Teraz jest 19 mar 2019, 19:00

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 wrz 2011, 00:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 mar 2008, 20:53
Posty: 50
Lokalizacja: Białystok/Wasilków
Witam, mam problem z tym programem od EA. Nie da się zalogować do tego programu bo wyświetla mi komunikat
Kod:
"Nie można nawiązać połączenia z siecią Origin. Sprawdź stan swojego połączenia internetowego i spróbuj później."


Problem wygląda na tyle dziwnie że znajomi którym dałem dane do konta mogą na nie się zalogować po przez Origin bezproblemowo.

Googlowałem troszkę aczkolwiek to nie rozwiązało mego i jak innych użytkowników tego problemu. Inni mówią że najlepszym rozwiązaniem jest format kompa. Wieżę że istnieje inne rozwiązanie dla tego zwracam się z prośbą o pomoc do was.

Nie mam antywirusa/firewalla, resztę innych zapór systemowych ustawiłem na "Niskie" lub wyłączone, posiadam Liveboxa i zaporę sieciową też nastawiłem na jak najniższą.
Wszystko daje ten sam efekt.

Jakieś pomysły, rady, linki?!

Zrzut ekranu:
Obrazek


:omg: Nie mogę grać w Bete :omg:

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa
Dziękuję Uap że stworzyłeś dość oryginalną sygnaturę, zachowam ją sobie na pamiątkę


Ostatnio edytowano 28 wrz 2011, 10:13 przez TwiX_PL, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2011, 07:13 
Offline

Dołączył(a): 1 lut 2010, 22:50
Posty: 268
Przeinstaluj tego Origina.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2011, 10:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 mar 2008, 20:53
Posty: 50
Lokalizacja: Białystok/Wasilków
Robiłem to 3x nawet ściągałem z innej strony nawet instalke i nadal ten sam efek.t

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa
Dziękuję Uap że stworzyłeś dość oryginalną sygnaturę, zachowam ją sobie na pamiątkę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2011, 14:51 
Offline

Dołączył(a): 13 wrz 2009, 16:15
Posty: 4
Miałem ten sam problem, kontaktowałem się z ea live chat i oczywiście była mowa o firewallu i portach. Próbowałem wszystkich ustawień, bla bla bla.Postawiłem win7 na virtualboxie i ściągnąłem na niego origin, ofc działał, więc postanowiłem zrobić format i Tobie też to polecam, bo długi okres czasu bawiłem się jak to uruchomić. Na innym kompie spokojnie zalogowałem się na swoje konto.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2011, 14:54 
Offline

Dołączył(a): 1 lut 2010, 22:50
Posty: 268
To mogę ci dać tylko jeden sposób jaki być może pomoże (bo nic innego mi nie przychodzi do głowy), usuń tego Origina, wejdź do kluczy rejestru, czyli bierzesz Start-Uruchom- piszesz "regedit" (XP), albo start i na dole w polu wyszukiwania piszesz "regedit" (Win 7).
Wejdź odpowiednio w:
HKEY_LOCAL_MACHINE
SOFTWARE
I tu jeżeli masz system 32 bitowy to znajdź:
Electronic Arts
i skasuj znajdujące się w nim "EA Core" oraz "EADM" (albo możesz cały folder "Electronic Arts" wywalić jeśli nie masz w nim nic więcej ani żadnych gier EA)
Jeżeli masz system 64 bitowy to ten Electronic arts jest w kolejnej zakładce która jest na dole listy "SOFTWARE" pod nazwą "Wow6432Node".

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 wrz 2011, 14:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lip 2009, 21:36
Posty: 2613
Lokalizacja: Eteryczna kraina snów pełna przygód
Upewnij się, że podajesz prawidłowe hasło i e-mail.
Ja tak miałem ostatnio.

_________________
Obrazek
Polska ekipa GTA V: Online [PS4][PS3][XBOX360][PC]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 11:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 mar 2008, 20:53
Posty: 50
Lokalizacja: Białystok/Wasilków
Eleanor napisał(a):
Upewnij się, że podajesz prawidłowe hasło i e-mail.
Ja tak miałem ostatnio.

Nie, to nie o to chodzi :) Poradę jaką przedstawił XerxesPL też nie dała efektu.

Format tylko w ostateczności, poszukajmy jeszcze rozwiązania dalej, nadzieja umiera ostatnia :omg: Btw. mam system Win7 x64 :)

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa
Dziękuję Uap że stworzyłeś dość oryginalną sygnaturę, zachowam ją sobie na pamiątkę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 11:58 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2005, 20:16
Posty: 3919
Lokalizacja: Białystok
Zrób nową małą partycję, postaw tam system, zainstaluj tam origin, zobacz czy działa...

_________________
Obrazek

I'm as cold as the cold wind blows


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Origin problem
PostNapisane: 29 wrz 2011, 22:11 
Offline

Dołączył(a): 29 wrz 2011, 21:29
Posty: 3
Witam, mam problem z orgin, po uruchomieniu tego programu próbuję się zalogować, ale pisze "Do pierwszego logowania wymagane jest połączenie z siecią". Nie mam routera, mam modem tpsa, uruchamiam jako administrator i jako normalny użytkownik i nadal to samo. Restarty internetu też nie pomogły. Proszę o pomoc.

Nie zauważyłem posta na dole na ten sam temat, więc mój temat można zamknąć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 22:16 
Offline

Dołączył(a): 29 wrz 2011, 21:29
Posty: 3
Twix mam niestety ten sam problem co ty :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2011, 22:50 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 mar 2008, 20:53
Posty: 50
Lokalizacja: Białystok/Wasilków
Matycz napisał(a):
Twix mam niestety ten sam problem co ty :(


Czekamy na więcej :) :lol:

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa
Dziękuję Uap że stworzyłeś dość oryginalną sygnaturę, zachowam ją sobie na pamiątkę


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 17:20 
Offline

Dołączył(a): 30 wrz 2011, 17:04
Posty: 3
Tutaj to samo. Win7 x64, stworzyłem konto na www, pobrałem Origin, zainstalowałem i nie mogę się zalogować bo wyskakuje właśnie ten komunikat.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 17:29 
Offline

Dołączył(a): 29 wrz 2011, 21:29
Posty: 3
Zrobiłem dzisiaj format i wszystko gra


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2011, 18:10 
Offline

Dołączył(a): 30 wrz 2011, 17:04
Posty: 3
Ciekawe jest to, że program łączy się z siecią. Przy próbie założenia nowego konta potrafi powiedzieć czy dany ID już istnieje albo jak wpisze się nowy ID ale ten sam mail, to też mówi, że znalazł konto z takim mailem, a więc ma dostęp do sieci, tylko nie pozwala się zalogować. Można nawet poprosić o zmianę hasła - wysyła kod na maila i potem zmieniamy hasło i wszystko gra - hasło zmienione, próba zalogowania i brak dostępu do sieci... wtf.
Jeśli format pomaga, tzn że to wina jakiego ustawienia, wpisu w rejestrze czy czymś takim. Totalna głupota... i jak to teraz znaleźć. Formatu na pewno nie mam zamiaru robić, bo system ledwo parę miesięcy i zbyt dużo się namęczyłem, żeby go sobie skonfigurować pod siebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 paź 2011, 14:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 mar 2008, 20:53
Posty: 50
Lokalizacja: Białystok/Wasilków
Matycz napisał(a):
Zrobiłem dzisiaj format i wszystko gra

Zrobiłem tak samo wczoraj, dzisiaj grałem w bete BF3 - zajebista giera XD

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa
Dziękuję Uap że stworzyłeś dość oryginalną sygnaturę, zachowam ją sobie na pamiątkę


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL