Lailonn napisał(a):
Widzę, że komuś udało się skonfigurować pada od pS3 pod samoloty - z chęcią dowiem się jak bo ja nie zdołałem
Inna sprawa, że nie udało mi się podpiąć pada Microsoftu, który jest jedynym "wszechdziałającym" w PCtach. Gra w ogóle nie wykrywała przycisków...
Żeby podłączyć DualShocka ściągasz program MotionJoy i instalujesz do niego sterowniki. Potem Xpadder lub BF3 Settings Editor do mappowania, gdyby coś nie chciało hulać w opcjach gry.
Ja robiłem to bodajże na podstawie poradnika z linku:
http://www.ps3site.pl/poradnik-ps3site- ... y-pc/67272Odnośnie niedziałających przycisków: sprawdź, czy Twój system wykrywa przyciski (Panel sterowania, urządzenia, poszukaj kontrolera do gier X i we właściwościach posprawdzaj czy wszystko hula). Jeśli system wykrywa i z poziomu pulpitu wszystkie przyciski, triggery i gałki działają, to wejdź do gry i zobacz, czy pozwoli Ci mappować przyciski. Ja nie miałem tu żadnych problemów, ale przykładowo u kolegi już nie było tak różowo: w systemie wszystko OK, a w grze jakby pad był nie podłączony. Obeszliśmy to poprzez ściągnięcie programu BF3 Settings Editor (od Realmware), który pomaga na zmienianie opcji gry z poziomu pulpitu - potem już wszystko ładnie wykrywało. Powodzenia, jakby co, to pisz