Cytuj:
Czym się faktycznie różni amunicja do strzelb?
Która jakie ma zastosowanie?
Czy M320 śrut posiada jakiekolwiek zastosowanie?
Śrut - moim prywatnym zdaniem najlepsza amunicja. Zadaje duże obrażenia, będąc ogromnym niebezpieczeństwem dla przeciwników. Uniwersalna i skuteczna, polecam.
Strzałki - mniejsze obrażenia, niż śrut. Jest mniej skuteczna w walce. Może się jednak przydać na małych mapach z dużą ilością graczy, ponieważ strzałki lepiej się sprawdzą, gdy będziesz chciał zabić kilku przeciwników pod rząd, raniąc ich wszystkich z każdym strzałem.
Odłamkowa - Nie jest aż tak skuteczna, jak śrutowa, nie zadaje tylu obrażeń. Poza tym, możesz się nią samemu zabić przy nieostrożnym użytkowaniu. Może się jednak przydać, gdy przeciwnik się schowa za rogiem.
Sabot - Słaba w walce bezpośredniej, a żeby zabić, trzeba dokładnie wycelować. Ma jednak większy zasięg. Może być skuteczna, gdy tylko umie się nią posługiwać. Dobre jest 870MCS lub M1014 z tą amunicją - taka shotgunowa snajperka.
Śrut jest uniwersalny, a pozostałe typy sprawdzają się tylko w szczególnych przypadkach.
Cytuj:
Czy M320 śrut posiada jakiekolwiek zastosowanie?
Może służyć jako broń awaryjna. Gdy wyplujesz wszystkie pestki z magazynka i będziesz chciał przeładować, a wtedy nieszczęśliwie nadbiegnie przeciwnik, M320 ze śrutem może się przydać. Zwłaszcza, że zazwyczaj zabija za jednym strzałem, gdy się dobrze trafi(jeśli nic się nie zmieniło odkąd ostatni raz grałem). Potrafi też ubić kilku przeciwników za jednym strzałem. Masz większe szanse na obronienie się tą bronią, niż pistoletem. Jeśli chcesz, możesz też traktować M320 ze śrutem jako broń główną i normalnie biegać z tym, a karabin traktować tylko do strzelania na dalsze odległości i do bronienia się, gdy napotkasz przeciwnika podczas przeładowywania M320. Szczególnie polecam tę broń wraz z szyną montażową. Jedyny mankament jest taki, że to posiada tylko jeden pocisk w magazynku, a więc masz tylko jedną szansę na to, by zabić - musisz więc dobrze celować. Zabić tym i tak jest jednak łatwiej, niż pistoletem.