Teraz jest 5 gru 2024, 04:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 50  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lut 2012, 21:28 

Wciskasz tylko ten klawisz/przycisk, który jest aktualnie wyświetlany. Na tym polegają QTE i żadnej innej filozofii/drugiego dna/metody nie ma.

PostNapisane: 5 lut 2012, 21:37 

To chyba nie trzeba wciskać cały czas, a kliknąć raz w odpowiednim momencie. I patrz na ekran - czy mi się zdaje, czy za każdym razem w QTE klawisze do wciśnięcia są inne?

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 5 lut 2012, 21:39 

tak, są inne, ale czy za każdym razem to nie wiem

PostNapisane: 5 lut 2012, 22:16 

[quote]To chyba nie trzeba wciskać cały czas, a kliknąć raz w odpowiednim momencie. I patrz na ekran - czy mi się zdaje, czy za każdym razem w QTE klawisze do wciśnięcia są inne?[/quot Tak jest.Trzeba ogarniać klawiaturę i myszkę! Dla mnie to przysłowiowa ręka, noga, mózg na ścianie, zamiast skupić się na grze, czekasz na polecenia kompa. Powodzenia

PostNapisane: 5 lut 2012, 23:02 

Amin2PL napisał(a):
Tak jest.Trzeba ogarniać klawiaturę i myszkę! Dla mnie to przysłowiowa ręka, noga, mózg na ścianie, zamiast skupić się na grze, czekasz na polecenia kompa. Powodzenia

Kampania BF3 to jest śmiech na sali, prowadzenie za rączkę jak w CoD (Chociaż w CoD jest to lepiej wykonane), zabawa w BFach zaczyna się na MP.

PostNapisane: 5 lut 2012, 23:07 

Cytuj:
tak, są inne, ale czy za każdym razem to nie wiem

I o to niestety chodzi, że inne... Cóż... Właśnie przez to nie zrobiliśmy tej ostatniej misji w co opie^^

Głównie chodzi o to - ja po prostu zapamiętywałem, co trzeba było po kolei wciskać. Tak więc po prostu się sprałem, jak się okazało, że za każdym razem są inne. Niestety.

Szkoda tylko, że trzeba skupiać się na tym kawałku z poleceniami QTE, zamiast na tym, co jest na całym ekranie...

Mój last

PostNapisane: 6 lut 2012, 12:09 

@up; to chyba oczywiste że przy rozbrajaniu bomby trzeba się skupić :twisted:

PostNapisane: 6 lut 2012, 12:29 

Gdyby rozbrajanie bomby było interaktywnym przecinaniem kabli z informacją co zrobić od przełożonego zamiast NACIŚNIJ [E] BY NACISNĄĆ E.

PostNapisane: 6 lut 2012, 14:06 

Witam
Mam takie pytanie, chodzi o mapke w lewym dolnym rogu. Podczas skradania, np. od tyłu, radar przeciwnika Nas nie wykryje ? Ogólnie chodzi mi o zastosowanie skradania, czy ta czynność jest tylko przypisana do bezszelestnego chodzenia :) ?

PostNapisane: 6 lut 2012, 15:21 

1. To nie jest CS gdzie ruszanie się pokazuje nas na mapie
2. Na mapie jesteśmy pokazywani tylko wtedy gdy:
a) zostaliśmy zespotowani
b) strzelamy bez tłumika (muszę to sam dla siebie potwierdzić).

PostNapisane: 6 lut 2012, 17:15 

kaczor237 napisał(a):
Witam
Mam takie pytanie, chodzi o mapke w lewym dolnym rogu. Podczas skradania, np. od tyłu, radar przeciwnika Nas nie wykryje ? Ogólnie chodzi mi o zastosowanie skradania, czy ta czynność jest tylko przypisana do bezszelestnego chodzenia :) ?

Coś takiego chyba jest, że jak poruszasz się kucając albo czołgając się to nie wykrywa Cię radar w czołgu/transporterze (jeśli takowy ma ustawiony).

PostNapisane: 6 lut 2012, 17:25 
Zbanowany

Czy mamy tlumiki czyli nie widac nas na mini mapie (podczas strzelania) - jedynie krocej, wszelkie skanery i czujniki ruchu wykrywaja nas, do czasu bezruchu lub powolnego skradanie sie.

Ostatnio edytowano 6 lut 2012, 22:48 przez [Yossarian], łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 6 lut 2012, 22:37 

Mały offtopic w sprawie organizacyjnej:

Kontynuowanie tego wątku może się wydawać słuszne, ale IMO tak nie jest. Bo, po pierwsze, na proste pytania niektóre odpowiedzi mogą okazać się dość szczegółowe i przydadzą się nawet doświadczonym. Idąc w kierunku powyższej dyskusji dojdziemy do określenia w metrach różnicy zasięgu wykrywania MAVa, UGS i skanera okolicy. Po drugie tytuł wątku jest za szeroki i można tu wrzucić prawie wszystkie wątki z działu ogólnego; do tego offtopem może być wszystko i nic. Patrząc jak szybko przyrasta ilość postów tutaj, niedługo będziemy mieli 15 stron i nie będzie się chciało tego czytać nowicjuszom. Do tego znając życie zagadnienia będą wiele razy powtarzane. Nie znajdziemy tu informacji tak szybko jak w konkretnym wątku z konkretnym tytułem. Po trzecie; nowi forumowicze widząc koszarową dyscyplinę tutejszych moderatorów rzadko kiedy odważą się założyć osobny temat, sądząc że jeśli na forum są od niedawna to ich pytanie jest noobowskie, więc właściwie od założenia tego wątku będzie on szybko rósł a reszta działu będzie wysychać.

W dziale "problemy" powstaje średnio jeden wątek na jedną konfigurację sprzętowo softwarową; zaś w tym dziale jest tematów prawie 2x mniej gdzie być może połowa pochodzi z czasów bety. A skoro zagadnień do omawiania jest dużo mniej, to nie widzę problemu w zakładaniu tematów do nich.

Jestem za zamknięciem tego wątku.

PostNapisane: 7 lut 2012, 16:57 

http://leagueoflegends.pl/forum/showthread.php?tid=732
http://leagueoflegends.pl/forum/showthr ... #pid781319
Pomysł wzięty z tego forum :)
Ten temat jets od zadawania pytań, nie od szukania. Temat pozwoli uniknąć ogromnej liczby tematów zaśmiecających forum, które kończą się na jednej odpowiedzi. Tematy mają służyć do dyskusji, a ten temat do zadawania (dla starczych graczy) prostych pytań. :wink:

Edit. woops wyszło masło maślane :omg:

PostNapisane: 7 lut 2012, 17:16 

Ja mam takie pytanko - serwery już powinny działać, bo 11AM czasu GMT już dawno minęła... A mi tymczasem przez pięć minut wyświetla się "Joining Server" i jak tak pisze, to tak pisze nadal. Co ciekawe, na serwerach grają ludzie. Czyli problem dotyczy tylko mnie? Czy może wy też tak macie?

Mój last

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 750 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 50  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2