smarekxy napisał(a):
Poza tym mam pytania o dodatki - które kupić, a które sobie darować, jeśli chciałbym pograć:
1) na mapie Karkand i Gulf of Oman - nie zapomnę nigdy tego dreszczyku desantu śmigłowcami, prawie jak Helikopter w ogniu
(dodatek B2K?)
Karkand z 3 architektonicznie jest bardzo podobny do tego z 2, brak mu jednak żółtej poświaty burzy piaskowej z drugiej części. Niestety nie ma tam śmigłowców, jest jedynie sprzęt jeżdżący.
smarekxy napisał(a):
2) na mapie Wake Island, jeśli taka istnieje? - też darzę sentymentem, spędziłem na niej najwięcej czasu spośród wszystkich map BF2
Jest Wake Island w 3 ale jej nie poznasz
Tzn wszystko podobne, ale otoczka i klimat zupełnie inny. Podobnie mapę Gulf of Oman - tę zmienili najbardziej względem BF2, podobieństw trzeba się dopatrywać (i to z dużą wyobraźnią).
smarekxy napisał(a):
3) polatać samolotem/heli i pojeździć czołgiem na tej samej mapie (Caspian Border???).
4) pobiegać z buta na wolnej przestrzeni i ponapierd...ać w piechotę, coś a'la Port Arica z BFBC2.
Mój ulubiony tryb z BFBC2 to Podbój, gorzej z Rush, a DM/TDM w ogóle mnie nie rajcują.
Jak kasa nie gra roli, to kup dodatek Premium. Jeśli chcesz podzielić, to z tego co widzę mamy podobne upodobania co do map i osobiście najczęściej gram na tych z podstawki, B2K i Aftermath.
CQ jest fajne na parę godzin, później się nudzi. AK prawie w ogóle nie gram, bo wolę grę gdzie piechota też ma coś do powiedzenia.