Cytuj:
Czolgista jaka masz karte dzwiekowa?
Grałem w BF3 mając na początku Asus Xonar DG, Creative X-Fi Gamer, a teraz sprzedałem Gamera i mam zintegrowaną Realtek® ALC892 na płycie MSI P67S-C43 (B3).
Najbardziej "soczysty" i miły dla ucha był dźwięk na Xonarze DG ale sprzedałem go chcąc spróbować Gamera, jednak się zawiodłem, pozycjonowanie tak dobre jak w Xonarze jednak dźwięk nie był "soczysty" i tak miły dla ucha jak ten Xonarowski, chociaż mniej szumiał Gamer od Xonara DG.
Teraz jestem na zintegrowanej dźwiękówce i w połączaniu z aplikacją THX True Studio PRO pozycjonowanie jest tak dobre jak na obu poprzednich kartach, myślałem że to tylko zabieg marketingowy to całe True Studio PRO a jednak nie tym razem, o dziwo nie można zainstalować tego THX True Studio PRO na każdej płycie z chipem Realteka, więc wychodzi na to że cześć obliczeń jest wykonywana sprzętowo, a może wszystkie ?
Ale ogólnie, Xonary wg mnie dają najlepsze doznania słuchowe jeśli chodzi o gry; i właśnie planuję powrót do Xonarka.
Słuchawki mam Plantronics Gamecom 367 (najwygodniejsze jakie dotąd miałem i w ogóle nie grzeją, ani nie pocą uszu - cud miód i orzeszki).
Cytuj:
A ktoś z was slyszał nausznie (z tych co hejtują) jak brzmi wystrzał z m16 albo innej broni ?? pewnie nie, jedyne co słyszeliście to wybuch kapiszona albo korsarza na sylwestra... więc nie hejtujcie jak się nie znacie, najwięcej gada ten co nic nie wie...
Główny mój zarzut do dźwięków broni w BF3 to, to że mało się od siebie różnią, tak jakby były przepuszczone przez jeden filtr(jak to ujął mój kuzyn).
Najładniejszy dźwięk w BF3 ma chyba AK74 i SKS, a dlaczego ? Bo są charakterystyczne, mniej podobne do reszty dźwięków.
Zawsze możesz wejść na YT i wziąć kliknąć filmik w dobrej jakości i już wiesz jaki ma głos m16, f2000, czy też wspomniany wielokrotnie przeze mnie AN 94 Abakan.