Teraz jest 12 kwi 2025, 00:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 sie 2012, 16:27 

Witam

Czy istinieje jakiś pad który można by polecić do latania w BF3 na PC który spełniał by trzy podstawowe założenia:
- bezproblemowe działanie w BF3
- cena do 80zł
- kablowy pod USB

Myślałem też o joysticku ale w tej cenie chyba nie kupi się nic sensownego z kontrolą steru kierunku ? Jeśli jednak ktoś miał by jakiś pomysł na joya (spełniającego w/w trzy wymogi) to również będę wdzięczny za propozycję.

PostNapisane: 29 sie 2012, 09:56 

http://www.morele.net/saitek-cyborg-v1- ... ck-252739/

ja kupiłem tego Joya za ok. 80 zeta, specjalnie pod BF3. Myślałem, że będzie się lepiej i wygodniej latać lecz po dłuższym czasie zauważyłem, że klawiatura + mysz jest znacznie bardziej precyzyjnym setem do sterowania heli i jetem w bf3, także joy teraz stoi i się kurzy :p

PostNapisane: 29 sie 2012, 13:09 

Przy sterowaniu myszą mam problem przy ostrych zwrotach gdzie trzeba używać przez dłuższy czas steru wysokości. W tym Saiteku który kupiłeś masz sterowanie sterem kierunku ?

PostNapisane: 29 sie 2012, 13:25 

Jeśli chodzi ci o skrętną rękojeść - to tak, jest. i nie miałem żadnych problemów z konfiguracją tego joya w bf3.

PostNapisane: 29 sie 2012, 19:08 

To jak byś go chciał odsprzedać żeby się nie kurzył to daj znać :) 70zł mogę dać.

PostNapisane: 29 sie 2012, 19:13 

PhoeniX napisał(a):
Przy sterowaniu myszą mam problem przy ostrych zwrotach gdzie trzeba używać przez dłuższy czas steru wysokości.

Zbinduj NOSE UP pod spację, i tak nią nie strzelasz.

PostNapisane: 29 sie 2012, 20:16 

Bardzo dobry pomysł ! :mrgreen:

PostNapisane: 30 sie 2012, 11:11 

PhoeniX napisał(a):
To jak byś go chciał odsprzedać żeby się nie kurzył to daj znać :) 70zł mogę dać.

Sprzedawać raczej nie będę. Joy jest dobry i myślę, że jeszcze kiedyś na pewno się przyda ;)

PostNapisane: 1 wrz 2012, 01:12 
Zbanowany

Cytuj:
Zbinduj NOSE UP pod spację, i tak nią nie strzelasz.

mówisz o tym co domyślnie jest na "W" ??

Kpię z pozerstwa, chciwości, głupoty i próżności.

PostNapisane: 1 wrz 2012, 07:57 

Domyślnie pod W to jest throttle up :P

PostNapisane: 1 wrz 2012, 07:57 
Zbanowany

to noise up pod czym jest ?

Kpię z pozerstwa, chciwości, głupoty i próżności.

PostNapisane: 1 wrz 2012, 07:58 

Nie, on mówi o podniesieniu dzioba samolotu w górę. Czyli domyślnie pociągnięcie mychą do siebie. Ja tam tego nie używam. Wszyscy mówią, że to ci da super skilla w manewrach, a to nieprawda. W manewrach liczy się zazwyczaj dobra głowa, żeby tak zakołować przeciwnika by się rozbił o coś, lub siąść mu na ogon. Oraz drugie co się liczy to naładowany ECM, żeby znikać z radaru wroga.

PostNapisane: 1 wrz 2012, 09:34 

Ale spacja pod nose up bardzo pomaga, możesz wykonywać bardzo ciasne skręty a to jest przydatne przy wymanewrowaniu przeciwnika :D

PostNapisane: 1 wrz 2012, 19:06 

Pograłem trochę na ustawieniu spacji dla "nose up" i jak dla mnie może być. Nie jest to co prawda szybkość sterowania jak na porządnym joyu ale nadrabia się to precyzją celowania która na myszy nie ma sobie równych.

A używał ktoś z Was takich najtańszych padów jak ten ?
http://allegro.pl/pad-usb-do-pc-podwojn ... 14426.html
Obawiam się czy dało by się go ustawić prawidłowo pod BF3 (szczególnie gałki analogowe) no i jakiej jakości są te analogi więc jeśli ktoś używa lub próbował używać takiej chińszczyzny to niech podzieli się wrażeniami.

PostNapisane: 2 wrz 2012, 10:32 

Ja kupiłem trzy takie pady :d Akurat z analogami niema żadnych problemów. Wyobraź sobie panel do ustawiania padów w windowsie. Po naciśnięciu przycisku "analog", lewy pad porusza krzyżykiem w obrębie kwadratu gdzieś po lewej stronie okienka a prawy pad zmniejsza i zwiększa dwa niebieskie paski zależnie w którą stronę pociągniemy. Właściwie niczym chyba się nie różnią poza tym na które okienka reagują ale i tak, lewy ustawiłem do latania a prawy do regulacji prędkości. (do przodu przyśpieszanie, do tyłu zwalnianie). Jedyne co nie działa w nim jak należy to to, że gdy ustawimy przyciski po prawej (1, 2, 3, 4) to np klikając ten który jest na dole (3), gra pokaże napis "pad w lewo". Gdy klikniemy lewy przycisk, pojawi się "pad w górę" itd. Ostatecznie to nie zmienia niczego.

Nie miałem niestety do czynienia z innymi padami ale myślę, że te analogi są mało precyzyjne. Może nie umiem latać jetem ale dosłownie raz udało mi się kogoś trafić karabinem i dostałem asystę za 10 punktów. Tzn kiedy latasz sobie na spokojnie po pustej mapie to wszystko jest ekstra ale podczas walki zanim zdążyłem wycelować, ktoś siadał mi na ogonie i boom ^^ Walki są tak dynamiczne, że większość czasu i tak używałem maksymalnego promienia skrętu i wychodziło na to, że mógłbym równie dobrze latać na klawiaturze.

Do latania helikopterem moim zdaniem pad jest świetny. Na pewno nie warto kupować pada za 80zl skoro można mieć 3 pady za 50zl ;d W każdym razie myślałem, że z padem będę mistrzem przestworzy a wyszło na to ze jetem nie latam a heli tylko jako gunner xd

Jeśli się zdecydujesz na takie pady to uważaj bo na niektórych aukcjach oszukują na cenie wysyłki. Wziąłem 3 pady w cenie 5zl i okazało się, że mam zapłacić 64 zł chyba.. anulowałem aukcje i wziąłem u drugiego typa 3 pady w cenie 8zł i zapłaciłem 50zł za wszystko ;d

Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 2