Teraz jest 5 gru 2024, 04:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lis 2011, 23:31 

heli spokojnie latam sobie klawa + mysz
w jecie nie moge pierwszych flar odblokowac. Jakos cholera nie moge nic ustrzelic :D heli banalny do prowadzenia ale jetka masakra jak dla mnie

PostNapisane: 23 lis 2011, 01:00 

Wystarczy trochę praktyki i się nauczysz :) z flarami już będziesz mógł polatać dłużej niż do pierwszego namierzenia. Sprawdź, może wygodniej będzie Ci się latało kombinacją WSAD + strzałki do "skręcania" ew. myszką tylko do celowania

PostNapisane: 23 lis 2011, 01:04 

nqnzzn napisał(a):
A jak na tym Saitek Joystick Cyborg FLY 5 PC działa "rozgladanie się"

Przypisujesz jakiś klawisz, trzymasz i rozglądasz się.

PostNapisane: 23 lis 2011, 07:53 

Ja ustawiłem trzymanie jednego z przycisków który jest za przepustnicą i u góry rączki jest ośmio-pozycyjny (no właśnie nie wiem jak to nazwać) Saitek nazwał to POV Obrazek

PostNapisane: 23 lis 2011, 09:10 

nqnzzn napisał(a):
No właśnie to zależy od kalibracji i konfiguracji Joya, tak ja mam tracera i nie da się go poprawnie ustawić.

wiem że nie o to chodzi, ale nie da się przynajmniej tak ustawić, że minimalne wychylenie powoduje maksymalny skręt?

Prodii napisał(a):
Czy w heli strzelec może odpalać flary a pilot gaśnice?

gaśnicy jeszcze nie odblokowałem ale flary mogą być odpalane przez strzelca

PostNapisane: 23 lis 2011, 09:46 

hamsterOne napisał(a):
wiem że nie o to chodzi, ale nie da się przynajmniej tak ustawić, że minimalne wychylenie powoduje maksymalny skręt?

Nie wiem czy to dobry pomysł, bo ciężko by było w kogoś trafić, nastawiasz się tylko na ucieczkę? A co z polowaniem przy "takiej precyzji" może się nie udać :)

PostNapisane: 26 lis 2011, 15:30 

Czy gra ktoś z was na logitechu extreme 3D pro? Próbowałem go skalibrować i nie do końca mi się to udało.Wykasowałem wszystkie ustawienia dla joya w innych rubrykach prócz jeta ale i tak przepustnica działa nawet w czołgu.Nie wiem czy to bug czy cuś innego.I jeszcze jedno przy próbie katapultowania prawie zawsze ubija mnie skrzydło lub ogon i wtedy PECH.

PostNapisane: 26 lis 2011, 15:54 

popolupo napisał(a):
.I jeszcze jedno przy próbie katapultowania prawie zawsze ubija mnie skrzydło lub ogon i wtedy PECH.

Z doświadczenia - największe szanse na niezabicie się masz katupultując się z samolotu będącego pod kątem 0* (tzn tak jak byś wylądować chciał ustawiasz) oraz jak wyskakujesz z samolotu mającą swoją max prędkość bez dopalaczy (Czyli nie zwalniamy ani nie wyskakujemy na dopalaczach ;d).
Stosując się do tego ginę może raz na 50 wyskoków.

PostNapisane: 26 lis 2011, 17:34 

Dzięki za info.Muszę tak zacząć robić.Od kiedy zacząłem latać na joyu to o dziwo nie zestrzeli mnie jet a mobilne AA ,którym sam do niedawna umilałem życie latawcom :D

PostNapisane: 26 lis 2011, 17:35 

Mam pytanie, ale najpierw opiszę w czym rzecz.
Jakiś czas temu byłem na targach, na których miałem okazję dotknąć i nawet przez chwilę się pobawić (niestety nie w BF3, a symulatorze) chyba najlepszym dostępnym joystick'iem jaki widziałem w życiu - Saitek "X-65F COMBAT CONTROL SYSTEM". Odniosłem jak najlepsze wrażenia zarówno estetyczne, jak i dotyczące wszelkiego rodzaju kontroli.

Z reguły nie jestem typem demolującym cokolwiek, ale czasami moje odruchy są nieco zbyt emocjonalne ("agresywne"). Dzisiaj rano, mój może nie stary ale już wysłużony i deczko nadwyrężony "Cyborg FLY 5" odmówił posłuszeństwa.
Nie będę się rozpisywał, ale uszkodzenie jest typowo mechaniczne, to też właśnie dlatego zamiast sobie grać, cały dzień siedzę na forum - przez tą "tragedię" opadłem z chęci do jakiejkolwiek rozgrywki.

Ogólnie jestem fanem wszystkiego co lata, ale też Batllefield'a, więc staram się łączyć oba hobby - 1942 samoloty, ale od kiedy w BF'ach pojawiły się heli, latam głównie nimi.
Ze względu na moje zainteresowania pojazdami powietrznymi, chciałbym kupić już bardzo dobry kontroler. Nie mówię że cena nie gra roli, bo oczywiście że gra. Jeśli jednak, coś takiego mogłoby mi służyć przez co najmniej 2 lata, jestem w stanie wydać nawet to 1,5k zł.
Akurat mniej więcej za tyle, można kupić produkt Saitek'a o którym wspomniałem i którego cena kształtuje się troszkę ponad 1,5k zł. Używki w tym przypadku raczej nie wchodzą w grę. Po pierwsze wydatek jest jednak dla mnie zbyt duży aby podjąć ryzyko że coś mogłoby być "rozklekotane", a po drugie i tak pewnie używanego bym nie znalazł.

Może ktoś się orientuje (choćby ze słyszenia), czy mój "wybraniec" wart jest swojej ceny (ten z którym się zetknąłem na targach był nowy, ale zastanawia mnie czy wytrzyma te 2 lata jeśli będzie intensywnie forsowany) i czy w BF'ie będzie można go w pełni bez problemu skonfigurować?

Na stronie producenta, znalazłem też tańszy model "X52 PRO FLIGHT SYSTEM" (jest jakąś połowę tańszy), jednak "X-65F COMBAT CONTROL SYSTEM" posiada coś takiego jak technologia "Force Sensing", co może byłoby bardziej odpowiednie dla kogoś takiego (czasami zbyt gwałtownie szarpiącego) jak ja.

Dla porównania podaje linki do opisów obu joystic'ków: http://saitek.com/uk/prod/x65f.html i http://saitek.com/uk/prod/x52pro.html.

Poza tym, może ktoś poleci mi inny DOBRY produkt jakiejś innej firmy (linki mile widziane). Ważne jest, aby jednak nie był droższy od X65, a najlepiej z połowę tańszy :).

Btw. Jeżeli ktoś ma pisać teksty w stylu "jesteś głupi że chcesz wydać tyle kasy na joy'a" lub podobne, to niech lepiej sobie oszczędzi - latanie jest moją pasją i koniec.
Liczę, że może ktoś doradzi mi jakąś inną, tańszą, ale dobrą i wytrzymałą opcję (chciałbym aby był to jednak joystick bezdyskusyjnie dobrej jakości).

Edit. Chciałbym też aby był dwu członowy.

PostNapisane: 3 gru 2011, 16:19 

Ja na przykład nie kumam jak można latać myszką? Sam osobiście latam na WSAD + strzałki, czy to jet, czy heli... z tym, że klawiatura jest o tyle niedobra, że daje sygnał zero-jedynkowy - czyli albo skręcasz na maksa albo wcale, przez co trudno jest wycelować w pacjenta. Ci co wykonują ostre skręty używają hamulca. Im większa prędkość tym większy promień skrętu. Hamulec jednak tez trzeba umiejętnie dawkować. Ale jak wykonać ostry skręt na myszce, kiedy Ci się biurko kończy i musisz ją podnieść (prze co przestajesz skręcać na chwile), a gościu z tobą właśnie siada Ci na ogonie - mowie tu o myśliwcach. Nie raz latałem z gościem, który deklarował, że lata na myszce i robił ze mną co chciał - aż niedowiary. W helikopterach jest trochę inaczej, także WSAD + strzałki w zupełności wystarczają, żeby robić gwałtowne zwroty i inne akrobacje. Osobiście nie miałem okazji latać na joyu i waham się czy go kupić.

PostNapisane: 3 gru 2011, 16:30 

Do heli mi wystarcza myszka, ale w jetach jeśli trzeba robić uniki to używam klawiatury, a kiedy chcę precyzyjnie wycelować to biorę za mychę. Takie przekładanie ręki zabiera chwilkę i czasem można wyrżnąć w glebę.

PostNapisane: 3 gru 2011, 16:43 

Prodii napisał(a):
Nie raz latałem z gościem, który deklarował, że lata na myszce i robił ze mną co chciał - aż niedowiary. W helikopterach jest trochę inaczej, także WSAD + strzałki w zupełności wystarczają, żeby robić gwałtowne zwroty i inne akrobacje. Osobiście nie miałem okazji latać na joyu i waham się czy go kupić.

Powoli też przestaje wierzyć takim ludziom... Głównie grywam jetami i jakoś nie chce mi się wierzyć że na klawie można robić jeszcze 20%+ ostrzejsze zakręty... (Jak to czasem robią).
A i jakieś dziwne tabu panuje w bf3 na joysticki, dużo razy zostałem wyzwany! od jakiś newbie że joysticknoob czy coś w tym stylu... Pewnie wina kryzysu ;D

####
A mój joystick miał być tydzień temu i nadal nie mam...

Fomas napisał(a):
Do heli mi wystarcza myszka, ale w jetach jeśli trzeba robić uniki to używam klawiatury, a kiedy chcę precyzyjnie wycelować to biorę za mychę. Takie przekładanie ręki zabiera chwilkę i czasem można wyrżnąć w glebę.

Że co?
Ale przecież można i myszkę i klawe (na raz) używać?

Huh, to na samej klawie też idzie dobrze latać? :S

PostNapisane: 3 gru 2011, 16:50 

Co do latania śmigłowcami, próbował ktoś podłączyć pada? Da się w ogóle przypisać funkcje do guzików na tym? A jeśli tak czy wygodnie się lata?

PostNapisane: 3 gru 2011, 16:54 

szakal0x napisał(a):
Ale przecież można i myszkę i klawe (na raz) używać?

Oczywista oczywistość że mycha+klawiatura
szakal0x napisał(a):
Huh, to na samej klawie też idzie dobrze latać? :S

Raczej jakoś latać, ale latać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2