KeFaS napisał(a):
Krox napisał(a):
trzeba się pogodzić z tym że starocie odchodzą do lamusa i trzeba się przyzwyczajać do nowych rzeczy.
Nie powiedziałbym. Zobacz ile ludzi gra jeszcze w starsze BF-y, CoD-y, czy nawet w Q3 (i modyfikacje) można znaleźć sporo graczy, a gra ma ponad 10 lat.
Nie chodziło mi o to, że jak coś ma np. określoną liczbę lat to odchodzi do lamusa, tylko o to, że BC2 odejdzie do lamusa, bo nie należy on do tych bardzo udanych gier nie muszę chyba podawać powodów dlaczego tak uważam, ale żeby nie było że robię z igły widły :
*Konsolowe hitboxy (można to nazwać hitboxami?)
*niektórzy mają problemy z celowaniem (np. znikoma widoczność)
Jest jeszcze masa błędów, których prawdopodobnie już nigdy nie naprawią.
Oczywiście jakąś część problemów naprawili.
Dałeś przykład starsze BF-y, zgodzę się z Tobą bo np bf 42 WPROWADZIŁ coś nowego.
64 gracze na MP, to jest coś, a w dodatku ten klimat drugiej wojny światowej.
BF Vietnam też należy do tych starszych, i może nie grają w niego jakieś niezliczone ilości graczy, ale też ma swój klimat.
Nie przypominam sobie udanych gier o tematyce wojny w Wietnamie.
Bf2 to już nic nie trzeba mówić.
Jeżeli chodzi o te stare CoD-y to miałem z nimi styczność tylko na SP, i do czasu Black Opsa CoD była w moich oczach bardzo dobrą marką (pomimo tego, że wolę BF).
Q3 to klasyka i ma do dziś wiernych fanów, więc nie będę się wypowiadał.
Jak wiemy BC2 jest o tematyce wojennej, odbiegającej o kilka lat w przód od teraźniejszości.
Wiemy również, że trójka ma o kilka lat odbiegać, czyli tematyka TA SAMA.
bc2 poza systemem zniszczeń dużo nowego do świata gier nie wniósł.
I prawdopodobnie zostanie wyparty przez bf3.
Gracze CSa nie mają chyba dużego wyboru jeżeli chodzi o grę.
O ile mnie pamięć nie myli jest to CS 1.6, Half Life, i Source, wiec nawet jak będzie miał i 15 lat to w niego będą grać.
Reasumując:
bf 42' klimat II wś
Vietnam wojna w Wietnamie
Bf2 ma ten urok (mimo hitboxów)
Wszystkie Cody to głównie SP
Q3 nie trzeba nic mówić
CS odniósł chyba największy sukces jeżeli chodzi o wyżej wymienione gry (grałem w csa 10 minut nic mi się w nim nie podoba, nigdy nie mam zamiaru w to grać, ale nie da się oszukać faktów, ma największą ilość graczy i popularność)
Także KeFaS, źle mnie zrozumiałeś, te które wymieniłeś, to klasyka i od takich tytułów się zaczęło.
Pozdrawiam