Teraz jest 18 lis 2024, 00:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 kwi 2012, 17:17 

Tjaa , a więc jeśli chodzi o mnie to przeczytałem z 50 stron , od dzisiaj rano . ( 19.04.12r)
Książka ciekawa , polecam .

Obrazek

PostNapisane: 19 kwi 2012, 20:27 

Można wiedzieć o czym opowiada ? O tej samej historii co w kampanii single-player czy o czymś innym ?

PostNapisane: 19 kwi 2012, 20:31 

Podpinam się do pytania. Chciałbym zakupić ową książkę i jestem bardzo ciekaw opinii na jej temat.

PostNapisane: 19 kwi 2012, 20:35 

Niet ! książka opowiada o losach Dimy Majakowskiego , był w pewnym momencie kampanii .

PostNapisane: 19 kwi 2012, 20:46 

Jezus napisał(a):
Niet ! książka opowiada o losach Dimy Majakowskiego , był w pewnym momencie kampanii .

Dima to połowa kampanii BF3, to jest ten ruski protagonista przeca.
Blackburnem przechodzimy to co on ale w drugą stronę lub z opóźnieniem.

PostNapisane: 19 kwi 2012, 22:14 

Mofixil napisał(a):
Dima to połowa kampanii BF3, to jest ten ruski protagonista przeca.
Blackburnem przechodzimy to co on ale w drugą stronę lub z opóźnieniem.

:stupid:
Dima był w dwóch z dwunastu misji i jeszcze w filmiku końcowym. To ma być połowa? A blackburn był tylko raz tam gdzie Dima, i to w tym kuluminacyjnym momencie. Żadnych drugich stron, to opóźnienie właściwie tylko raz. Lolwut?

PostNapisane: 19 kwi 2012, 22:44 

Widać inaczej dopatrzyłem się w kampanii.
Dimą mogliśmy pokierować w misjach (odpowiedniki linii fabularnej Blackburna) jak Comrades, Kaffarov, Rock and a Hard Place, The Great Destroyer, a to już jest niemal połowa gry.
Dima z Blackiem spotkali się w Kaffarovie, tak samo jak rozpiernicz przed posesją gdzie Black sobie po trupach przeszedł czy powtórka z Rock and a Hard Place, to jedno miejsce jest.
Twarzą w twarz spotkali się raz czy 2 razy ale nie zmienia to faktu że połowa gry jest recyklingiem mapy z drugiej postaci.

PostNapisane: 19 kwi 2012, 23:05 

Mofixil napisał(a):
Widać inaczej dopatrzyłem się w kampanii.
Dimą mogliśmy pokierować w misjach (odpowiedniki linii fabularnej Blackburna) jak Comrades, Kaffarov, Rock and a Hard Place, The Great Destroyer, a to już jest niemal połowa gry.
Dima z Blackiem spotkali się w Kaffarovie, tak samo jak rozpiernicz przed posesją gdzie Black sobie po trupach przeszedł czy powtórka z Rock and a Hard Place, to jedno miejsce jest.
Twarzą w twarz spotkali się raz czy 2 razy ale nie zmienia to faktu że połowa gry jest recyklingiem mapy z drugiej postaci.

Dimą tak naprawdę kierowaliśmy w Towarzyszach (Comrades), kiedy mieliśmy uratować Francuzów przed wybuchem atomówki i w misji Kafarow (Kaffarov) kiedy mieliśmy znaleźć Kafarowa. Dima i Henry spotkali się w Kafarowie, kiedy Dima nakłonił Blacka do pomocy w próbie pokonania Salomona (tego z atomówką). W Między młotem a kowadłem (Rock and a Hard Place) kierowaliśmy Blackiem - po śmierci tego Araba w telefonie był kontakt do Kafarowa, więc oddział Blacka wyruszył go sprawdzić. W tym samym momencie zrobili to Rosjanie, więc de facto zgodzę się z Tobą - mapka jest ta sama. Zauważ jednak, że Black był w misji Między młotem a kowadłem, a Dima w Kafarowie - no i jeszcze Blackburn w Kafarowie, po cutscence w której agenci dopytują się o szczegóły przeszukania willi. To w tym momencie Dima nakłonił go do zmiany stron i zabicia Cole'a. Co do Wielkiego Niszczyciela (The Great Destroyer) kierowaliśmy tam Blackiem - agenci opuścili pokój, Black uciekł, przedostał się do pociągu i ścigał Salomona aż do finałowego zabicia go kamieniem (sic!). Chyba każdy zauważył, że 1 misja - Semper Fidelis to środkowy wycinek z Niszczyciela.

Takie info ode mnie :)
Nie lubię się kłócić, więc przeczytaj to Mofixilu, i jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości to pisz.

PostNapisane: 20 kwi 2012, 13:51 

SuperTheSleeperAble napisał(a):
i ścigał Salomona aż do finałowego zabicia go kamieniem (sic!).

Nigdy nie widziałem tej sceny bo u mnie model głównego antagonisty po prostu się nie ładował lol.
No to sprawę protagonistów uważam za rozwiązaną.
Lecz mimo wszystko recykling modeli i map w BF3 jest wszechobecny.

PostNapisane: 20 kwi 2012, 14:46 

Mofixil napisał(a):
Lecz mimo wszystko recykling modeli i map w BF3 jest wszechobecny.

Oczywiście! Wielki Bazar, duży podbój - blisko spawnu Hamerykanów miejscówka, z której Black wychodził po odłączeniu kabla w Operacji Łamacz Mieczy i miejsca w której topczy się Operacja Exodus w Co-opie. Operacja Metro - kawałęk metra i giełda takie same jak w Co-opie, misja 11 Godzina. Takich przykładów jest dużo więcej, wystarczy się rozejrzeć. Za to stylizacja map czasem faktycznie jest stylizowana na kampanię, patrz Autostrada do Teheranu - Zła się nie ulęknę i Wielki Bazar - Operacja Łamacz Mieczy.

PostNapisane: 20 kwi 2012, 14:55 

ja zakupiłem swój egzemplarz w dniu premiery, ale niestety nie zdążyłem jeszcze nic przeczytać, bo kończę inną bardzo ciekawą książkę, którą polecam, mianowicie "www.1939.com.pl". Nie rozpisuje się więcej, żeby nie robić offtopa, kto będzie zainteresowany to polecam, jedno co mogę powiedzieć, to to w końcu pojawiły się książki (jest ich więcej), gdzie nie pisze się tylko o amerykańskim wojsku, a o polskim. Gorąco polecam :) A recenzje Rosjanina dam jak przeczytam :)
Pozdrawiam

PostNapisane: 20 kwi 2012, 21:42 

Tyle, że www.19XX.com.pl ma już kilka latek ^^ Ja ktoś się interesuje to znajduje :)

Strefa czasowa: UTC + 2