Ja jak nie przetestowałem to byłem bardzo sceptyczny, no bo jak to gra przez przeglądarkę ? A teraz jak pograłem to uważam że battlelog jest genialny !
1. Statystyki - strony trzecie nie są już potrzebne, tu jest wszystko super przedstawione, przejrzyście i szczegółowo, ile pkt brakuje, nadchodzące unlocki itp.
2. Com center, genialny bajer, widać kto gra ze znajomych, jeden klik i gram z nim praktycznie zawsze w tym samym teamie. Tylko jeszcze składy muszą naprawić bo nawet jak jest wolne miejsce to trudno dołączyć.
3. Party, komunikacja głosowa zawarta w grze, fajna opcja.
4. Serwery odświeżają się natychmiast, tak samo liczba graczy i pingi.
5. Pluton - to co najbardziej mi się spodobało, zapraszanie graczy, statystyki plutonu, tworzenie logo.
6. Dołączanie do gry, odpalam przeglądarkę, odświeżam serwery, jeden klik i jestem na mapie po paru sekundach.
Ludzie też płaczą na Origin, też nie chciałem a bardzo mi się spodobał. Gram sobie a tu komunikat że kumpel jest dostępny no to nie przerywając gry Shift+F1 i mam z nim czat nawet jak by grał w inną grę, nie używam już w ogóle czata w grze tylko zwracam się bezpośrednio do znajomych tym magicznym wynalazkiem w języku jakim chce bez męczących komunikatów "german and english only", przecież nie będę do kumpla na czacie po angielsku mówił
To samo jak napisze ktoś do mnie, nie przeszkadza mi w rozgrywce. Nie musi nawet gry odpalać żeby już ze mną gadać. Jak gość z DICE mówił w ostatnim trailerze, "Granie z przyjaciółmi nigdy nie było tak proste" i miał rację w 100%. Naprawdę nie ma co się nastawiać na nie od razu tylko trzeba obczaić wszystkie możliwości jakie to daje. Menu nie jest mi do niczego potrzebne skoro mam coś takiego