra stwarzała wrażenie dopracowanej

U mnie windows 7 + avast + przegladarka + origin + gra = 60% zuzycia ramu. Mam 4giga. Czyli zuzywa okolo 2.5.

PostNapisane: 2 paź 2011, 15:19 

ashlon napisał(a):

fifmat napisał(a):
U mnie windows 7 + avast + przegladarka + origin + gra = 60% zuzycia ramu. Mam 4giga. Czyli zuzywa okolo 2.5.

A więc zresumuję to że jedni ludzie co mają dobre kompy sa na tak(można tak rzec), ale Battlelog to jest ścierwo, cóż z tego że szybko wyszukuję serwery?
Ale powiedzmy jest taka sytuacja:
1.Pada/jest burza problemy na lini grasz sobie w singla urywa internet i gre ci wyłancza? ----> aż żal dupe ściska
2.Słabe kompy ---> [opcionalne dla niektórych w tym mnie] Antywirus + Skype/GG + TS3/muble + przeglądarka + plugin i dopiero gra włanczająca się poprzez przeglądarkę = LAGI, krzaki, komp ledwo co źipie, duży ping (polak powiedział by że w c...)
3.Inne powody dla których Battlelog to ZUO

Dlatego ja mówię temu NIE może wspólnymi silami uda nam się coś jeszcze zdziałać aby było NORMALNE MENU tak jak w innych grach

Lista kto jest przeciwny Battlelogowi:
1.Konrad102
2.
3.
4.
...

TGD TS3: 188.165.154.99:1130 Hasło na PW
Obrazek

PostNapisane: 2 paź 2011, 15:23 

Konrad102 napisał(a):

1.Pada/jest burza problemy na lini grasz sobie w singla urywa internet i gre ci wyłancza? ----> aż żal dupe ściska
2.Słabe kompy ---> [opcionalne dla niektórych w tym mnie] Antywirus + Skype/GG + TS3/muble + przeglądarka + plugin i dopiero gra włanczająca się poprzez przeglądarkę = LAGI, krzaki, komp ledwo co źipie, duży ping (polak powiedział by że w c...)

1.a Czemu ma gre wyłączyć? Jak wejdziesz do gry mozesz z powodzeniem wylaczyc przegladarke wiec nie rozumiem cie ;]
1.b Jak jest burza ja i tak zawsze wyłączam kompa wiec nie widze problemu ;]
2. Słabe kompy i tak sobie nie poradzą z grą wiec nie ma co, a GG itp. mozna bez problemu wylaczyc

PostNapisane: 2 paź 2011, 15:32 

Zelazo94 napisał(a):
1.a Czemu ma gre wyłączyć? Jak wejdziesz do gry mozesz z powodzeniem wylaczyc przegladarke wiec nie rozumiem cie ;]

Pare postów w góre ktoś pisał ze jak wyłaczysz przegladarkę to gre też ci wyłącza. By the way to i tak nie zmienia faktu że aby zagrać w Singla musisz mieć dostep do przeglądarki.

TGD TS3: 188.165.154.99:1130 Hasło na PW
Obrazek

PostNapisane: 2 paź 2011, 16:23 

fifmat napisał(a):
A co jeżeli ktoś nie będzie miał internetu i będzie chciał pograć w singla? Ja wiem, że praktycznie każdy ma internet, ale czasami zdarzają się sytuacje kiedy ktoś zostaje "uziemiony" - przeprowadzka, prace na linii itp...

1. Jak nie masz neta przez jakiś czas to poczytasz książkę - też rozrywka.
2. Jak masz Steam'a to też musisz go odpalić, więc w BF3 masz dodatkowo tylko przeglądarkę która jest niczym przy tych gigabajtach pamięci w kompach.
3. Battlelog i menu w przeglądarce to pomysł DICE na coś nowego, jak na początek działa bardzo szybko i twórcy w żaden sposób nie wycinali menu. Dostajesz pełny produkt, ale z innym rozwiązaniem! Według mnie świetnym w którym jedynym faktycznie wkurzającym błędem jest dostęp do opcji tylko podczas grania mapki, a tak co jest w tym złego?
Bierze więcej RAMu? Może dodatkowe MENU w grze tyle samo zasobów potrzebuje. Jakiś jeszcze argument? Bo na ten moment serwery wyszukuje jakieś 10x szybciej niż w BC2. A gra ładuje się w ekspresowym tempie.

PostNapisane: 2 paź 2011, 16:37 

Konrad102 napisał(a):
Pare postów w góre ktoś pisał ze jak wyłaczysz przegladarkę to gre też ci wyłącza.

Z tym że gra się nie wyłącza.

PostNapisane: 2 paź 2011, 18:29 

Konrad102 napisał(a):
Lista kto jest przeciwny Battlelogowi:
1.Konrad102
2.
3.
4.
...

Jestem przeciwny zastępowania menu protezą, możesz mnie wpisać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2