Lukasz15000 napisał(a):
Tak jak w temacie. Mam procesor AMD Phenom 955 BE , standardowe taktowanie 3.2 , podkrecilem go na 3.85 i teraz mój problem polega na tym że już dwukrotnie zdarzyło mi się coś takiego że fps z mojego standardowego 55-70 fps spadło do 19-30 , po prostu taki lag że masakra (2x to było po ponad godzinie gry, zwróciłem uwagi że przy drugim razie gdy była zmiana mapy problem odszedł bo menu już działało normalnie akurat na mapce juz nie moglem zobaczyc jak to bd, Komputer niby normalnie działa) Co sądzicie może to być wina tego podkręcenia a może ktoś ma taki problem na standardowych ustawieniach. Jeżeli ktoś ogarnia podkręcanie a jeszcze lepiej jak ktoś się bawił takim phenomem to prosze odezwać się na pw.
Mam takiego samego procka jak Ty i mam odblokowane wszystkie 6 rdzeni a dzieki plycie Asusa wygrzalem go na rowniutkie 4.0Ghz, mam zalozony dobry czujnik temperatury z cyfrowym wyswietlaczem (polecam jak ktos lubi krecic CPU) i BF3 smiga na ultra jak zloto, a jak Ty masz wygrzanego na 3.8 i swiruje to na 95% sie grzeje, pamietaj ze dobre chlodzenie to podstawa, nie musi byc wodne, moze byc dobry i DUZY witrak na CPU i wystarczy ale musi byc na prawde solidny, a co do temp. to przy podkreceniu naszego phenomka w czasie gry nie moze przekraczac 40C, inczej pierw zacznie lagowac, pozniej walic blue screeny a na koncu bedzie wylaczal bez zadnego warna kompa (wiem bo wszytsko przerobione
.
Sprawdz jaka jest tem CPU w czasie rozgrywki (jak juz pograsz przynajmniej z 10min) i napisz to Ci powiem co dalej.
Pozdro
M.