Teraz jest 3 kwi 2025, 23:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 wrz 2012, 23:30 

Witajcie chciałbym abyście ocenili ten filmik czy dobrze mi on wyszedł i czy oddałem piękno gry BF3 w tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=JKj5a6H1 ... e=youtu.be jest to podsumowanie 3 DLC co nam dodaly itp. Z góry dziękuję.

PostNapisane: 8 wrz 2012, 08:25 

Całkiem fajnie Ci to wyszło. Wprawdzie jest to tylko miks różnych, wcześniej wydanych filmów ale mimo to bardzo przyjemnie się ogląda. Można docenić piękno Battlefielda.

PostNapisane: 10 wrz 2012, 19:24 

Czemu nic nie wspomniales o bugach, niedorobkach, itp rzeczach? W tej grze jest tego masa, i kazdy patch powietsza baze bledow i niszczy gre ktora juz na premiera byla beta i mimo ze powoli sie zblizamy do rocznicy grac jest jeszcze wieksze beta...

PostNapisane: 10 wrz 2012, 20:03 

Jak dla mnie piosenka za powolna jak na battlefielda i taką akcję oraz to logo strasznie duże/rzuca się po oczach ;p

PostNapisane: 11 wrz 2012, 15:58 

Z tym powtórzeniem piosenki od nowa wyszło do bani troche , mogłeś wstawić ten mix z trailera bf3 bucubucubucu ... XD

Ogólnie nawet nawet ,ale jak dla mnie za długie , za dużo niepotrzebnych obrazków.

PostNapisane: 12 wrz 2012, 10:34 

BlackCockDown napisał(a):
Czemu nic nie wspomniales o bugach, niedorobkach, itp rzeczach? W tej grze jest tego masa, i kazdy patch powietsza baze bledow i niszczy gre ktora juz na premiera byla beta i mimo ze powoli sie zblizamy do rocznicy grac jest jeszcze wieksze beta...

Bugi bugami, ale nikt mi nie powie, że jest lepsza gra FPS niż Battlefield 3. Aktualnie nie ma. I jeszcze co do błędów, to naprawdę niektórzy za bardzo przesadzają - nie ma ich aż tak wiele, gra się niezwykle przyjemnie i praktycznie żadnych niedoróbek nie widać.

Co do filmiku, to bardzo przyjemny. Piosenka też pasuje - taka, hm, sentymentalna :D

PostNapisane: 12 wrz 2012, 14:41 

KOKOSfly napisał(a):
Bugi bugami, ale nikt mi nie powie, że jest lepsza gra FPS niż Battlefield 3. Aktualnie nie ma.

Z roku na rok, producenci coraz bardziej pchają gówno na rynek bo im kasy brakuje, tym samym wydają albo półprodukty albo sequele które są kopiuj-wklej tym samym co poprzednik.
Dzisiaj nie ma dobrych FPSów czy gier OGÓŁEM, spośród całego chłamu wypuszczanego na rynek MOŻE są to produkcje wybitne i w ogóle AAA, ale rynek gier już dawno gryzie własny ogon...

PostNapisane: 13 wrz 2012, 15:09 

KOKOSfly napisał(a):
Bugi bugami, ale nikt mi nie powie, że jest lepsza gra FPS niż Battlefield 3.

Killzone 2> reszta strzelanek
forever
for real
:D
To twoje zdanie które zacytowałem jest takie ogólne i... To o co mi chodzi to że może wpaść tu taki dinozaur i będzie się upierał że quake 1 jest the best.
Ah za dużo w internecie ignorantów by takie dyskusje zaczynać.

A ty tam powyżej przesadzasz :>

PostNapisane: 13 wrz 2012, 15:48 

KOKOSfly napisał(a):

Bugi bugami, ale nikt mi nie powie, że jest lepsza gra FPS niż Battlefield 3. Aktualnie nie ma. I jeszcze co do błędów, to naprawdę niektórzy za bardzo przesadzają - nie ma ich aż tak wiele, gra się niezwykle przyjemnie i praktycznie żadnych niedoróbek nie widać.

Lepszych gier nie ma, wszystkie sa na podobnym poziomie, jedynie gusta wywyszaja gre, grajac od premiery w 3, dzisiaj mi sie on przejadl przez polityke DICE, gra sie fajnie, jest uczucie uczestinczenia w wojne ale po 300 dniach w grze robi sie slabo jak wiele rzeczy jest do poprawy oraz jak wiele rzeczy mozna w latwy sposob rozbudowac ale nie, wola mydlic oczyc Premiumami bo dzis nie kupilbym go, tylko B2K bo CQ mi wogolne nie podszedl, w sumie od 1 zapowiedzi - co to ma byc, walki piechoty w Polu Bitwy? Zas drugi to tez nie ma duzo z BF wspolnego ale ma go wiecej niz CQ ale jest zle wykonany bo pokazywali AK na targach, PS3 dostalo wczesniej a pierwszego dnia w AK razil brak balansu. Jedno jest pewne, oni nie testuja tego co robia, widac to po patchach czy wlasnie AK. W przypadku BF marketing robi swoje, bo jakos DICE nie pali sie do fixowania gry a wydawanie aktualizacji co 3 miesiace to zadne fixowanie... I taka gra ma zdobywac nagrody w stylu "best fpp"? To tylko pokazuje skoorwienie sie branzy, bo dlaczego taka gra jak Dark Souls na PC dostaje wysokie noty na poziomie 8 (nie mam nic do gry, jest interesujaca mowie tylko kwestiach technicznych) ale nie dziala w 1080p, blokada 30 klatek, na PC zbytnio sie nie da grac ale mozna tez nia grac i ma 8? Nikt juz nie odejmuje punktow za wady? Co, liczy sie ze nazywa sie BF3, Dark Souls i ma pewne niedorobki ale 8 mu sie nalezy?
Przyklad COD pokazuje jak kopiuj-wklej, dodaj 3 nowosci i sprzedawac za 59e robi swoje, z roku na rok gra jest jedna z najpopularniejszych gier FPP, czesto zdobywa najlepsze statuletki ale za co? Za nazwe, BF3 pokazuje jak sprzedac bete jako pelna wersja (pamietacie crashe z pierwszych tygodni gry? :}) i nawet po 9 miesiacach wciaz gra jest beta, zas Dark Souls 2 pokazuje jak zrobic niepelny port PC i jeszcze dostac za to oklaski. Wszystko sprawdza sie do jednego zarobek kosztem pracy, bedzie zle to twocy beda slodzic ze wiedza o problemie i staraja sie go naprawic.
Czy ktos czeka na Battlefield 4lpha?

PostNapisane: 14 wrz 2012, 09:02 

Ja naprawdę nie wiem, o czym Wy Panowie mówicie - w kwestii wielkiej ilości bugów i niedoróbek...

Mam przegranych w BF3 prawie 700 godzin i gra nadal mnie świetnie bawi. Jest, właśnie, poczucie uczestniczenia w wojnie, super pomysł z efektem przygwożdżenia, wybór OGÓLNIE dobrze zbalansowanych broni, ekstra walka w pojazdach. Sama mechanika jest zrobiona całkiem porządnie i ma się przyjemność z zabawy. Rozumiem, że ktoś może być sfrustrowany, ale dzieje się tak w WIĘKSZOŚCI przypadków dlatego, że nie ogarnia jeszcze gry i nie wie, jakie kierują nią zasady, tudzież oczekuje od niej większego realizmu.

Jak dobrze rozumiem Wam chodzi przede wszystkim o POLITYKĘ DICE dotyczącą rozwoju tego tytułu w postaci wydawania dodatków itp. Tak serio, to osobiście nie mam do tego większych zastrzeżeń, chociaż uważam, że bardziej mogliby się skupić na naprawie bugów pojawiających się w każdym patchu (USAS, M26 MASS, niedziałający efekt przygwożdżenia na M16A3, AUG A3 ze snajperskim granatem dymnym, a ostatnio wkurwiająca co nie miara zasada, że można mieć maks 100 znajomych :|, kanonierka na Szturmie w AK). Jednak koniec końców uważam, że dodatki są dobrze zrobione, dodawane są nowe bronie, zadania, nieśmiertelniki, nagrody (np. baretki za Mistrza Broni). A żadna gra praktycznie bugów i błędów się nie ustrzeże, szczególnie jeżeli jest tak skomplikowana jak BF3 (niewielkie zmiany w jednej broni mogą mieć bardzo duży wpływ na ogólny balans) - i ja to staram się zrozumieć.

Praktycznie KAŻDA gra, robiona na multiplayer, skomplikowana i spora, jest zawsze obiektem narzekań. Dla przykładu podam League of Legends, która jest cholernie obszerna, a każda poprawka producenta przy wprowadzaniu nowego bohatera (łącznie jest ich ponad 70) powoduje zmiany, na które mnóstwo osób narzeka. Ale Riot, wydawca gry, słucha się społeczności i DICE daje do zrozumienia, że też jej słucha. Wiele zmian patchowych jest wprowadzanych, bo gracze zwrócili uwagę na to, co jest do poprawy. Ile gier multiplayer jest wydawanych przez firmę, która stara się słuchać społeczności, wprowadzać co jakiś czas poprawki, robić eventy i przeprowadzać zmiany (które oczywiście nie wszystkim się podobają) - niewiele. Można to pewnie robić lepiej, ale jeżeli zapowiedziało się wiele kontentu w postaci DLC, to trzeba jakoś dzielić czas.

Posumowując, uważam, że co do mechaniki gry, to BF3 jest bardzo dobry, co do polityki, jest gorzej, ale też nie będę na to narzekał. Są oczywiście błędy, jednak nikt się ich nie ustrzeże. Najważniejsze, że starają się poprawiać.

O ile będę miał okazję, w BF4 alfę zagram :)

PostNapisane: 14 wrz 2012, 09:34 

KOKOSfly napisał(a):

Trochę chyba za bardzo poniosła Cię fantazja z "niewidocznymi niedoróbkami" :lol:

Fakt, na dzień dzisiejszy nie ma bardziej rozbudowanej i piękniej zrobionej gry FPS od BF3, ale pisanie o tym, że niedoróbek nie widać, jest mocną przesadą.
Zgony znikąd w stylu "bad luck", lagi, lagi i jeszcze raz lagi, a do tego opóźniony przesył pakietów, to tylko czubek góry lodowej.
Gra jest grywalna, co nie oznacza, że grubych potknięć nie brakuje.

Pisałem to już wcześniej, ale napiszę raz jeszcze. Ostatnią dobrą grą był COD4, bo był napisany od podszewki na PC i dopracowany w detalach. Dzisiaj nawet gdy producenci obiecują, że główną platformą ma być PC, to i tak dostajemy port z konsoli.
Eh... :|

PostNapisane: 14 wrz 2012, 10:49 

KOKOSfly napisał(a):

Jak dobrze rozumiem Wam chodzi przede wszystkim o POLITYKĘ DICE dotyczącą rozwoju tego tytułu w postaci wydawania dodatków itp. Tak serio, to osobiście nie mam do tego większych zastrzeżeń, chociaż uważam, że bardziej mogliby się skupić na naprawie bugów pojawiających się w każdym patchu

no właśnie, znam wielu graczy, którzy zrezygnowali z kupna dodatków właśnie przez dziwny pomysł dice z kontem premium. już się nie będę rozpisywał, że robieniem ludzi w balona jest zmuszać ich do płacenia dwa razy za to samo (b2k). pomijam, że dice próbuje wywierać na graczach presję - nie masz premium, czekasz dwa tygodnie na dodatek, NIE MASZ ZŁOTEGO NICKA :lol: ale fakt, że nagle wprowadza się to całe zamieszanie z premium kiedy już wyszedł jeden dodatek sprawia wrażenie, że po prostu ktoś ma bardzo duże parcie na kasę i dlatego, jeśli ktoś się spyta, dlaczego kupuję dodatki oddzielnie i mam gdzieś cały premium ficzer odpowiem: w imię zasad, sukinsynu.. :D

PostNapisane: 14 wrz 2012, 15:06 

Rozumiem ze gra jest mocno rozbudowana ale na litosc, ile trzeba bylo czekac by naprawili halas z TOWa? Gralo sie z tym dzwiekiem nie lepiej jak 4-5 miesiecy i to ma byc support gry? DICE nie slucha bo na Reddicie czy getsatisacted lista zmian jest duzo wieksza niz to co oni widza ze jest zle. Do tego dochodzi fakt nietestowania tych aktualizacji bo odkad gra wyszla to przy kazdym updajcie byly jakies problemy a to z PB, a to 3h maintance battleloga, gdzie sa unikalne camosy z 11 wrzesnia bo tak pisze na stronie Premium? Wyszla przez przypadek tydzien wczesniej... Gdzie obiecane 5 unlockow pojazdow do podstawowej gry?

To dopiero pare rzeczy do fixowania, tego jest wiecej, niby tez sa male bledy ale to wciaz bledy...

Bug ktory odkrylem wczoraj, na mapie Death Valley nie da sie niszczyc takich lamp ktore w po patchu robili zniszczalne, mimo ze takie same inne (nie swiecace) da sie niszczyc...

PostNapisane: 21 wrz 2012, 07:37 

Bug ktory odkrylem wczoraj, na mapie Death Valley nie da sie niszczyc takich lamp ktore w po patchu robili zniszczalne, mimo ze takie same inne (nie swiecace) da sie niszczyc...

O kurczę przez ten bug cała rozgrywka się wali, powinni wycofać BF 3 ze sprzedaży, wyłączyć wszystkie serwery, oddać pieniądze i ogłosić upadek EA...

Strefa czasowa: UTC + 2