Teraz jest 5 sie 2025, 12:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 191 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 wrz 2012, 17:34 

No cuż jak grasz na serwerze 16-to slotowym to sie nie dziwię ze nie masz co robić. Wejdź na 64 bo tam nawet piechota ma swoje pięć minut.

PostNapisane: 14 wrz 2012, 17:40 

Niewypał? Totalne gówno? Skrajny idiotyzm? Wyobraź sobie, że niektórzy lubią gdy na mapie nie ma ścisku jak w TDM czy QC. Niektórzy lubią też pograć gdy liczy się jakaś taktyka, oflankowanie przeciwników kosztem 2 minut biegu, podzielenie się i zajęcie ważnych strategicznie punktów na rozległej mapie. Jak na mapach nie masz co robić... to zacznij myśleć :) Nie wszystko musi się ograniczać do biegania i bezmózgiego strzelania na lewo i prawo z częstotliwością 4 magazynków na minutę. I od dawna było wiadome, że ten dodatek będzie się skupiał na walkach wszelkiej maści pojazdów więc o co Ci chodzi z tą piechotą to ja nie wiem. Każde DLC jest inne i skupia się na innym typie gry. I to jest świetne bo chyba każdy znajdzie coś dla siebie. A jest przecież uniwersalna pod względem gameplay'owym (że się tak wyraże) podstawka. Skąd się biorą ludzie z tak wąskimi horyzontami to mimo tylu lata na karku ciągle mnie zaskakuje, echh...
No sorry ale musiałem :)

PostNapisane: 14 wrz 2012, 17:48 

PL_Huzar napisał(a):
Niewypał? Totalne gówno? Skrajny idiotyzm? Wyobraź sobie, że niektórzy lubią gdy na mapie nie ma ścisku jak w TDM czy QC. Niektórzy lubią też pograć gdy liczy się jakaś taktyka, oflankowanie przeciwników kosztem 2 minut biegu, podzielenie się i zajęcie ważnych strategicznie punktów na rozległej mapie. Jak na mapach nie masz co robić... to zacznij myśleć :) Nie wszystko musi się ograniczać do biegania i bezmózgiego strzelania na lewo i prawo z częstotliwością 4 magazynków na minutę. I od dawna było wiadome, że ten dodatek będzie się skupiał na walkach wszelkiej maści pojazdów więc o co Ci chodzi z tą piechotą to ja nie wiem. Każde DLC jest inne i skupia się na innym typie gry. I to jest świetne bo chyba każdy znajdzie coś dla siebie. A jest przecież uniwersalna pod względem gameplay'owym (że się tak wyraże) podstawka. Skąd się biorą ludzie z tak wąskimi horyzontami to mimo tylu lata na karku ciągle mnie zaskakuje, echh...
No sorry ale musiałem :)

blablabla wyobraz sobie że multum moich znajomych albo powyjeżdżało albo ma już rodzine i nie ma czasu na gry komputerowe.A ja nie mam w zasadzie z kim pograć na nowych mapach a liczenie na to że znajde przyjaciela któy jako nieliczny użyje mózgu i będzie wiedzial co to TEAM to jakiś obłęd.Na serwerach w 85% grają kretyni oczekujący na respie na pojazd a jak już ktoś im podpier... pojazd to zamiast wskoczyć i ponaprawiać pózniej to omijają szerokim łukiem.To jest właśnie minus tego dodatku.Widocznie masz za mało na karku żeby wiedzieć że nie należy oceniać kogoś po jednej wypowiedzi.Nie wiesz jak gram i jaki typ gry preferuje więc na kiego bata wypisujesz mi te dyrdymały niczym do pieprzonego gimbusa dude?

PostNapisane: 14 wrz 2012, 17:54 

I o to masz pretensje do gry, jej twórców i całego świata? Że nie masz z kim pograć? Weź Ty się zastanów co wygadujesz :)
Nie oceniłem Ciebie, tylko Twoją wypowiedź. A dlaczego to zrobiłem masz odpowiedź w pierwszym zdaniu mojego posta, gdy cytowałem Twoje słowa. Zresztą sam sobie przyczytaj co wcześniej napisałeś to może nie będziesz mi się dziwił.

PostNapisane: 14 wrz 2012, 18:00 

PL_Huzar napisał(a):
I o to masz pretensje do gry, jej twórców i całego świata? Że nie masz z kim pograć? Weź Ty się zastanów co wygadujesz :)
Nie oceniłem Ciebie, tylko Twoją wypowiedź. A dlaczego to zrobiłem masz odpowiedź w pierwszym zdaniu mojego posta, gdy cytowałem Twoje słowa. Zresztą sam sobie przyczytaj co wcześniej napisałeś to może nie będziesz mi się dziwił.

Pewnie że nie mam pretensji,poprostu w podstawce na tamtych mapkach o wiele łatwiej jest o gre drużynową.Takie duże mapy to już naprawde wypaczenie tego,wybacz ale może 10% gra zespołowo na tych mapach a reszta w większości to idioci.Oczywiście DICE nie ma wpływu na rozsiew kretynów no ale wybaczcie.
Gra w trybie podboju jest cholernie nudna i to nie jest tylko moje zdanie ale i sporej liczby osób która nie jest żadnym przeciwniekiem tego typu map.

DICE wlepia nam coraz to większe badziewie,począwszy od CC a skonczywszy na...no właśnie nie wiadomo co jeszcze nam wcisną.

PostNapisane: 15 wrz 2012, 00:38 

DRIVER napisał(a):
Mam takie pytanie... Odblokowalem Armate HE. Czym sie rozni od broni podstawowej w niszczycielach czolgow? Znaczy wiem ze HE to High Explosive. Ale to bardziej skuteczne na budynki, czolgi, piechote? :)

Słabsza na pancerz (według opisu wikipedi prawdziwej broni 16% mniej skuteczna), za to ponoć skuteczniejsza na piechotę ale na pewno nie skuteczniejsza od LKM czyli kolejny bezużyteczny perk.

PostNapisane: 15 wrz 2012, 06:26 

Jak dla mnie ten dodatek to "cud, miód i orzeszki". Jestem chyba z bardzo nielicznych, którym się podoba.
Cała gra jest dla mnie bomba i zdecydowanie zasłużenie zajęła miejsce BF2 :-)
Kiedyś narzekałem jak każdy Polak trochę np. na F53, ale w końcu przestałem nim latać. Nie wchodzę na Metro, którego nienawidzę od Bety, nie gram w niektóre tryby np GunMaster i jestem szczęśliwszy, bo gram tak jak lubię, bo po to jest gra. Każda ma jakieś minusy i plusy. Ja skupiam się na plusach i wszystkim radzę to samo.
Powtórzę wspaniały dodatek do wspaniałej gry "KROPKA"

PostNapisane: 15 wrz 2012, 10:23 

bether napisał(a):
Jak dla mnie ten dodatek to "cud, miód i orzeszki". Jestem chyba z bardzo nielicznych, którym się podoba.
Cała gra jest dla mnie bomba i zdecydowanie zasłużenie zajęła miejsce BF2 :-)
Kiedyś narzekałem jak każdy Polak trochę np. na F53, ale w końcu przestałem nim latać. Nie wchodzę na Metro, którego nienawidzę od Bety, nie gram w niektóre tryby np GunMaster i jestem szczęśliwszy, bo gram tak jak lubię, bo po to jest gra. Każda ma jakieś minusy i plusy. Ja skupiam się na plusach i wszystkim radzę to samo.
Powtórzę wspaniały dodatek do wspaniałej gry "KROPKA"

Zdajesz sobię sprawę że w ten sposób wyszczególniasz tylko część tej gry, i na podstawie tego że ta część Ci się podoba uznajesz grę za wspaniałą? :) IMO, gra wspaniała to taka, w której nie uświadczy się słabych elementów itd.

Co do AK, ile pograłem chwilkę na CQ, to jestem zadowolony. Klimacik, wygląd (Alborz mnie urzekła, ale mi widoki górskie zawsze się podobały, więc może jakieś skrzywienie) no i całkiem sporo pojazdów :)

Niestety mój słabowity komputer choruje coraz bardziej i ledwo zipie i ciągnie i dopóki nie wymienię kompa, AK będzie musiało poczekać na wirtualnej półeczce.*

* - zauważyłem dużą ilośc i. Żeby można było krytykować, zostawiam bez zmian.

PostNapisane: 15 wrz 2012, 11:08 
Zbanowany

Jak już mówiłem AK to dla mnie najsłabszy z dodatków...

1.B2K
2.CQ
3.AK

Kpię z pozerstwa, chciwości, głupoty i próżności.

PostNapisane: 15 wrz 2012, 11:13 

deftones9 napisał(a):
blablabla wyobraz sobie że multum moich znajomych albo powyjeżdżało albo ma już rodzine i nie ma czasu na gry komputerowe.A ja nie mam w zasadzie z kim pograć na nowych mapach a liczenie na to że znajde przyjaciela któy jako nieliczny użyje mózgu i będzie wiedzial co to TEAM ...

Do grania nie potrzebni są znajomi z podwórka czy szkoły. Ja zaczynam grę od wejścia na TS lub Mumbla i zawsze kogoś znajomego lub nie (którego na oczy w życiu nie widziałem) znajdę do gry. Nie są to jakieś klany, tylko grupki ludzi chętnych do wspólnego grania.

PostNapisane: 15 wrz 2012, 11:52 
Redaktor Battlefield.pl

Fomas napisał(a):
Do grania nie potrzebni są znajomi z podwórka czy szkoły. Ja zaczynam grę od wejścia na TS lub Mumbla i zawsze kogoś znajomego lub nie (którego na oczy w życiu nie widziałem) znajdę do gry. Nie są to jakieś klany, tylko grupki ludzi chętnych do wspólnego grania.

Romantyk ;)

PostNapisane: 15 wrz 2012, 12:25 

kerpal napisał(a):
Jak już mówiłem AK to dla mnie najsłabszy z dodatków...

1.B2K
2.CQ
3.AK

Ciekawe czy DICE będzie utrzymywać taką tendencję :D
Czarno widzę EG i AM.

PostNapisane: 15 wrz 2012, 13:06 

deftones9 napisał(a):
Właśnie,dziwie sie że jeszcze nikt o tym nie napisał.Nie wiem jakim cudem ale bardzo często padam rykoszetem jeżeli tak to można nazwać.Pocisk wogóle mnie nie trafia a ja wraz z pojazdem ginę.Czasami jest tak że gine od jednego strzału srutem.

Generalnie ten dodatek biorąc pod uwage całość jest jednym wielkim niewypałem.Co z tego że mapy są duże skoro nie ma co na nich robić.W BBC2 bynajmniej mimo wielkości i piechota miała swoje 5minut,tutaj jest benzjdziejnie.O ile TDM i rush jeszcze jako tako wyglądają o tyle podbój na tych mapach to najnudniejszy tryb w jaki grałem.
Jeden plus jest taki że DICE w wyrazny sposób daje do zrozumienia że BF4 bedzie totalnym gównem i kupienie jego to skrajny idiotyzm.

Rowniez jestem tego zdania ze Dice przesadzilo z wielkoscia map. Duzo lepiej sie gralo na mapach typu Capsian, Firestorm, Canals niz tutaj, choc wizualnie sa dobrze zrobone. Fanom "malych" polecam Armored Shield CQ, najmniejsza mapa, podobna do tych co wymienilem wyzej.
U mnie to B2K, AK (ale dzieki Armored Shield) bo CQ to nic innego jak COD... Biegaj i strzelaj

PostNapisane: 15 wrz 2012, 14:46 

Dodatek AK zdecydowanie super. Gra się świetnie, mapy klimatyczne i tylko czasami lamerscy przeciwnicy w trybie multipleyer zniechęcają, ale rozgrywka naprawdę ok.

PostNapisane: 15 wrz 2012, 15:36 

Arctico1 napisał(a):
Dodatek AK zdecydowanie super. Gra się świetnie, mapy klimatyczne i tylko czasami lamerscy przeciwnicy w trybie multipleyer zniechęcają, ale rozgrywka naprawdę ok.

Chyba większym problemem są lamy w naszej drużynie i pro po przeciwnej niż na odwrót.
Chociaż mordowanie noobków będąc chronionym przez pro to żadna satysfakcja...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 191 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2