Rozbijmy to: AMD FX6100, AMD nie lubię, Bulldozery to niewypał imho. Szukaj czegoś co ma PRZYNAJMNIEJ i3 w sobie, i5, doskonale, i7, burżuazja. PSU, 420W, pewnie jakiś noname, ukatrupi siebie i resztę sprzętu. GPU, GT630, do biura da radę, do grania, tylko w tytułu sprzed 2005 roku, tak na oko. RAM, nie mam pojęcia po co komu takie ilości, 4GB to minimum, 6-8GB każdemu obecnie wystarczy. Rzekł właściciel 4x4GB Kingston DDR3 1600MHz, ja mam prawo! W Blenderach pracuję! Obudowa, to jest podróba któregoś HAFa CoolerMastera czy jednak się garnęli na coś porządnego? Mobo, pewnie jakiś miniATX.
tl;dr Znowu wracamy do tego że z allegro sprzętu nie kupuje się niczego innego niż części, a i to nie zawsze.
Szukaj czegoś co ma: i3, i5, i7 4-8GB Ramu DDR3 (1333MHz styknie) kartę z serii GTX(Lub radeony gdzie strzelam że trzy ostatnie cyfry od 7 mniejsze być nie powinny, seria, mniejsza od 6), każdy z GTXów powinien dać radę przynajmniej na najniższych detalach, chyba że odkopiesz jakiegoś super archaicznego, GTX260 może? Zasilacz 500W który nie leży na czarnej liście. Dobra, przewiewna, markowa obudowa z aluminium i stali z plastikowymi akcentami, nigdy plastik z aluminiowymi wstawkami... CoolerMaster, SilentiumPC, Zalman, tu szukaj.
Ostatnio edytowano 26 gru 2012, 19:25 przez Mofixil, łącznie edytowano 1 raz
|