Teraz jest 12 lip 2025, 20:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 gru 2011, 02:17 

Własną masę. Nic nie denerwuje tak jak roadkill MAV'em.

PostNapisane: 26 gru 2011, 11:42 

Czuć w tym temacie powrót do przeszłości, od BF2 i BC2 argumenty się nie zmieniają, a wszystko sprowadza się i tak do tego, że jak ktoś nie umie strzelać to ani z 2m ani z 2km nikomu nie pomoże, tym bardziej ze stojakiem.
Mam nadzieję że doczekamy się tego patcha, bo nie można sobie normalnie postrzelać z bliska.
Osobiście brakuje mi lornetki z bf1942 i bf2 do oznaczania celów. Nie rozumiem dlaczego ją usunęli, skoro nawet w bc2 była jakaś taka, choć nie oryginalna modyfikacja.

PostNapisane: 26 gru 2011, 12:05 

Grievous94 napisał(a):
Własną masę. Nic nie denerwuje tak jak roadkill MAV'em.

A rozjechał Cię kiedyś samolot śmigający po drodze? ;f

PostNapisane: 26 gru 2011, 12:20 

A strzelił ci ktoś bańkę z 1000m z krzaków?
To dopiero denerwuje.

A co do tematu , co sądzicie o połączeniu recon+pdw?
Czy to jakoś pomaga drużynie ?
Przenośny resp się przydaje, na szturmie w roli atakujących można rozstawić w miarę blisko punktów i przeciwnik ma wrażenie, że atakuje go 2x tyle wrogów.
Tylko jaki gadżet nosić jako drugi ?
Czujnik ruchu?
Czy może spróbować tak jak ktoś mówił, wylądować mavem na jakimś budynku i tam go zostawić aby sobie namierzał ?

Jeżeli ktoś tak biega to opłaca się używać lasera do pdw?
Na prawdę pomaga przy strzelaniu z biodra ?

PostNapisane: 26 gru 2011, 12:33 

wyso napisał(a):
Jeżeli ktoś tak biega to opłaca się używać lasera do pdw?
Na prawdę pomaga przy strzelaniu z biodra ?

Pewnie że pomaga. Jak nie wierzysz to sam możesz sprawdzić stając na przeciwko ściany, pstrykać laserem (domyślnie klawisz T) i obserwować jak Ci się zmniejsza krzyżyk.

PostNapisane: 26 gru 2011, 12:53 

ASMODATH napisał(a):
Mam nadzieję że doczekamy się tego patcha, bo nie można sobie normalnie postrzelać z bliska. .

Ni i prawidłowo. Po tych wszystkich Counter Strike'ach itp. wszyscy myślą, że snajper to tylko z bliska. Chyba zapominacie czym snajper jest na prawdę.... Jego zadaniem jest oddawanie strzałów z daleka, tak żeby być poza zasięgiem wrogów (nie mówię tu o wrogich snajperach). Oczywiście ma pomagać drużynie, a nie myśleć tylko o własnym k/d ale to było już tutaj poruszane. A jak chcecie grać agresywnie na krótki dystans to do cholery nauczcie się strzelać baniaki, a nie byle trafienie w palec a Wy chcecie trupa :roll:

PostNapisane: 26 gru 2011, 13:28 

Krex napisał(a):
A jak chcecie grać agresywnie na krótki dystans to do cholery nauczcie się strzelać baniaki, a nie byle trafienie w palec a Wy chcecie trupa

Albo pompka.

PostNapisane: 26 gru 2011, 13:48 

Przecież broń snajperska z natury nie służy do walki na bliski dystans..wydaje mi się, że po to właśnie twórcy gry dodali broń PDW i strzelby dla każdej klasy.

PostNapisane: 26 gru 2011, 14:09 

banzaI12 napisał(a):
Przecież broń snajperska z natury nie służy do walki na bliski dystans..wydaje mi się, że po to właśnie twórcy gry dodali broń PDW i strzelby dla każdej klasy.

Sniper to moja ulubiona klasa i żądam by Dice zrobiło z niej mega uber power wymiatacza na każdym dystansie. :lol: Wtedy poczuję się jak prawdziwe pro :stupid:

Obrazek

PostNapisane: 26 gru 2011, 14:14 

Macie problem bo gracie na polskich serwerach, a to co tam się dzieje jest po prostu żenujące. Zmieńcie wasze dotychczasowe "pro serwery" i skończy się narzekanie, nikt was nie zmusza do gry z gimbusami.

PostNapisane: 28 gru 2011, 15:20 

Witam serdecznie :). Po 2 latach i kupnie bf3 wróciłem na to piękne forum. Gra oczywiście miazga ale jak gram snajperem to chce mi się płakać, a tak go lubiłem zawsze, może przez to że miałem przerwę w tego typu grach ale według mnie bardzo skrzywdzili tą klasę, oto co mnie denerwuje... Skoro to symulator pola bitwy miałem nadzieję na obserwację i anonimowy ostrzał z dalekich pozycji.
1. Nawet na dużych mapach mało miejsc żeby się schować na jakimś wzniesieniu i prowadzić skuteczny ogień na pole walki, np Caspian, nizinna mapka i wszędzie dookoła miejsc walk drzewa które wszystko zasłaniają.
2. Fajnie że postawili na realizm ale strasznie utrudnili tą klasę, paraboliczny lot kuli i trzęsąca się luneta w dalekim starciu z biegnącym tango mogą wykończyć, a jak się trafi w tułów to już się osobnik schowa daleko daleko poza zasięgiem i na drugi strzał nie ma mowy, a nóżki troche mało dopracowane (nieraz rozłoży w połowie skały i możemy sobie poobserwować ścianę).
3. Zbyt łatwo można nas wykryć
a) Jak realizm to realizm, więc czemu w najnowszych snajperskich lunetach wciąż odbija się światło jak z halogenu i daje wszystkim znak gdzie snajper się chowa, ta klasa nie jest po to żeby łatwo ją było wykryć, a już wogóle plecami do słońcam w nocnej mapce (autostrada), w cieniu itp itd
b) Jakby tego było mało, to jakby przypadkiem któraś z naszych ofiar nie dostrzegła oślepiającego blasku naszej lunety, to nie ma się czego obawiać, po śmierci zobaczy dokładny obraz naszej pozycji żeby po respawnie bez trudu mogła nas zajść z nożem albo ostrzelać, co więcej będzie ten obraz widziała ok 10 sekund więc jeśli chcemy zmienić pozycję musimy przeczekać aż przestanie nas widzieć i wtedy zmienić spot.
4. Brak claymore... Co jak co ale to wizytówka snajpera...
5. Spoty tylko do pooglądania. No poprostu nie wiem co kierowało twórcami map, zrobili tyle niesamowitych spotów snajperskich, komin na caspianie, wiele wierz przekaźnikowych, góry, bezpańskie łodzie, i wiele innych wysokich punktów, ale co z tego, skoro zapomnieli o drabinach... No poprostu wszystkie gdzieś wyparowały nagle i możemy co najwyżej marnować lotnikom heli albo jety i próbować wylądować na którymś z tych miejsc skacząc ze spadochronów, a jak już na taki komin spadniemy to wtedy znowu w drugą stronę bez sensu bo to nas praktycznie nie mogą zabić. Jedyne takie miejsce które zostało ocalone przez twórcow to 2 dźwigi, nie pamiętam na której mapie. Na każdej mapce powinny być takie miejsca. A bezpańskie statki albo wysokie góry? Mimo że są w granicach walki wyląduj tam i śmierć automatyczna...
6. Potem to się robi coś ala COD, zamiast leżeć pod przykryciem cienia i piasku i obserwować i zabijać wrogów, robi się strzelanie w biegu, na stojąco, zmieniając co chwilę pozycje i blisko wrogów... To nie miał być cod :(

Proszę nie zbluzgajcie mnie tutaj to tylko moje odczucia, dajcie swoje opinie, poprawcie mnie, etc. Pozdrawiam

PostNapisane: 28 gru 2011, 17:14 

ASMODATH napisał(a):
Macie problem bo gracie na polskich serwerach, a to co tam się dzieje jest po prostu żenujące. Zmieńcie wasze dotychczasowe "pro serwery" i skończy się narzekanie, nikt was nie zmusza do gry z gimbusami.

O patrz... widzę, że wiesz lepiej niż ja gdzie gram. Nie wiedziałem, że polskie serwery to te, które NIE MAJĄ biało-czerownej flagi obok. Hmmm...

PostNapisane: 28 gru 2011, 18:56 

Snajper w bf 3 to porażka. Tyle w tym temacie.

PostNapisane: 29 gru 2011, 09:50 

SzYmCiO_1990 napisał(a):
Snajper w bf 3 to porażka. Tyle w tym temacie.

Nie, nie, porażką w BF3 jest Admin-Snajper ... sprzedasz takiemu kose i lecisz z serwera :D

PostNapisane: 29 gru 2011, 10:28 

Nie, nie, porażką w BF3 jest Admin-Snajper ... sprzedasz takiemu kose i lecisz z serwera :D[/quote]

Wiem coś o tym,bo ostatnio kilka razy mnie wykicowali :D.Np za dogadanie się w drużynie co do soflam-u.Admin był pilotem niestety,no i kick.Nie wspominając już ,że zaczął się rasizm.Przeważnie na serwach Holenderskich dostaje kicka za bycie Polakiem.
Większość unlocków w tej klasie zrobiłem z DAO-12 a teraz często śmigam z USAS-em.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2