Teraz jest 12 lis 2024, 11:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 lis 2011, 01:54 

sidh77 napisał(a):
Jesteś pewien ze to jest 300, bo dałbym sobie rękę uciąć ze to 800. Może nie spojrzales dokładnie lub wysoka rozdzielczość Cię zmylila? Nawet gdzieś na forum ktoś narzekał (temat Nasze Wrażenia o ile dobrze pamietam) że można tylko 800 metrów w górę polecieć.

I masz reke cala, bo faktycznie ta granica jest 800m. Panowie chyba patrzyli na predkosciomierz zamiast na wysokosciomierz. Predkosc wyswietlana jest po lewej i oscyluje zazwyczaj w granicach 300-350km/h, natomiast z prawej pokazuje wysokosc. Samolot traci sterownosc po przekroczeniu 800m. Wtedy jedynym wyjsciem jest ciag do tylu i powolne opadanie do tych 800m.

PostNapisane: 2 lis 2011, 02:02 

Przeczytaj poprzednie posty.....

PostNapisane: 2 lis 2011, 08:03 

sidh77 napisał(a):
Dali ograniczenie wznoszenia się latadel do 800 (nie jak piszesz 300) pewnie dlatego żeby nie wylecieć na parę tysięcy metrów w gore i tam w kółko latać poza zasięgiem AA i innych igieł. Gdzieś słyszałem ze ktoś w BF2 albo BF2142 wyleciał tak wysoko ze po wyskoczeniu z samolotu spadał na spadochronie przez 10 minut. Myślę ze to taka odmiana pola walki na górze jaka mamy na ziemi kiedy się wyświetla ostrzeżenie ze za 10 sekund zginiesz jak nie wrócisz.

Może i zrobili to jako granicę mapy, Alew rzeczywistoście jest tak że wysoko powietrze jest już żadszed no i silniki nie mają się czego "Chwytać"

PostNapisane: 2 lis 2011, 08:13 

Cytuj:
Może i zrobili to jako granicę mapy, Alew rzeczywistoście jest tak że wysoko powietrze jest już żadszed no i silniki nie mają się czego "Chwytać"

Ty lepiej poczytaj trochę o współczesnych samolotach, to nie 1 Wojna Światowa :D.

PostNapisane: 2 lis 2011, 09:32 

XerxesPL napisał(a):
Cytuj:

Ty lepiej poczytaj trochę o współczesnych samolotach, to nie 1 Wojna Światowa :D.

Co nie zmienia faktu, że wciąż MAJĄ one ograniczenia pułapu.

PostNapisane: 2 lis 2011, 11:02 

Tutaj juz padlo to pytanie sle nie widzialem odpowiedzi. Duza jest roznica miedzy lataniem na klawiaturze+mysz a padem(damy na to Xboxa)? Pytam tez o helikoptery. :)

PostNapisane: 2 lis 2011, 15:36 

Cytuj:

Ale nie 1000m... te 10 km to i tak jeszcze mniej niż większość współczesnych samolotów lata... Na potrzeby gry mogli by chociaż te 2000 zrobić ;/

PostNapisane: 2 lis 2011, 16:35 

@UP
Więcej by konsole i serwery dedykowane nie wytrzymały. Taka moja teoria.
BTW. W połowie developmentu głównym targetem zostały konsole.

PostNapisane: 2 lis 2011, 16:40 

technouber napisał(a):
W połowie developmentu głównym targetem zostały konsole.

To wiele wyjaśnia... niestety :(

PostNapisane: 2 lis 2011, 20:38 

Adasi napisał(a):
technouber napisał(a):
W połowie developmentu głównym targetem zostały konsole.

To wiele wyjaśnia... niestety :(

No to porażka...

PostNapisane: 5 lis 2011, 19:15 

Ktoś może podzielić się metodami zgubienia "ogona".
Jak ktoś mi wleci na tyłek to choćbym latał w lewo i prawo góra i dół, to zawsze mnie strącą. Ostatnio 3 minuty uciekałem przed kimś a finał był dla mnie tragiczny.

PostNapisane: 5 lis 2011, 19:38 

Nie rób tego błędu co ja na początku i jak cię gonią to nie manewruj trzymając non stop shift :D

PostNapisane: 5 lis 2011, 22:14 

Tak więc o gubieniu ogona: Najlepiej Stawić się czubkiem do sufitu i w tym czasie hamować wtedy zaczynasz spadać no i Ogon masz już na przodzie ^^

PostNapisane: 5 lis 2011, 22:14 

@2xup
racja! bo wbrew temu co pisze o booscie w hintach podczas ladowania map, przyspieszenie wcale nie zmniejsza promieniu skretu ani tym podobne... tez przekonalem sie o tym po jakis 2 godzinach latania -_-

zanim nie odblokujesz air radaru to trudno jest zgubic kogos siedzacego na ogonie. zadanie jest troche ulatwione jesli masz spoterow na serwie i czasem wcisna to Q i wtedy mozesz zorientowac sie czy koles nadal na tobie siedzi czy moze wiesz gdzie skrecic tak zeby go wymanewrowac.

PostNapisane: 5 lis 2011, 23:08 

szakal0x napisał(a):
Nie rób tego błędu co ja na początku i jak cię gonią to nie manewruj trzymając non stop shift :D

To już wiem :]
To podzielę się moimi sztuczkami.
- Lecę w stronę do góry w stronę słońca, a potem gwałtownie nurkuję (w tym czasie słońce oślepia wroga)
- Gdy weźmiemy gaśnicę - pikuję w dół (gościu myśli, że się zaraz rozbije i przestaje gonić) - a potem ciskam gaśnice a dalej w "drogę" :lol:
- (w opracowaniu) - lecę w górę, ale nie osiągam pułapy w którym jet traci sterowność mając nadzieję, że wróg w nią wpadnie.

Mimo stosowania tych technik nadal ginę często niestety :oops:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2