Teraz jest 17 lis 2024, 15:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 lis 2011, 14:24 

Witam. Nazywam się Mirosław Rudnicki, pseudonim Zibi w marce EA Polska. Jestem doradcą pełniącym aktualnie zatrudnienie jako Battlefield 3 Advisor w dziale technicznym EA Polska. W związku z nadchodzącą falą pytań dot. rosyjskich kluczy do aktywacji na platformie Origin, chciałbym sprostować owe pogłoski. Sam grywam w Battlefield 3, oraz dosyć często przeglądam to forum w celu wychwycenia ciekawych nowinek, opinii o wyposażeniu i metodyce gry.

EA Polska opisała nieoficjalnie problem wewnątrz struktury i hierarchii firmowej. Zapewne wielu z was doświadczyło pewnych blokad związanych z rosyjskimi wersjami gry. Nie są to jednak blokady w postaci banicji a jedynie ograniczenia regionu umożliwiającego toczyć boje. Zgodnie z wytycznymi:

Kod:
Raccio says:
there will be region specific issue while you play not banned

Co do banicji hurtowej ilości rosyjskich kluczy - było to spowodowane tym, iż takowe kody gry zostały zdobyte w nielegalne sposób, przekręty aukcyjne, oszustwa związane z użyciem nieautoryzowanej karty kredytowej. Nie ma to głębszego powiązania z samym wątkiem posiadania RU wersji. Infrastruktura EA Polska pozwoliła na wprowadzenie sprzedaży na światowy rynek, co świadczy o tym, iż EA Polska nie zamierzała likwidować konkretnych wersji platformy PC Battlefield 3. Dla przykładu mamy Japonię gdzie funkcjonuje waluta - Yen. Dysponujemy wieloma poradnikami jak udostępnić japońską wersję gry dla anglojęzycznego gracza, tak aby nie miał problemów ze zrozumieniem.
https://help.ea.com/login?retUrl=/artic ... whome=true

Tak więc posiadacze rosyjskich wersji gry, możecie spodziewać się pewnych problemów/konfliktów gry związanych z rozlokowaniem serwerów na całym świecie. Jeżeli zakupiliście grę legalnie w postaci RU wersji pudełkowej Box DVD, możecie być pewni, że nikt wam tej gry nie zabierze. Oczywiście w celu zapewnienia komfortu rozgrywki i pewności sytuacyjnej zapraszamy do skorzystania z oficjalnego sklepu Origin w którym zakupicie wersję EU po promocyjnej cenie, w pełni legalnie z 100% pewnością o źródle produktu.

Pozdrawiam serdecznie
Mirosław Rudnicki.

ul. Iłżecka 26
02-135 Warszawa Polska

PostNapisane: 20 lis 2011, 14:26 
Redaktor Battlefield.pl

Ciekawe, w EA twierdzą że Mirosław Rudnicki nie istnieje jako pracownik, zresztą to było wiadome.

PostNapisane: 20 lis 2011, 14:52 

Teraz chce zobaczyć co napiszą te osoby ,które tak bardzo przekonywały ,że i tak bany polecą .....

PostNapisane: 20 lis 2011, 15:16 
Redaktor Battlefield.pl

Bany poleciały, 2 kumpli z którymi grałem już nie gra. Ich ruskie keye z allegro poszły w cholere.

PostNapisane: 20 lis 2011, 15:18 

Zapewne klucze były zakupione przed 9/10 Listopada. Wtedy był "wysyp" nielegalnych kluczy uzyskanych w nieautoryzowany przez EA sposób w postaci korzystania z nielegalnych kart kredytowych czy też sposobu wycofywania wpłaty "Recharge" w Paypal. Posiadacze rosyjskich wersji gry, nie zostaną dotknięci konsekwencją w postaci banicji, aczkolwiek w ich grze mogą pojawić się w/w problemy dot. alokacji serwerów. Świadczyć o tym może JP (Japanese) wersja gry. Korzystanie z niej jest legalne, chociaż przelicznik waluty wygląda następująco: 1.00 PLN = 23.4920 JPY/1 JPY = 0.0425676 PLN. 127.00 PLN = 2,983.49 JPY gdzie dla przelicznika US Dollar - 88.99 USD=6,843.33 JPY. Blokady kluczy zostały nadane właśnie za sposób uzyskania produktu, nie jego pochodzenie.

ul. Iłżecka 26
02-135 Warszawa Polska

PostNapisane: 20 lis 2011, 16:45 
Redaktor Battlefield.pl

Będe wdzięczny jak przez moment nie będziecie brać na poważnie wypowiedzi w/w osoby (dokładniej, Pana Mirosława Rudnickiego). Jesteśmy na etapie ustalania, czy osoba o takim imieniu i nazwisku rzeczywiście pracuje w Electronic Arts Polska.

PostNapisane: 20 lis 2011, 16:47 

grifcio napisał(a):
Teraz chce zobaczyć co napiszą te osoby ,które tak bardzo przekonywały ,że i tak bany polecą .....

A co mają napisać. O ile ten EAPolska to nie jakiś troll, to pozostaje się cieszyć, ze osoby mające RU wersję nie stracą pieniędzy. Ale Seba wiesz o tym ze dodatek trzeba będzie dokupić ^^

Dobrze by było sprawdzić czy ktoś taki faktycznie jest w EA.

PostNapisane: 20 lis 2011, 17:45 
Zbanowany

zwykly naganiacz z allegro, zeby sie naiwniacy nie bali kupowac lewego bf'a

PostNapisane: 20 lis 2011, 18:17 
Moderator forum

Satyr napisał(a):
O ile ten EAPolska to nie jakiś troll, to pozostaje się cieszyć, ze osoby mające RU wersję nie stracą pieniędzy.

Już tracą. Ja wiem o kilku osobach z innych klanów, którzy pożegnali się ze swoimi grami. Pax też zna takich co ich klucze zostały deaktywowane.
Tak więc niektórzy już stracili pieniądze.

PostNapisane: 20 lis 2011, 18:53 

Ja nie słyszałem od nikogo jeszcze ,że dostał bana poza tym każdy może pisać co chce w tym bujdy ,a takiego "naginacza"można także znaleźć jak pisze ,że ktoś dostał bana żeby odstraszyć ,miłej konwersacji życzę :o

PostNapisane: 20 lis 2011, 19:05 
Moderator forum

A jak wielu graczy z BF3 znasz osobiście ?? :) Niewierny Tomaszu :) Poszukaj bo na tym forum parę osób już się przyznało że dostali bana na ruskie klucze.

PostNapisane: 20 lis 2011, 19:42 

Niewierny Tomaszu :shock: .Znam wielu ,to nie jest chyba forum do chwalenia się kogo się zna ,a kogo nie i nie zamierzam tego robić ponieważ w tym momencie to jest nieistotne .Radzę prześledzić inne tematy w których była poruszana kwestia nabycia poprzez nielegalne drogi BF 3

Jeszcze jedno .Nie przyszło wam do głowy ,że niektórzy ludzie mogą pisać specjalnie o tym że "akurat" na Ru wersje dostali bana ?Takie posunięcia działają w dwie strony .

PostNapisane: 20 lis 2011, 21:12 
Moderator forum

Tia ... Ciężko to nawet komentować. To że Ty o czymś nie słyszałeś nie oznacza że tego nie ma . Osobiście znam dwie osoby, które dostały bana na grę kupioną na Allegro. Ja się nie ukrywam pod pseudonimem a chwila z Google odkryje moje imię i nazwisko a nawet moje zdjęcie. Ja wiem o czym mówię i piszę i jestem gotów ponieść za to konsekwencję jeśli się mylę .

A Ty ??

PostNapisane: 20 lis 2011, 23:15 

Sokar44 napisał(a):
Tia ... Ciężko to nawet komentować. To że Ty o czymś nie słyszałeś nie oznacza że tego nie ma . Osobiście znam dwie osoby, które dostały bana na grę kupioną na Allegro. Ja się nie ukrywam pod pseudonimem a chwila z Google odkryje moje imię i nazwisko a nawet moje zdjęcie. Ja wiem o czym mówię i piszę i jestem gotów ponieść za to konsekwencję jeśli się mylę .

A Ty ??

Chyba za tobą nie nadążam .Ostatnio pisałem posty ,które zostały wykasowane ups "cenzura".Ja też wiem o czym piszę i nie próbuj wpłynąć na mnie swoimi tekstami ,wiem tyle ,że tak bardzo pisałeś ,że większość ludzi dostanie bana za "nielegalne"klucze kupione na allegro :shock: ,ups chyba nie wyszło nie ?.I na koniec ja nie znam osóby która dostały bana za klucz kupiony na allegro

PostNapisane: 20 lis 2011, 23:53 

Dziewczyny, nie drapcie się.

Ciekawi mnie czy autor wątku ma coś wspólnego z EA Polska poza nickiem, bo śmierdzi to na kilometr podpuchą.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2