Teraz jest 21 lip 2025, 18:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 lut 2012, 23:57 

Adon_PL napisał(a):
BlackCockDown napisał(a):
Na jakim dzoju latacie? Logitech 3D?

Dżoje są dla noobów :PP A gdyby wszyscy latali na myszkach źle by było? ALe nie musiał się trafić 1 który musi być zawsze 1 i reszta poszła za nim a tak wszyscy mogliby zaoszczędzić kaskę i normalnie jak człowiek na klawie latać ;DD
To może niedługo znajdą się serwery "no joystick allowed" :omg: Zaraz dojdziemy do wniosku, iż przeciętny gracz BF3 powinien zaopatrzyć się w joya aby nie lamić za bardzo. :stupid: Tak swoją drogą szkoda na niego 200... 300 zł a tymczasem gdzieś połowa graczy modernizowała swoje PC tak by BF3 mógł działać kupując choćby kartę graficzną za 1000 zł (nie wspomnę o koszcie innych podzespołów i samej gry)

@BlackCockDown ja używam Logitech attack 3 bo jest symetryczny a ja jestem leworęczny.

Nie miałbym ochoty spierać się z tym argumentem gdyby nie fakt, że poważnie się zastanawiam nad przejściem na klawiaturę + mysz bo w tym momencie nie mam precyzji by w coś dobrze trafić.

PostNapisane: 12 lut 2012, 02:10 

Adon_PL napisał(a):
M4lina napisał(a):
klawa + joy, a najlepszy w bf3 uzywa klawy i myszki tylko do inf/tankow

O to właśnie chodzi takie połączenie jest dobre ale np nie zgodzę się że ktoś latający na myszce może być jakimś super pro bo niestety podkładka też ma swoją długość i w pewnym momencie jest koniec- trzeba podnieść myszkę i przesunąć znów na środek podkładki a w tym momencie jet przestaje skręcać a zdarza się że podczas przesuwania go w powietrzu (gdy juz podnieśliśmy) sam jet się przekręca w jakąś dziwną pozycje. Latanie na strzałkach jest po prostu kwadratowe a Joy jest naturalnym przyrządem do latania.

Mylisz się, po podniesieniu myszki jet jeszcze przez chwilę skręca tak, że można wrócić na podkładkę i kontynuować manewr bez przestojów.

PostNapisane: 12 lut 2012, 04:33 

Adon_PL napisał(a):
M4lina napisał(a):

O to właśnie chodzi takie połączenie jest dobre ale np nie zgodzę się że ktoś latający na myszce może być jakimś super pro bo niestety podkładka też ma swoją długość i w pewnym momencie jest koniec- trzeba podnieść myszkę i przesunąć znów na środek podkładki a w tym momencie jet przestaje skręcać a zdarza się że podczas przesuwania go w powietrzu (gdy juz podnieśliśmy) sam jet się przekręca w jakąś dziwną pozycje. Latanie na strzałkach jest po prostu kwadratowe a Joy jest naturalnym przyrządem do latania.

Zgadza sie, dlatego latajac na myszce binduje sie osobny przycisk latania do gory np boczny albo na klawie. W tym momencie myszka sterujesz lewo/prawo i nie ma juz problemu z odrywaniem myszki od blatu w DF. Dodatkowo sie ustawia niska czulosc okolice 600dpi aby miec jak najlepsza precyzje w strzelaniu do inf/tankow itp.

Zebys mial pewnosc, ze wiem co mowie to pokaze ci moje osiagniecia.
http://battlelog.battlefield.com/bf3/so ... 307717974/
http://battlefieldzone.pl/serwis/news/B ... dsumowanie
http://battlefieldzone.pl/serwis/turnie ... j/przebieg
http://www.esl.eu/#/eu/team/more/5790075/
http://clanbase.ggl.com/rating.php?lid= ... age=Groups pilot reprezentacji polski
http://www.esl.eu/#/eu/team/6560389/ pilot reprezentacji polski

PostNapisane: 12 lut 2012, 09:15 

W jaki sposób wykonać zawiś helikopterem? Jak go wyhamować?
grając mszyka + klawiatura

PostNapisane: 12 lut 2012, 09:55 

M4lina napisał(a):
Adon_PL napisał(a):
M4lina napisał(a):

Zgadza sie, dlatego latajac na myszce binduje sie osobny przycisk latania do gory np boczny albo na klawie. W tym momencie myszka sterujesz lewo/prawo i nie ma juz problemu z odrywaniem myszki od blatu w DF. Dodatkowo sie ustawia niska czulosc okolice 600dpi aby miec jak najlepsza precyzje w strzelaniu do inf/tankow itp.

Zebys mial pewnosc, ze wiem co mowie to pokaze ci moje osiagniecia.
http://battlelog.battlefield.com/bf3/so ... 307717974/
http://battlefieldzone.pl/serwis/news/B ... dsumowanie
http://battlefieldzone.pl/serwis/turnie ... j/przebieg
http://www.esl.eu/#/eu/team/more/5790075/
http://clanbase.ggl.com/rating.php?lid= ... age=Groups pilot reprezentacji polski
http://www.esl.eu/#/eu/team/6560389/ pilot reprezentacji polski

Tak wiem że wiesz o czym mówisz znam trochę polskich "lataczy".

PostNapisane: 12 lut 2012, 10:17 

Cytuj:

Po prostu ustaw przechył tak, żeby helikopter był w takiej pozycji jak przed startem - czyli równolegle z ziemią. I dobierz taką prędkość, by helikopter wisiał w powietrzu(nie podnosił się za bardzo, ale też nie opadał).

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 12 lut 2012, 10:57 

Antonio_@2 napisał(a):
Cytuj:

Po prostu ustaw przechył tak, żeby helikopter był w takiej pozycji jak przed startem - czyli równolegle z ziemią. I dobierz taką prędkość, by helikopter wisiał w powietrzu(nie podnosił się za bardzo, ale też nie opadał).

Tak i od tego masz te kreseczki na kokpicie- żeby widzieć w jakiej pozycji jest ustawiona heli i kontrolować przechył.

PostNapisane: 12 lut 2012, 11:40 

@M4alina
Jak ja bym chciał tak latać jak Ty. Ja dopiero raczkuje w temacie latania czymkolwiek, ba to jest dopiero mój pierwszy battlefield, w którego pogrywam. Dlatego z przyjemnością oglądam wszelkie tutoriale na youtubie, które w jakiś sposób mi pomagają i chętnie usłyszałbym kilka porad od tak doświadczonego pilota wszelkich latadeł jak M4alina.
P.S. Kiedyś cię dogonie xDD

PostNapisane: 12 lut 2012, 12:30 

^^ Podpisuje się pod postem wyżej. @M4lina masz jakieś filmiki na youtube ze swoimi wyczynami? z chęcią bym zobaczył jak latasz to może się czegoś nauczymy.

PostNapisane: 12 lut 2012, 13:48 

Z samego patrzenia dużo się nie nauczysz, ale jeśli nie wiesz jak wykonać daną technikę ataku, zwrot czy jak uniknąć nadlatującej rakiety, podpatrując najlepszych, widzieć jak oni to robią i próbować się tego nauczyć jest według mnie kluczem do osiągnięcia sukcesów zaraz obok wielu godzin spędzonych w powietrzu na treningu i próbowaniu wykonania podpatrzonych u najlepszych technik ;p
Dlatego lubię oglądać najlepszych za sterami, bo przynajmniej wiem od czego zacząć ile mi brakuje do opanowania jakiejś techniki do perfekcji i gdzie popełniam błędy.

PostNapisane: 12 lut 2012, 16:13 

Antonio_@2 napisał(a):
Cytuj:

Nieprawda, jeśli tak zrobisz to helka poleci jeszcze trochę do przodu z paręset metrów. Trzeba podnieść nos do góry aż się zatrzyma, sprawdzając przy tym prędkość lub/i krajobraz za szybą. Jak prędkość spadnie do zera to wtedy trzeba opuścić tak by być równolegle z ziemią.

edit
M4lina napisał(a):
Druga sprawa jezeli ktos nie potrafi utrzymac stalej predkosci 300-310 z kamery 3D to nie moze powiedziec, ze lata "niezle", bo to jest podstawa w DF.

A powiedz proszę czy trzeba utrzymać tą prędkość "na oko"? Czy może wiesz na pamięć ile trzeba zdławić silnik lecąc w dół i ile dać dopalacza lecąc w górę?

PostNapisane: 12 lut 2012, 16:46 

hamsterOne napisał(a):
M4lina napisał(a):
Druga sprawa jezeli ktos nie potrafi utrzymac stalej predkosci 300-310 z kamery 3D to nie moze powiedziec, ze lata "niezle", bo to jest podstawa w DF.

A powiedz proszę czy trzeba utrzymać tą prędkość "na oko"? Czy może wiesz na pamięć ile trzeba zdławić silnik lecąc w dół i ile dać dopalacza lecąc w górę?

Podczas DF nie ktore manewry mam juz wyuczone na pamiec, ale i tak na ulamek sekundy spogladam do kokpitu upewnic sie, ze mam 300-310. Jak skrecasz np w bok to lecisz tez na wyczucie. Najlepiej widac to po szybkosci nawracania i kamerze. Im wiecej widzisz jeta od gory tym lepsza masz predkosc nawracania(300-310). Mozesz sobie potestowac, ze przy 270 albo 340 jet bardziej sie prostuje(wiecej widac go od tylu).

PS filmikow nie mam, musialbym nagrac. Z pub? Zreszta jest duzo juz filmikow np Zennappi, ClearDarkz 1rontjunfisk itp.

PostNapisane: 12 lut 2012, 21:19 

Powie mi ktoś jak ciasno skręcać??

PostNapisane: 12 lut 2012, 22:09 

adrianpop16 napisał(a):

Trzeba podczas skręcania utrzymywać odpowiednią prędkość. Tak jak pisał M4lina 300-310 jest ok. Musisz to kontrolować wciskając klawisz S raz na jakiś czas.

Mam pytanie czy nalicza wam zabicia z A-10 THUNDERBOLT? Bo mnie od dłuższego czasu nic się nie zapisuje, ani w Battlelogu ani w podsumowaniu rundy po jej zakończeniu. Problem nie występuje jak jestem w drużynie Rosjan i latam SU-25TM FROGFOOTEM.

PostNapisane: 12 lut 2012, 22:13 

sidh77 napisał(a):
adrianpop16 napisał(a):

Trzeba podczas skręcania utrzymywać odpowiednią prędkość. Tak jak pisał M4lina 300-310 jest ok. Musisz to kontrolować wciskając klawisz S raz na jakiś czas.

Mam pytanie czy nalicza wam zabicia z A-10 THUNDERBOLT? Bo mnie od dłuższego czasu nic się nie zapisuje, ani w Battlelogu ani w podsumowaniu rundy po jej zakończeniu. Problem nie występuje jak jestem w drużynie Rosjan i latam SU-25TM FROGFOOTEM.

I słusznie bo a10 to jak czit na rushu jak ktoś do niego wsiada to ma staty 30-40:0 i nie dziwie się że nie nalicza w ogóle z jetów nie powinno naliczać :PP

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2