Teraz jest 12 gru 2024, 01:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 paź 2011, 21:31 

Dla mnei jest zajebisty bo 2 linjki javascriptu i da się go zhackować

PostNapisane: 3 paź 2011, 21:44 

Mi się pomysł podoba, taki Battleface :P Bardzo szybko wchodzimy do gry, nie ma żadnych filmików sponsorów i innych pierdół, tak to wchodzisz widzisz kto z kumpli gra i dołączasz.
Tylko niech z tą przeglądarką coś zrobią bo jest tragiczna.

PostNapisane: 3 paź 2011, 23:07 

Ja jak nie przetestowałem to byłem bardzo sceptyczny, no bo jak to gra przez przeglądarkę ? A teraz jak pograłem to uważam że battlelog jest genialny !
1. Statystyki - strony trzecie nie są już potrzebne, tu jest wszystko super przedstawione, przejrzyście i szczegółowo, ile pkt brakuje, nadchodzące unlocki itp.
2. Com center, genialny bajer, widać kto gra ze znajomych, jeden klik i gram z nim praktycznie zawsze w tym samym teamie. Tylko jeszcze składy muszą naprawić bo nawet jak jest wolne miejsce to trudno dołączyć.
3. Party, komunikacja głosowa zawarta w grze, fajna opcja.
4. Serwery odświeżają się natychmiast, tak samo liczba graczy i pingi.
5. Pluton - to co najbardziej mi się spodobało, zapraszanie graczy, statystyki plutonu, tworzenie logo.
6. Dołączanie do gry, odpalam przeglądarkę, odświeżam serwery, jeden klik i jestem na mapie po paru sekundach.

Ludzie też płaczą na Origin, też nie chciałem a bardzo mi się spodobał. Gram sobie a tu komunikat że kumpel jest dostępny no to nie przerywając gry Shift+F1 i mam z nim czat nawet jak by grał w inną grę, nie używam już w ogóle czata w grze tylko zwracam się bezpośrednio do znajomych tym magicznym wynalazkiem w języku jakim chce bez męczących komunikatów "german and english only", przecież nie będę do kumpla na czacie po angielsku mówił :D To samo jak napisze ktoś do mnie, nie przeszkadza mi w rozgrywce. Nie musi nawet gry odpalać żeby już ze mną gadać. Jak gość z DICE mówił w ostatnim trailerze, "Granie z przyjaciółmi nigdy nie było tak proste" i miał rację w 100%. Naprawdę nie ma co się nastawiać na nie od razu tylko trzeba obczaić wszystkie możliwości jakie to daje. Menu nie jest mi do niczego potrzebne skoro mam coś takiego :)

PostNapisane: 4 paź 2011, 08:05 
Moderator forum

Mi tez sie Battlelog podoba. Latwiej jest teraz porozmawiac i znalezc znajomych z poprzednich czesci serii - nie trzeba odpalac gry by sie z nimi skomunikowac, mozna wlaczyc w przegladarce Battlelog i zostawic na caly dzien... nawet w pracy :)

Pozdro dla Piasecznika, bAd'a i G-Deck'a :)

PostNapisane: 4 paź 2011, 10:43 

Origin nie, BattleLog TAK.

Po MW2 jestem już przyzwyczajony do Steama, tam mam znajomych.

Ale temat jest o BL - więc mnie pozytywnie zaskoczył, poza jedną największa pierwszą wpadką bety - przez cały pierwszy dzień wyskakiwał mi komunikat gdy uruchamiałem bete, że "gra źle ściągnięta, zrób reinstall"... Ściągałem 3 razy, a przy moim beznadziejnym łączu 4mb to trwało trochę i cały czas to samo. Dopiero gdzieś tam rano następnego dnia na jakimś zagranicznym forum, ktoś sugerował, żeby zainstalować IE9 (a kysz szatanie!). Nie lubie aktualizacji windowsa, więc miałem z tym ze 3-4h roboty, żeby do mojej Visty doinstalować kolejne SP1 i 2 a potem jeszcze IE8, potem IE9, i EUREKA! gra się odpaliła. Wg mnie powinien się odpalać BL na dowolnej konfiguracji systemu.

Ale pare moich opinii - przejrzysty widok, można posprawdzać gdziekolwiek się jest, przeglądarka serwerów czysta i klarowna, jak dla mnie wszystko na +. Tylko denerwuje mnie trochę (mam nadzieję, że to tylko beta), że gdy kończy się mapa, przeglądam staty i chce zakończyć granie to muszę czekać na nową rundę i respa, żeby ESC zadziałało i dać QUIT. Wiem, że ALT+F4 działa, ale wole robić to klasycznie.
Pozdrawiam i do zobaczenia dalej w Becie i na pewno w pełnej wersji!
Peace

PostNapisane: 4 paź 2011, 12:33 
Moderator forum

TylerPL napisał(a):
(...) Tylko denerwuje mnie trochę (mam nadzieję, że to tylko beta), że gdy kończy się mapa, przeglądam staty i chce zakończyć granie to muszę czekać na nową rundę i respa, żeby ESC zadziałało i dać QUIT. Wiem, że ALT+F4 działa, ale wole robić to klasycznie.
Peace

Nie musisz czekac :) Wystarczy w Battlelogu dac Close game w okienku ze statusem podlaczenia do serwera.

PostNapisane: 4 paź 2011, 15:29 

Mi tam Battlelog i Origin w ogóle nie przeszkadzają i to nie na jakimś super sprzęcie. Jest trochę błędów ale przy becie to nic dziwnego.

Najbardziej mnie rozwalają argumenty że opcji nie można zmieniać od razu tylko po respie. Nic trudnego, chowasz się za czymś zmieniasz opcje i grasz dalej, a tak w ogóle ile to można opcje zmieniać ? Rozumiem jak ktoś chce sprawdzić ilość fps ale jak kogoś to nie obchodzi to raz ustawia i zapomina i gra dalej.

Też mnie śmieszą argumenty że na słabym sprzęcie ... coś tam bla bla bla. Ludzie to jest gra która ma pchnąć postęp do przodu a nie cofać się żeby chodziła na jednordzeniowcu, 512mb ram i na integrze. Jak chcecie coś takiego to zapraszam to gier typu Duke Nuken 3d.

Battlelog + Origin = postęp a ja jest za postępem a nie cofaniem się.

PostNapisane: 4 paź 2011, 17:23 

Dzisiaj siedzac 3 godziny na informatyce zastepczej(nawet nauczyciela nie bylo ;E) moglem sobie spokojnie wejsc na battleloga i pozapraszac znajomych,posprawdzać staty itp.

Także:
Battlelog
Hooah! xD

PostNapisane: 4 paź 2011, 19:39 

Battlelog jest fajny, ale kompletnym absurdem jest odpalanie go w zewnętrznej przeglądarce. Powinno być to zrobione jak w Steamie. Czyli wbudowana przeglądarka (steam korzysta z silnika webkit). Klient Origin powinien być o coś takiego wzbogacony.

PostNapisane: 4 paź 2011, 19:57 

Moim zdaniem - szit.
Staty etc. - sporo tego i nie trzeba odpalać gry. Fajnie. Ale w poprzednich częściach też była masa witryn ze statsami.
Byłoby super, gdyby wszystko działało bez problemu. Ale nie działa. Rozumiem - beta. BC2 też miał betę, gra też miała błędy - i część z nich ma dalej - a minęło już półtora roku. Dlatego nie uwierzę, że to będzie działać jak powinno - w BC2 mieliśmy przeglądarkę w grze i to wszystko. W razie czego - robimy restart gry. Tutaj - trzeba odpalić przeglądarkę, która żre RAM i która może się wysypać. Bywa, że trzeba resetować nie tylko przeglądarkę, ale jeszcze Origina i grę.
Im więcej takich śmieci, tym więcej potencjalnych wymówek odnośnie przyczyny problemu, jeśli coś nie będzie działać - a to sobie wyłączcie pluginy, a to zainstalujcie nowszą wersję przeglądarki, która wyszła 5 minut temu, zróbcie reinstalla przeglądarki, zróbcie update tego i tamtego. Już widzę szczęśliwych graczy, którzy szukają pomocy i dostają taką listę na początku.

PostNapisane: 4 paź 2011, 20:05 

Ja żadnego takiego problemu jak ty wypisałeś nie miałem ;]

4GB Ramu mam zainstalowane i po wlaczeniu gry z przegladarki(chrome z dodatkami typu adblock, sciaganie z YT i inne pierdoły) mam wolne ponad 1GB RAMu na 64bitowym systemie, nie przesadzajcie tak...

A co do stron ze statsami do BC2 to przypomnę iż trzeba było tam czekać nawet pare dni aby zaktualizowało wam statystyki ;]

PostNapisane: 5 paź 2011, 07:34 

Ja tam nie widze niczego "za", same "przeciw". Wlasciwie ten system jest tak beznadziejny, ze az sie zastanawiam czy mam ochote kupowac ta gre.. Oo

Sama witryna to fajny bajer - sporo rzeczy w jednym miejscu, ale logowanie, wyszukiwanie serwerow itp powinno byc w kliencie, strasznie mierzi mnie to rozwiazanie. Origin jest ok - taki steam dla ubogich.. ;]

PostNapisane: 5 paź 2011, 11:48 

Pozwole sobie zacytowac klasyka "TomekDeF i _OskaR maja racje, a January blefuje" ;)

Uwazam ze Battlelog do spolki z Origin jest rozwiazaniem nazbyt skomplikowanym, a przez to nieelegnackim. 3 rozne procesy by tylko zaczac grac, dla mnie to zakrawa na niechlujstwo i pospiech. Moze jestem staroswiecki, ale dla mnie, gra powinna miec menu, cala to otoczke, ktora pozwala sie wczuc w klimat ,cieszyc z niej. A tutaj, poki co, jestesmy tego pozbawieni. Calosc sprawia wrazenie gry przegladarkowej, jak Quake Live, ale za ktora placimy ponad 100zl. Do tego jeszcze nie mozna BL odpalic w Operze, co wymusza na mnie zainstalowanie FF lub IE. Dla mnie to kpina.
A przeciez caly ten mechanizm mozna by "wlozyc" do klienta, chociazby kosztem tych paru sekund, w koncu to BF, tutaj rozgrywka potrafi toczyc sie godzinami.
Konczac moj przydlugi wywod: funkcjonalnosc Battleloga na tak, ale wykonanie do poprawki.

PostNapisane: 6 paź 2011, 17:52 

A może mi ktoś powiedzieć, czy gra instalowana z płyty też będzie to zawierać? Bo chyba coraz bardziej mi się to podoba, ale czy single-player czy co-op też będzie przez internet?

PostNapisane: 6 paź 2011, 18:05 

Battlelog nie jest zawierany w grze. To jest strona internetowa tak jak ta na której sie teraz znajduszesz czytelniku tego posta ;D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2