Teraz jest 29 cze 2025, 20:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 gru 2011, 11:25 

Ostatnio dla zabawy gram sniperem. Od dnia premiery dopiero wczoraj go wybrałem ^^. Biegam z SKS na srednim i krotkim. Czy jest cos dla snipy podobnie działajacego ale z wiekszymi mozliwościami(damade zasieg itp)

PostNapisane: 29 gru 2011, 11:45 

Cytuj:
Wiem coś o tym,bo ostatnio kilka razy mnie wykicowali :D.Np za dogadanie się w drużynie co do soflam-u.Admin był pilotem niestety,no i kick.

Miałem coś podobnego. Siedziałem z kumplem na dźwigu - on snajperem z soflamem, a ja mechem z javelinem (amunicja pod nogami). Żaden pojazd nie mógł dojechać do pierwszego punktu nawet, zamknęliśmy ich w bazie. A admin zaczął mieć jakieś wątpy o basecampin czy baseraping (już nie pamiętam o które). Ledwo udało nam się dogadać żeby nas nie wywalił :)

PostNapisane: 29 gru 2011, 13:00 

Satyr napisał(a):
Ostatnio dla zabawy gram sniperem. Od dnia premiery dopiero wczoraj go wybrałem ^^. Biegam z SKS na srednim i krotkim. Czy jest cos dla snipy podobnie działajacego ale z wiekszymi mozliwościami(damade zasieg itp)

SKS mi nie podszedł.Weź lepiej sobie M39 EMR z CO-OP.

PostNapisane: 29 gru 2011, 14:12 

QBU88 też daje rade jako semi-auto ale jednak esencja snajperstwa tkwi w boltaction.

PostNapisane: 29 gru 2011, 16:16 

Wszystko zależy od mapy. Na małych, ciasnych mapkach warto jest być bardziej mobilnym i szybszym wybierając semi-auto. Na większych mapach zdecydowanie boltaction. Zależy też w jakim trybie gramy bo jeśli to rush to nie ma co się nastawiać na jakieś olbrzymie odległości (sw98 z luneta x8 to optimum), jeśli conquest to można zaszaleć z kilometrowymi headami (M98 i luneta x12).

Co do odległości to ja trafiłem w głowę najdalej z 1380m. co dla mnie i tak jest już kosmosem i z tym drugim snajperem wymienialiśmy się strzałami dobre 4 minuty zanim w końcu go trafiłem. Opad pocisku na takim dystansie jest ogromny nawet grając z M98 i każda, nawet milimetrowa zmiana położenia celownika generuje ogromną różnicę w tym gdzie trafi pocisk. Mimo to sprawdzając w rankingach widzę ludzi, którzy najdalsze trafienie mają z 4 tys. i 3 tys. metrów. Nie mam pojęcia jak to jest możliwe i szczerze mówiąc nie sądziłem, że takie odległości występują na którejkolwiek mapie (moje 1380m. to był strzał dosłownie przez całą długość mapki firestorm/ognista burza).

PostNapisane: 29 gru 2011, 17:01 

fido2801 napisał(a):
Mimo to sprawdzając w rankingach widzę ludzi, którzy najdalsze trafienie mają z 4 tys. i 3 tys. metrów. Nie mam pojęcia jak to jest możliwe i szczerze mówiąc nie sądziłem, że takie odległości występują na którejkolwiek mapie (moje 1380m. to był strzał dosłownie przez całą długość mapki firestorm/ognista burza).

Czołgiem i jetem też można walnąć łebszota.

PostNapisane: 30 gru 2011, 15:01 

Mofixil napisał(a):
fido2801 napisał(a):
Mimo to sprawdzając w rankingach widzę ludzi, którzy najdalsze trafienie mają z 4 tys. i 3 tys. metrów. Nie mam pojęcia jak to jest możliwe i szczerze mówiąc nie sądziłem, że takie odległości występują na którejkolwiek mapie (moje 1380m. to był strzał dosłownie przez całą długość mapki firestorm/ognista burza).

Czołgiem i jetem też można walnąć łebszota.

Te łebszoty na kilka tysiaków metrów podobno EBOTami robili, bo ze snajpy nie ma szans na 4000 metrów w tej grze.

Ps. Mam pytanko - jak zrobić roadkilla MAVem ? kilka razy przelatywałem dosłownie w kolesi na ich wysokości i nic, trzeba jakoś po ziemi ?

PostNapisane: 30 gru 2011, 16:04 

nathan81 napisał(a):
Ps. Mam pytanko - jak zrobić roadkilla MAVem ? kilka razy przelatywałem dosłownie w kolesi na ich wysokości i nic, trzeba jakoś po ziemi ?

Rozpędź się, miej pewność że trafisz i licz na fart, czasem roadkill łapie czasem nie.

PostNapisane: 30 gru 2011, 20:01 

Też zacząłem grać snajperem (Support w becie mnie urzekł, ale teraz gdy nie maja dostępu do ciężkich luf, ssą i zassyają imo). Ogólnie frajda, frajda, frajda :D Nawet w BC2 takiej zabawy nie było. Stwierdziłem że pobawię się MAVem. Bo czujka jest marna, bo się rozpada po przesunięciu frontu no i jest strasznie kamperska. Ciężko pomóc nią komukolwiek, a laserek jest sens używać wtedy gdy ma się kogoś znajomego z Javelinem, bo mimo pisania "Weźcie Javeliny, będę podświetlał" nikt nawet się nie stosuje do próby teamworku. A MAV, piękna rzecz, odpalam, lecę nad wroga, chowam a to na dachu, a to gdzieś gdzie go nie widać będzie. Wychodzę sobie i nadal mogę osłaniać team z odpowiedniej pozycji a MAV sobie wszystko pięknie podświetla (punkty lecą jak głupie). Dodatkowy plus MAVa, to fakt że może spełniać prywatną windę, na niektóre budynki. To tak nawiązując do "Gdzie są drabinki?!" :wink:

PostNapisane: 30 gru 2011, 21:43 

Co do roadkilla mav-em trzeba mieć z kolesiem czołowe zderzenie(musisz na niego lecieć a on na ciebie biec). Fajnie, że dodali QBU 88 i L96.Mam obie i bardzo mi się podobają :D .Wcześniejsze semi auto to SKS(bo 21 pestek) a teraz QBU 88, a bolt action na dalekie m98b a na mniejsze m40a5,a teraz tylko l96.Mam pytanko fajnie się gra pp 19 ? :?:

PostNapisane: 31 gru 2011, 20:26 

Ja ostatnio zacząłem grać snajperem, do czego zmotywował mnie kolega. Ogólnie fajnie, spokojnie. Zabijam gdzieś z minimum 50 do maksimum 200-250, czasem 300 metrów. Z dalszych odległości nie specjalnie udaje mi się zabijać. Cóż, na większe odległości łapię albo asysty, albo trafiam, ale cel zdoła uciec. Po prostu nie do końca jeszcze obczaiłem, ile dokładnie nad głową musi być kropka celownika, by właśnie w tą głowę trafić w przypadku większych odległości. A zawsze, jak próbowałem wyeliminować wrogiego snajpera z okolicy 600-700 metrów(którego widziałem tylko i wyłącznie przez błysk z lunety, raz czy dwa tylko widziałem spota nad nim), wtedy zawsze dostawałem od niego strzał w głowę, po czym widziałem pełny obraz jego pozycji. Rozumiecie chyba, co mam na myśli.

Używam M39 EMR, karabinu snajperskiego odblokowanego w trybie kooperacji. QBU-88 z Back to Karkand wydaje się lepsze, ale nie chce mi się na nowo odblokowywać dodatków, które mam w M39EMR. A luneta? Na razie używałem tego podstawowego celownika x8, ale tylko trzy zabójstwa dzielą mnie od celownika x12, na który się chętnie przerzucę już w następnej rundzie.

SKS wydaje mi się fajne ze względu na duży magazynek, ale jakoś nie rajcuje się, gdy widzę w statystykach to, jakie ma ten karabin pociski. Cóż, słabsze niż M39 EMR. Tak więc dalej się będę bawił karabinem z kooperacji.

Szkoda tylko, że nie ma dodatku do karabinów snajperskich "extended mag"(powiększony magazynek).

I mam tu też takie pytanie - czy tłumik dźwięku w dużym stopniu zmniejsza siłę ognia, czy nie jest to zauważalne?

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 31 gru 2011, 20:47 

Antonio_@2 napisał(a):

I mam tu też takie pytanie - czy tłumik dźwięku w dużym stopniu zmniejsza siłę ognia, czy nie jest to zauważalne?

Chyba u snajpera najbardziej zauwazalne, gigantyczny opad pocisku i kula leci bardzo bardzo powoli, zanim doleci wrog zdązy zmienic pozycje :stupid:

PostNapisane: 2 sty 2012, 08:54 

Ktora snajperka bolt action wedlug was jest najlepsza do rushu
Czy szybkosc przeladowania w kazdej bolt action jest taka sama?
Poniewaz na rushu liczy sie mobilnosc a tego snajperka brakuje , chyba ze samopowtazalnym ale ich nie lubie.

PostNapisane: 2 sty 2012, 11:33 

Żadna, to nie jest zadanie snajpera.
Ale jak ci już tak na tym zależy to imo powinieneś sam sobie ją wybrać, a nie "gram tą snajperką bo mój kolega ma kolegę, który zna gościa, który uważa, że snajperka x jest najlepsza".
Pograj trochę, sam zdecydujesz - będzie lepiej.

PostNapisane: 2 sty 2012, 11:47 

m98b plus jakieś oko judasza ^^ i podwojne taktowanie^^ Na YT wpisz sobie Sgt.Enigma i obczaj co nieco. Jak posiadasz skilla i nie oblewasz się potem w FK to dasz radę.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2