Mofixil napisał(a):
Zwirbaum napisał(a):
More or less true. Są pewne sytuacje kiedy jest inaczej ale generalnie RPG/SMAW ftw.
Jakie? Zastosowania przeciwpiechotne, SMAW/RPG.
Ściąganie pojazdów latających? Masa skilla i szczęścia, SMAW/RPG, na Javelina można się uprzeć ale potrzeba SOFLAM czy CITV, Stinger i Igla to parodie broni są.
Pojazdy naziemne? Wiesz gdzie pocisk pacnie i dopiero przy uderzeniu załoga ma pojęcie o tym że coś do nich strzela. SMAW i RPG ftw.
Niekierowane mogą robić wszystko, trzeba tylko umieć je obsługiwać, Stinger i Igla są bezużyteczne i ten czas namiaru wszystko psuje, to samo Javelin. Mofixil, czytając Twoje posty mam wrażenie, że grasz w tą grę tylko na trailerach i filmikach na yt. Uważasz, że rakieta niekierowana, którą niewąpliwie jest RPG-7 zrobi wszystko? Czyli rozumiem, że na jety też wyskoczysz z RPG? Twoim zdaniem, RPG/SMAW jest bronią idealną, która ma 100% celności, brak odrzutu i zasięg na parę kilometrów w linii prostej. A załoga naziemnego o której wspominasz prawdopodobnie jest ślepa + nie umie używać przycisku "C" skoro wie, skąd dostali po trafieniu. Zazdroszczę Ci Mofixil tego skilla w ściąganiu helek i jetów na normalnej wysokości (ściąganie venomów 20 m nad ziemią się nie liczy) tym rpgiem.
A tak na serio, idąc dalej Twoim tokiem myślenia - ok, załóżmy ze rozwalisz sobie te jety i helki rpg. Wiesz ile to Ci zajmie czasu? Podczas, gdy Ty będziesz się bawił wyrzutnią, helka wybije Ci cały team a jet zadba, żeby nic nie wyjechało z najbliższej flagi. Nie widzę żadnych umiejętności w ściąganiu helek i jetów, tylko samo szczęście.
Javelin jest stworzony dla soflama/citv i wzajemnie. Tutaj masz rację, faktycznie, bez systemów namierzania nie ma sensu używać javelina, po to są te właśnie Twoje kochane rpgi i smawy. I ta broń jest ok, piekielnie mocne, o ile zapewnisz sobie laserek.
Stwierdzenie, że Igła/Stinger jest bezużyteczne rozbawiło mnie najbardziej i myślę, że takie słowa mogły paść tylko od osoby, która pojazdy ostatni raz widziała w BC2 (o ile grała), a tutaj jedyny pojazd jaki widzi to zniszczony pociąg na metro. TUTAJ, Igła i stinger wymagają już pewnych umiejętności (nie rozśmieszajmy się - jakich umiejętności wymaga trafienie rpgiem czy smawem w klocek, którym jest czołg/bmp z 30-40m?) - ogarniania zasięgu, czasu flar, ecm-ów itd i też pewnej współpracy z członkami drużyny. Ta broń nie jest słaba, po prostu nie umiesz jej używać. Przypuszczam, że po buffie tych wyrzutni płakałbyś na temat tego, jak bardzo pojazdy latające mają przesrane.
Do
Antonio, Banderasa jak mniemam - nie, SRAW by nie rządził, bo jest od javelina słabszy i jest tylko jego uzupełnienem. Prędzej mógłby zastąpić smawa, skoro już trzymamy się tej bajeczki o realistycznym odwzorowaniu pola walki.
Moim wywodem nie chciałem nikogo obrazić, po prostu musiałem sprostować pewne rażące błędy.