Teraz jest 21 lip 2025, 03:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 mar 2012, 16:25 

to ja wiem. ale akurat tak jako koles latał to było coś. on po prostu leciał stale na wysokosci max 10 nad ziemia czy to były góry czy płaski odcinek, tak jakby był przyklejony.

PostNapisane: 18 mar 2012, 22:31 

Jak kogoś interesuje to ma tutaj garść ciekawostek o A-10 Thunderbolt. KLIK

PostNapisane: 18 mar 2012, 22:48 

Dobrze, że w BF3 nie odwzorowali dokładnie tego potwornego działa, bo byłoby one bardziej OP niż USAS z fragami wielkości 40mm pocisków M320.

PostNapisane: 19 mar 2012, 18:20 

Tak się zastanawiam - jak można dokładnie bugować grę z TV missile?

Bo możliwości są już dwie:
-Pierwsza to wspomniane tu już przesiadnięcie się na miejsce strzelca i wystrzelenie TV, co spowoduje że w tym czasie nie można namierzyć helikoptera.
-Rusek i Amerykaniec może wsiąść do tego samego helikoptera. I obaj mogą zabijać swoich wrogów, a każda strona widzi ten śmigłowiec jako swój, więc nie da się go zestrzelić na normalu(chyba że pilot rozbije helikopter). Całość pokazana na tym filmie: klik

Coś jeszcze?

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 20 mar 2012, 03:11 

Nie tylko TV missle jest zbugowane. Znalazłem już dość dawno taki mały sposób na szybki start - bardzo pomocne jak lecimy sami i używamy tv.
Po prostu po wejściu do heli jako pilot robimy szybką przesiadkę na strzelca, szybką na pilota (czyli [E] - wsiadamy -> [F2] -> [F1]) - wtedy heli momentalnie wzbija się w powietrze, nawet jak obroty silnika na to nie pozwalają :P Alternatywa na uniknięcie jakiegoś noobka, który chcę z nami latać :D

PostNapisane: 13 kwi 2012, 21:08 

Witam,

Proszę o radę lub link do instrukcji "jak skonfigurować Saiteka Cyborga evo" bym mógł się cieszyć grą w powietrzu. W BF2 sprawdzał się znakomicie, w BF3 nie działa. Jeżeli ten sprzęt się nie nadaje to proszę o radę co kupić (do 200 zł) by dało.

Będę wdzięczny za każdą pomoc w temacie.

PostNapisane: 12 cze 2012, 09:55 

Orientuje się ktoś czy po ostatnim patchu DICE przypadkiem nie dało buffa samolocikom? Ostatnio wykręcam jakieś kosmiczne statystyki latając SU-35BM i F/A-18E co mi się wcześniej nie zdarzało. Rekordem było 25 zabić z rzędu, z czego przynajmniej połowa to piechota zasuwająca na swych krótkich nóżkach po ziemi (absolutnym hitem był trójbój na jednym podejściu, strzelając z działka do piechoty). Pytam o to dla tego, że nie wiem czy DICE coś majstrowało i każdy ma podobne odczucia czy to na mnie spłynął którejś nocy dar niesamowitego skilla w jetach.
Niech wam się nie wydaje, że to jest takie niesamowicie cudowne kosić wszystko co chodzi po ziemi bo do tej pory wywalili mnie z czterech serwerów (z czego na dwa dostałem perm bana) za domniemane aimboty i wallhacki. :omg:

PostNapisane: 12 cze 2012, 12:22 

@ sidh77
Z tego wynika że masz dobrego cela :P Fakt, po łatce R4 bodaj, łatwiej kosi się piechotę. Na działku nie odczułem zmiany ale z rakiet niekierowanych lepiej się strzela.

PostNapisane: 14 cze 2012, 10:13 

Miałem wczoraj dziwną sytuację. Koleś z przeciwnej drużyny co chwila kradł nam samolot z bazy, jako że latanie mu szło nie najlepiej to średnio co 2-3 minuty zjawiał się w bazie i kradł następny. W końcu postanowiłem dać mu nauczkę i wszedłem do stacjonarnej pelotki. Zgodnie z moimi oczekiwaniami lisek znów się zjawił w kurniku nie spodziewając się nawet że czaję się z nabitą dubeltówką. Wyskoczył, wbił do Horneta i zaczyna startować. No więc nie wiele się zastanawiając wciskam LPM ciesząc się w duchu z łatwego fraga. Pruję w niego ostro i z każdą sekundą moja dolna szczęka osuwa się coraz bliżej klawiatury. Do stu tysięcy piorunów, nie zadaję mu żadnych obrażeń! Dopiero gdy poderwał maszynę z pasa startowego na celowniku pojawił się krzyżyk obrażeń. Tylko w tym momencie mój Centurion C-RAM się przegrzał i zabrałem mu może 20% HP. O_o WTF? Czy ktoś miał ostatnio podobną sytuację? Czyżby DICE wprowadziło jakąś ochronę startujących jetów co by perfidni baseraperzy nie niszczyli startujących samolotów?
p.s. Złodzieja oduczyłem kradzieży za pomocą C4 które podkładałem na stojące na pasie samoloty, Wzbijał się w powietrze i BUMMM! Chociaż muszę przyznać że szybko się na błędach nie uczył bo go tak potraktowałem 4 razy zanim przestał. :lol:

PostNapisane: 24 cze 2012, 12:18 

Cześć
Mam 49 stopień ale głównie gram "na ziemi". Stwierdziłem, że już pora abym nauczył się walczyć i w powietrzu. Zacznę od heli. Czy znacie jakieś noobowskie serwery aby spokojnie poćwiczyć latanie? Jaka mapka i tryb?
Czy zmieniać czułość myszki albo ustawienia w samej grze?
Będę wdzięczny za odpowiedź.

Ps. Może ktoś ma jakieś fajne filmiki z poradnikami nauki latania? Kilka już oglądałem ale może ktoś ma unikalne? :]

dzięki i pzdr

PostNapisane: 24 cze 2012, 12:50 

Wbij na jakiś serwer gdzie jest 1p i polataj sobie trochę. Poprzejmuj flagi starając się utrzymać w powietrzu i o nic nie zawadzić, staraj się latać w miarę nisko przy ziemi i manewrować helką pomiędzy przeszkodami. Mnie się idealnie ćwiczyło na Firestormie, latałem między kominami przy rafinerii, slalomy pomiędzy zbiornikami z ropą przy bazie ruskich, na głównej drodze idącej wzdłuż mapy są w dwóch miejscach drogowskazy tworzące taką bramkę przez którą bardzo fajnie się przelatuje. Można tam dużo poćwiczyć. Co do noobowskich serwerów gdzie to ciężka sprawa bo czasem się trafi jeden kozak co wejdzie do jeta i po ptokach, że tak powiem. Ja osobiście na początku preferowałem serwery 16 osobowe w trybie podboju (ale nie Duży Podbój bo tam są mobilne pelotki co czasami utrudnia latanie) i sobie spokojnie szlifowałem taktyki unikania rakiet, atakowania pojazdów (trzeba wyczuć celownik bo rakiety mają pewien opad), ostrzeliwania piechoty czy też doraźnego lądowania w bezpiecznym miejscu żeby naprawić śmigiełko. Z czasem skill sam przychodzi i jak się jeszcze trafi ogarnięty gunner to można nawet przez całą rundę latać nie tracąc życia ani pojazdu. Czysta przyjemność.

PostNapisane: 24 cze 2012, 13:19 

Troche stare ale podstawy są:
http://www.youtube.com/watch?v=x21QrtWAKys&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=SbzT2noEuMw&feature=plcp

Po oglądaj sobie też filmiki z serii "Get To The Chopper"
http://www.youtube.com/watch?v=NPbJW6j- ... ure=relmfu

PostNapisane: 24 cze 2012, 14:23 

Dzięki panowie.
Poćwiczę i pooglądam
pzdr

PostNapisane: 25 cze 2012, 11:46 

No to ja tez mam pytanie. Walczylem ostanio nieco helikopterami.. Probowalem rozne ustawienia perkow i zauwazylem ze z cholere nie moge uzywac `below radar` Czemu? Oczywiscie mam to odblokowane..
Czy ten dodatek ma jakies specjalne wymagania zwiazane z innymi perkami czy o co biega? bug w grze czy moze moje niedopatrzenie?

PostNapisane: 25 cze 2012, 12:36 

Below radar nie może być ustawiony. Gdy go odblokujesz, on po prostu zawsze już będzie działał i nie musisz nic ustawiać.

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2