dyson napisał(a):
Chcialem skonfrontowac z Wami te kwestie.
Gram na laptopie ASUS z serii Repuplic of Gamers i ogolnie co do wydajnosci gry pod wzgledem FPS nie mam zastrzezen, to denerwuje mnie dlugi start gry i nieustanne mielenie dyskiem po wyjsciu z gry, lub ewentualnym crashu. Obecnie mam 4GB i Windows 7 (w tle nie mam zadnych dzialajaych procesow mogacych znacznie ograniczac zasoby tylko stanadrdowe GG, skype, firefox thunderbird i procesy sytemowe)i zastanawiam sie nad dokupieniem kolejnych 4GB.
Po opuszczeniu gry, ewentualnie po tym jak mnie z niej ktos wywali dysk mieli mi jak szalony, system "sprzata" po grze tak ze przez chwile system czasem nawet nie reaguje na klikniecia myszy. Firefox jest zamrozony. Po chwili system zaczyna reagowac juz na akcje ale z opoznieniem a mielenie dysku trwa jeszcze czasem dobra minute zanim wszystko sie uspokoi. W efekcie tego np operacja startu gry, wyjscia z niej i odpalenia nowej gry do momentu az mozna dokonac spawnu trwac moze nwet 5 minut!
Czy ktos z 4GB i 8GB obserwuje podobne objawy u siebie?
W ogole nie rozumiem potrzeby restartu gry za kazdym razem przy zmianie serwera...
Miałem to samo i dlatego zmieniłem RAM z 4 na 8GB i teraz takich historii, jak piszesz, nie mam.
Gram na PC, także koszt jest mniejszy, ale uważam, że warto, od choćby do przełączania w czasie gry (np po zgonie) okien windy.