Teraz jest 22 lis 2024, 20:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 mar 2004, 21:43 

4No więc dopiero dzisiaj poczytałem sobie wasze oceny FH, ponieważ chciałem zobaczyć co o nim sądzicie z perspektywy czasu.
Wg mnie to gra ogólnie jest świetna i ma tylko drobne niedociągnięcia. Nie narzekam na to, że się czasem tnie, bo jestem szczęśliwy iż mając jedynie 256sdram moge grać. Nie będe wychwalał teraz co jest piękne, bo wszystko chyba już powiedzieliście. Uwielbiam FH za jego realizm ( a jeśli nie jest aż tak wielki to na pewno jest największy ze wszystkich modów jak i z samego BFa), jak dla mnie to grywalność to pojęcie dla takich lolów co dostaną cały magazynek na ryj i się cieszą, że udało im się uciec jak to czasem bywało w BFie. Jeśli chodzi o mnie to gdyby zrobili, że po wystrzale armaty trzeba by było wysiąść i załadować pocisk to dopiero bym sie ucieszył, pomiomo iż mogło by być to nudne, albo nawet denerwujące w przypadku nagłej potrzeby np AT, ale jak realizm to realizm, np jak w samolotach- zrzucą co mają i z powrotem załadować, a nie jak w BFie - gdzie Stukas mieścił 16, 32 czy ile tych bomb tam było!!
Szkoda tylko, że na Kharkovie ( nie mylić z Krakowem jak to jeden z naszych kolegów napisał) wypucha niemiecki bombowiec, no ale to na pewno poprawią kolejnych wersjach.

Jedyne co mnie zastanawia i tu prosze was o komentarze to to czy wogule kiedykolwiek wyjdzie wersja nieocenzurowana, bo żadnym tam neonazistą nie jestem, ale wkurzają mnie trzypaskowe flagi z krzyżykiem w środku, ja chce znów wiedzieć Kriegsmarine Kreuz!! Chce widzieć wielkie paskudne swastyki na ogonach Stukasów itd, i wspaniale by było gdyby niemcy nosili mundury z ironcrossami lub orzełkami III Rzeszy ( a nawet swastyki na ramionach, ale to już moja wyobraźnia, bo w grze nie ma jednostek elitarnych SS, no chyba że na Berlin 1945! 1945! Powtarzam, bo widziałem, że ktoś miał sen, w którym zobaczył Rosjan w Berlinie w 42 roku, ale wtedy mój drogi to raczej Niemcy pod Moskwą byli :lol: )

No to tyle co chciałem, mam nadzieje, że mnie nie zmieszacie z błotem za to, ze tu wypracowanie napisałem, jeśli będziecie tak łaskawi i doczytacie do końca i jeszcze będziecie wiedzieli jak z tą wersją bez cenzury to dajcie znać ( nawet na GG 1615872).

Pozdrawiam was wszystkich, a szczególnie M.I.Ś.K.A, który doprowadza mnie od szału niszcząc moje czołgi z samolotów jeden za drugim - co nie oznacza, że coś do niego mam, wręcz odwrotnie, bardzo go szanuje za to, że ma lepszego skilla ode mnie!

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2004, 22:01 

hmm po pierwsze wyrazy współczucia za gre w FH na 256mb,ja mam 512 i połowa map z zabudowaniami,ruinami itd jest niegrywalna przez częsty swapping z hdd nawet pauzy na 3 sekundy są :( o wersji bez cenzury nie słyszałem żeby wyszła(choć podobno miała być)

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2004, 22:08 

Gambit -> Forgotten Hope nie tylko jest fajny na plaszczyznie gry, ale takze i konktaktu z tworcami. W tej kwestii moze pochwalic sie HeLmUt :), ktory niezle spamowal forum FH :D.
Wlasnie wersja ocenzurowana jest dzielem interwencji niemieckich graczy na forum. W ich kraju zaden provider internetowy nie chcial sie zgodzic na zalozenie serwera z Forgotten Hope, wlasnie z uwagi na pojawiajace sie swastyki. Zgodnie z ich prosba swastyki usunieto, ale zaczela sie jednoczesnie dyskusja nad dwuteksturowym FH. Narazie chyba tego niestety nie rozwiazano :(.
Jestem ciekawy co sie stanie gdy rozwina watek Finow, bo z pewnoscia rozwina o dodatkowe wyposazenie wedlug zapowiedzi. A chodzi o to, ze lotnictwo finskie za znak rozpoznawczy mialo Hakaristi, czyli blekitna swastyke, ktora w niektorych krajach takze jest profilaktycznie zabraniana, aby nie kojarzyla sie z Niemcami (choc oba znaki dla tych krajow maja inne podloze historyczne i ideologiczne).

Strefa czasowa: UTC + 2