Teraz jest 21 lip 2025, 22:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lut 2012, 19:04 

Adon_PL napisał(a):
Różnica między pilotami latającymi na joyu a mysz-klawa jest ogromna. Tego na publikach nie spotkacie ale pilot z bagażem 100 godzin wylatanych na joyu a inny z bagażem również 100 godzin ale na myszy-klawie będzie dostawać ostre baty.

Chłopie, jak nie latasz to się nie wypowiadaj... :roll: Mam przelatane dużo na jetach, raz z kumplem zrobiliśmy sobie pojedynek na Caspianie. Kolega latał Joyem, a ja klawiatura + mysz. I wiesz co ? Kolega tylko respił się co chwila w bazie...

Jaki z tego wniosek ? Ogarnięty pilot będzie latał zarówno na Joyu jak i na klawie. Ale gdy mamy do czynienia z dwoma ogarniętymi pilotami, to moim zdaniem klawa + mysz wymiata w takim momencie ( to moje zdanie jako doświadczonego pilota nie chwaląc się :D )

PostNapisane: 9 lut 2012, 19:23 

DevastatorPL napisał(a):
2) Rakieta TV - coś co uwielbiałem w BF2 ze względu na damage i możliwość zastosowania...W BF3 jest po prostu DO BANI !! kto wymyślił kierowanie tym badziewiem? zero zwrotności i celności . czułość w locie muszę zmieniać by posterować tą daremną rakietą. celownik w Cobrze to jakieś nieporozumienie.Do tego po przestrzeleniu trzeba wieki czekać aż \"szanowna rakieta\" poleci sobie w cholere. Chciałbym po niecelnym strzale móc szybciej przejść na działo , bo to czekanie dobija !

Ta rakieta TV nie jest taka zła. Trochę ćwiczeń i można tym całkiem fajnie latać, a nawet ściągać inne helki. Gdyby ściągała czołg na hita tak jak w bf2 to byłoby to przegięcie. I tak TV + seria rakiet od pilota i z czołgu nie ma co zbierać, więc nie narzekajmy. Jedyne co mi się w niej nie podoba to dosyć krótki kabel. Po zerwaniu łączności ona leci dalej prosto czy znika? Sprawdzał ktoś?

PostNapisane: 9 lut 2012, 19:48 

Leci prosto, sprawdzane w BF3 Mythbusters.

PostNapisane: 9 lut 2012, 22:14 

SzYmCiO_1990 napisał(a):
Adon_PL napisał(a):
Różnica między pilotami latającymi na joyu a mysz-klawa jest ogromna. Tego na publikach nie spotkacie ale pilot z bagażem 100 godzin wylatanych na joyu a inny z bagażem również 100 godzin ale na myszy-klawie będzie dostawać ostre baty.

Chłopie, jak nie latasz to się nie wypowiadaj... :roll: Mam przelatane dużo na jetach, raz z kumplem zrobiliśmy sobie pojedynek na Caspianie. Kolega latał Joyem, a ja klawiatura + mysz. I wiesz co ? Kolega tylko respił się co chwila w bazie...

Jaki z tego wniosek ? Ogarnięty pilot będzie latał zarówno na Joyu jak i na klawie. Ale gdy mamy do czynienia z dwoma ogarniętymi pilotami, to moim zdaniem klawa + mysz wymiata w takim momencie ( to moje zdanie jako doświadczonego pilota nie chwaląc się :D )

No to widocznie obaj nie jesteście ogarnięci. Pewnie oceniasz swoje i innych ogarnięcie po statach na pubie to ja Ci powiem że nie jestem jakimś wymiataczem latam na mysz+klawa w jecie mam 20 godzin ale jak nie ma kogoś lepszego w drużynie przeciwnika to mam staty 30:0 po 15 minutach (bo tyle zazwyczaj trwa runda) jeżeli jest ktoś trochę słabszy to i tak gdy zabiję go 2x więcej nie chcę mu się ganiać bo przy długich pościgach nie ma okazji by fragować. Dla mnie ogarnięty gracz to nie jest ten który z 32 osób puba lata najlepiej tylko ten kto będzie cisnął tego 1 z 32.

hamsterOne napisał(a):
Adon_PL napisał(a):
w ogóle zapomnij o tym by zbić samolot w heli gdy lata ktoś ogarnięty.
Nasuwa mi się wniosek że próbujesz ubić samolot będąc w helce i tu dochodzimy do sedna; bo helka nie jest od tego. Pamiętam jak niejednokrotnie rozwścieczona helka jest gotowa gonić mnie po całej mapie, co najczęściej jej nic nie daje. Potem staje się łatwym celem lecąc wysoko w powietrzu. Z mojego punktu widzenia najlepszą jej obroną jest chowanie się po krzakach.

Co do radaru, hmmmm... nie wiem, zakładam że jesteś bardziej doświadczony w helkach ale podobno ci najlepsi nie używają radaru.

Oczywiście ale na pubach latam z randomami którzy flar nie biorą bo celownik x3 lepszy.... Laser jest bardzo dobry zamiast radaru ale gdy jest komunikacja i np gunner ma guided missle.

Nie chodzi o to że jet jest niezniszczalny bo wystarczy 1 strzał (zakładając że nie ma gaśnicy) by go się pozbyć jednak gdyby przynajmniej z 2x zmniejszyć dmg z karabinka to by było ok. Bo to co teraz jest to jest tragiczne i to nie jest OK że samolot eliminuje wszystkie pojazdy naziemne bo drużyna która ma lepszych pilotów nie musi walczyć z czołgami helką oraz nie musi bać się o ataki na własne czołgi z góry. Samoloty o zbyt wielu rzeczach decydują w tej grze. Już mnie totalnie śmieszą teksty typu "A jak jest zgrana ekipa w czołgu to samoloty bla bla bla" tylko zanim ta zgrana ekipa w ogóle namierzy CITV samolot to już pada. Nie ukrywam mojej niechęci do jetów ponieważ uważam że to zabija grę-latanie schematami pościgi trwające kilka minut to wszystko pięknie ładnie ale to się nadaje na osobną ligę jakieś 1v1 jet etc a nie na grę która ma polegać na teamplayu a na publikach różnica w pktach po 2-3 tysiące pod koniec rundy i to jest dobre... Ja nie mam pociągu do jetów np wolę heli czy czołg i jest to mocno denerwujące że ja sram się w tym czołgu i heli ćwiczę skilla od tych 4 miesięcy a tu jakiś srajtek 10lvl ciśnie mnie przez całą mapę bo ma już 7 godzin w jecie i wszystkie unlocki no śmiech.... Każdy poświęca swój czas na doskonalenie gry w danym aspekcie i za ch** nie rozumiem dlaczego osoba która nie lubi latać jetem lub po prostu ma swoję jakieś inne ulubione pojazdy i je wybiera jest tak poszkodowana bo ktoś kto lubi jety i będzie grać po pół godziny w jecie dziennie będzie po miesiącu cisnąć staty 15:0 a ktoś kto uwielbia czołg i będzie grać po 4 godziny po tym miesiącu gdy wyląduje na jednym serwie z graczem nr 1 dostanie ostre baty i to jest rzecz nad którą głowię się od kilku miesięcy dlaczego DICE stawia na jety?

A przypomniała mi się historia z niemieckiego serwa na którym grany jest tylko Caspain Border w trybie CQL. Latał tam w jecie taki koleś "Emoerr" (czy jakoś tak). Cisnął cały serw a gdy się ganialiśmy (leciałem jetem) bardzo ładnie mnie widział skręcał tak jak trzeba etc a gdy mnie ubił i zobaczyłem jego dodatki zamiast RADARU miał WIĄZKE LASEROWĄ i coś mi tu śmierdziało jak to możliwe że bez radaru tak dobrze mnie gonił? Przecież gdyby używał swobodnego widoku to by jet mu leciał prosto przez ten czas i by mnóstwo tracił więc to raczej wykluczam dodatkowo przy swobodnym widoku często ciężko dostrzec jeta na tle roślinności i przestworzy co o tym myślicie?

PostNapisane: 10 lut 2012, 02:31 

Adon_PL mam prawie takie same zdanie co ty. Jety > inny sprzęt.

SzYmCiO_1990 napisał(a):

Może nie jestem dobry (klawa + mysz) w tych klockach ale zmierz się np. z Wilda-KITER_PL, który lata na joyu - za cholerę nie mogłem go pokonać w 1v1. Zawsze to on ciaśniej skręcał.
MacMillan napisał(a):
A co do siły działko to jak to również kolega napisał,działko Havoca zadaje 6hp Viperowi,a Viper 4hp Havocowi.

A kto kogo pierwszy wymanewruje? Zanim Havoc przyjmie dobrą pozycję do strzału to Viper będzie już bezpośrednio przy nim (najczęściej mi się tak zdażało) Więc jak dla mnie to żaden argument/ atut.

PostNapisane: 10 lut 2012, 14:13 

Na jakim dzoju latacie? Logitech 3D?

PostNapisane: 10 lut 2012, 19:18 

BlackCockDown napisał(a):
Na jakim dzoju latacie? Logitech 3D?

Dżoje są dla noobów :PP A gdyby wszyscy latali na myszkach źle by było? ALe nie musiał się trafić 1 który musi być zawsze 1 i reszta poszła za nim a tak wszyscy mogliby zaoszczędzić kaskę i normalnie jak człowiek na klawie latać ;DD

PostNapisane: 11 lut 2012, 12:49 

SzYmCiO_1990 napisał(a):
Adon_PL napisał(a):

Dokładnie ja latam na klawie i myszce i za nic bym na joya się nie przesiadł(a latam nieźle)
A kiedyś lubiłem latać heli ale teraz jet wymiata :)

PostNapisane: 11 lut 2012, 15:12 

Wejdzcie sobie na dogfight server i tam się sprawdzcie bo na pubie każdy może "super latać" a na tego serwa przychodzą dużo lepsi niż można spotkać na pubach. Jety wymiatają ale jak nie ma 2 równych pilotów. Bo np wczoraj byłem świadkiem 11 minutowego pojedynku.

PostNapisane: 11 lut 2012, 15:32 

Też miałem z 5-7 minutowy pojedynek, ale to było nudne jak flaki z olejem :/. Akurat tak się zdarzyło że ja i on tak samo skręcaliśmy i dosłownie kręciliśmy się w kółko w takiej samej odległości od siebie.

Trochę z innej beczki. Nie wkurza was nieraz jet, który wpada wprost na helkę?
Jako że większość czasu spędziłem pilotując vipera/ havoca to ten oznak lamerstwa doprowadza mnie do szału. Nie dość że byle "noobek", ciota, lamer itp. wsiądzie do jeta i specjalnie rozbiję się o śmigłowiec, żeby mieć te 2 fragi lub podniecić się, że zepsuł mi moje staty (które niejednokrotnie mam 20/0 lub wyżej) to może zdąży wyskoczyć z jeta i bić dalej (lub zrespić wziąc znowu jeta i robić to bez końca). Doszło nawet do tego, że czekając na heli z paroma "graczami" (chociaż nie do końca można tak ich nazwać), akurat wsiadłem pierwszy, jako pilot (gunnera akurat swojego nie miałem), po wystartowaniu, mniej więcej po kilku minutach dostałem "bułe" od swojego samolotu, który leciał wprost na mnie, specjalnie żebym pozbył się helki. (co dziwne to był ziom z większą rangą ode mnie).
Oczywiście nie mogłem tak tego zostawić i oddałem mu - Jak Kuba bogu tak bóg Kubie.
Według mnie, to zawsze w takich sytuacjach powinien "rozwalić" się jet, helce nic robiąc, ponieważ to on zawsze ma szanse tego uniknąć, a Śmigłowiec? JEST bezbronny, przecież specjalnie nie rozbije się o jeta, NIBY JAK? Może to nie jest do końca realistyczne, ale zadajmy sobie pytanie, czy prędkość jeta jest realna?

Pozdrawiam.

PostNapisane: 11 lut 2012, 17:47 

Na dzoju fajnie sie lata ale wg mnie trudniej jest celowac bo drozek troche inaczj reaguje niz myszka

PostNapisane: 11 lut 2012, 17:55 

Na klawie czy myszce mozna tak samo dobrze latac jak na joyu. Powiedzialbym, ze nawet jest latwiej 1v1 df na klawie. Kwestia tylko i wylacznie treningu na danym sprzecie...

Druga sprawa jezeli ktos nie potrafi utrzymac stalej predkosci 300-310 z kamery 3D to nie moze powiedziec, ze lata "niezle", bo to jest podstawa w DF.

PS. Ktos pisal, ze su35 jest lepsze niz f18. Mylisz sie.

PostNapisane: 11 lut 2012, 18:18 

M4lina napisał(a):
Na klawie czy myszce mozna tak samo dobrze latac jak na joyu. Powiedzialbym, ze nawet jest latwiej 1v1 df na klawie. Kwestia tylko i wylacznie treningu na danym sprzecie...

Druga sprawa jezeli ktos nie potrafi utrzymac stalej predkosci 300-310 z kamery 3D to nie moze powiedziec, ze lata "niezle", bo to jest podstawa w DF.

PS. Ktos pisal, ze su35 jest lepsze niz f18. Mylisz sie.

Tak masz rację miałem na myśli mapy rusha na których jest jakieś tam Su oraz A10 a nie sprzęt na mapie Conquesta. A ty malina na czym latasz?

PostNapisane: 11 lut 2012, 18:31 

klawa + joy, a najlepszy w bf3 uzywa klawy i myszki tylko do inf/tankow

PostNapisane: 11 lut 2012, 18:36 

M4lina napisał(a):
klawa + joy, a najlepszy w bf3 uzywa klawy i myszki tylko do inf/tankow

O to właśnie chodzi takie połączenie jest dobre ale np nie zgodzę się że ktoś latający na myszce może być jakimś super pro bo niestety podkładka też ma swoją długość i w pewnym momencie jest koniec- trzeba podnieść myszkę i przesunąć znów na środek podkładki a w tym momencie jet przestaje skręcać a zdarza się że podczas przesuwania go w powietrzu (gdy juz podnieśliśmy) sam jet się przekręca w jakąś dziwną pozycje. Latanie na strzałkach jest po prostu kwadratowe a Joy jest naturalnym przyrządem do latania.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2