Teraz jest 25 lis 2024, 06:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 20:36 

Z shiftim to ja do tej pory mam kontakt na GG i czasem mu głupie linki wysyłam :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 21:00 

M.I.S.I.E.K napisał(a):
Arjen7 napisał(a):
... no dobra... spamowanie forum też było fajne :lol:

Poprawka - jest fajne

Ja ostatnio prawie wcale w FH nie gram, ale może spróbuje znowu zobaczyć na czym to polega ;p

poprawka - było fajne, tamto forum już nie istnieje :( a tutaj nie ma takiego spamu

Szifti? jeżeli już to tylko bez mika :D, gdyby działał mu mikrofon to już nie było by to samo :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 21:08 

Juz by nie bylo "mighty unknown shifty`s voice" ehhe

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2006, 22:30 

Gambit napisał(a):
Z shiftim to ja do tej pory mam kontakt na GG

Ja nawet jego gg nie ma wiec moglem sie wszystkiego spoziewac.

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 00:11 
Redaktor Battlefield.pl

Jak to forum zgasło? Wracam po świętach i pięć postów z nowymi odpowiedziami – „to szto szok”. :lol:
Na polskiej „scenie” FH pojawiła się nowa drużyna i mam nadzieje że trochę powalczą. Obecny (ostatni?) sezon FHL kończy się i jakoś zakończyć nie może – od miesiąca czekamy na swój ostatni mecz.
Po za tym jest turniej Forgotten Heroes – naprawdę niezła zabawa.

btw: Gambit czy twoi koledzy esesmani nie mieli by ochoty na mały sparing? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 07:58 

Mecze mamy co tydzień, ale z klanami które akceptują pewne zasady:

a) gramy każdą ilość czasu na jaką obie strony się zgodzą
b) gramy tylko jako Niemcy
c) gramy zachowując pewne zasady historycznej realoności, bez żadnego main base campingu, kamikadze i tego typu rzeczy.

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 13:48 
Redaktor Battlefield.pl

Zatem z kim gracie? Co de reguł to są z tego co widzę, zbieżne z regułami FHL, na których rozgrywamy większość sparingów, co wynika z tego ze przeważnie są to klany, które brały udział w FHL.

P.S. Jeśli możesz podaj adres waszej strony.

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 15:08 

Ok więc najpierw trochę szpanu :)
Oto co reprezentuje nasza dywizja ;]
http://webzoom.freewebs.com/regimentnordland/Dritte Reich Introduction_0001.wmv

Co do strony to tutaj:
http://www.freewebs.com/regimentnordland/index.htm

Natomiast jeśli chcecie się umówić na sparing to na forum jest topik dla niezarejestrowanych chyba, coś w stylu challange us i to tam powinieneś się umówić.
http://www.vonschalburg.proboards58.com/index.cgi?

Jesli chodzi o inne klany to takich dywizji jest dość dużo.
Takich, czyli ślepo zapatrzonych tylko w jedną armię.
Z zaprzyjaźnionych niemieckich są np 1 SS 7 SS 8 SS oraz 4div
Z innych armi najczęściej gramy z amerykanami, czyli dywizje z serverów typu WOLF ( tzn tam ich spotkac mozna ) a ze znanej nam wszystkim to 79th, który jest także normalnym klane do np FHL, ale to miłośnicy kacapów jak by nie było i granie ruskimi przeciwko elitarnej dywizji SS tak z 3 godziny bez przerwy to dla nich spełnienie marzeń :D

Was ze względu na nazwę też można zakwalifikować do fanatyków polskich i sądze, że fajnie było by pograć, gdzieś w Polsce tzn fall weiss albo eastern blitz,ale to juz od was zależy.

Tak czy inaczej pamiętajcie, że grając w takim stylu zwycięstwo jest mniej ważne. Oczywiście wygrać to cel każdego, ale musi być to dokonane dzięki prawdziwym działaniom wojennym, a nie coś w stylu bieganie z bazookami i strzelanie do ludzi czy wysadzanie siebie i czołgu wroga. Tzn no wiecie o co mi chodzi, ta zasada "Co byś zrobił, jak byś to był ty naprawde i miał tylko jedno życie".

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 19:58 

Szkoda, że niestety ja bym się na takim meczyku nie pojawił żeby wam skopać tyłki :D, po prostu granie allied przez dłuższy czas to dla mnie tortura 8)

Ale z drugiej strony kusi mnie żeby sprawdzić waszą "elitarność" :twisted:
I klanówka na eastern blitz? bleeeeee

Cytuj:
Was ze względu na nazwę też można zakwalifikować do fanatyków polskich

No niewiem :lol:

btw: nie wiem czy wiesz ale swoim ostanim zdaniem pozwalasz mi na kamikaze :lol: :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 20:28 

Ej no...Sosabowski itd :P
A co do naszej elitarności to graliśmy już 7 meczy i żadnego nie przegraliśmy, a nasi przeciwnicy do nie takie lamy :) Np DwG, tak czy inaczej możesz sprawdzić naszą elitarność :P
Po prostu napisz do mnie na GG kiedy bedziesz grał ja popatrze kto jest na Ventrilo i możemy się umówić na jakimś serverze. Weźmiesz Greymany cegły itd jak będą chcieli.

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 21:12 
Redaktor Battlefield.pl

Elitarna jak całe Waffen-SS... A właściwie to nawet nie Waffen-SS, bo była to 11. Ochotnicza Dywizja Grenadierów Pancernych w służbie Waffen-SS, jak nazywano oficjalnie jednostki nie rdzennie niemieckie. Pupilek Hitlera, Himmler potrafił załatwić przydziały nowego sprzętu w pierwszej kolejności dla swojej „czarnej gwardii”, a i znalezienie jednostki w stanie zbliżonym do etatowego parku maszyn było łatwiejsze, niż ich odpowiednikach Wermachtu. Gorzej było z rezerwistami – tych zazdrośnie strzegł Wermacht. Wyjściem okazało się werbunek ochotników z krajów okupowanych, mimo początkowych oporów Himmlera co do rekrutacji żołnierzy z „niższych ras”. Tak powstały jednostki z ochotników z praktycznie wszystkich krajów pod niemiecką kontrolą (tak jak ta z Duńczyków, Norwegów, Finów, Francuzów itp..) i chyba tylko z Polaków nie udało się utworzyć samodzielnej jednostki taktycznej. W rezultacie pod koniec wojny w „aryjskim czarnym zakonie” służyło więcej żołnierzy z krajów okupowanych i Volksdeutschów, niż rdzennych Niemców. Jeśli wstępuje się na ochotnika, ma się jakieś ku temu powody. Jednostki SS lepiej wyposażone, choć tak samo wyszkolone jak Wermacht, jednak z często bardziej umotywowanymi politycznie żołnierzami wsławiły się nie raz w walce, jak również bezprzykładnym bestialstwem. Legenda SS jednak pozostała. Bo co by nie mówić marketing ta formacja miała świetny – symbolika oznaczeń jednostek, plakaty rekrutacyjne, kroje mundurów... To dziś kusi, tym bardziej że o ich „dokonaniach” już zapominamy.

Co do „polskich fanatyków” bym polemizował. To chyba kwestia gustu że wole w sygnaturze spadochroniarską „Gapę”, a nie pozaginaną swastykę.:wink:

Jeśli chodzi o ewentualne mapy. Obu jednostką nie było dane walczyć przeciw sobie (11 dywizja została sformowana w 43 roku, rozpoczęła szlak bojowy od zwalczania partyzantki w Chorwacji, resztę walk stoczyła na froncie wschodnim, kończąc je w Berlinie). Natomiast jeśli zależy Ci na czymś bardziej odpowiadającym realiom historycznym, to bliższe były by jednak Market Garden, czy Arhnem. W końcu 1.SBS stanęła na przeciw formacją Waffen-SS. We wrześniu 39, nie było ani 1.SBS, ani też żadnych związków taktycznych SS w sile Dywizji.

Co do samego meczu sądzę że wiem Ci chodzi odnośnie reguł – jestem póki co Rottenführerem w 101st Panzer Grenadier Regiment (stopień SS, w jednostce Wermachtu - ech ta moda na SS, trudno), XXVIII Kampfgruppe "Groß Deutschland". Ciekawa odmiana po meczach klanowych, ze względu na odmienny styl prowadzenia działań i z własnego doświadczenia wiem. Że często takie społeczności mają zastrzeżenia co do klanowego sposobu grania. Cóż wykruszyły się klany FH do sparingów, więc trzeba spróbować czegoś nowego. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 21:37 

Histo(e)ryk się znalazł :) Co mi tam, też się odezwę.

Po pierwsze primo: cześć Gam nazisto :twisted:

A tak poza tym to boję się cokolwiek więcej powiedzieć, bo znowu mnie oskarżą o torpedowanie pomysłów. Ja tu tylko filmy kręcę :) Aczkolwiek jestem wielce chętny na meczyk Polska-Niemcy na Fall Weiss, może wreszczie możnaby pośmigać P11-stkami i trochę zdołować "elitę" niemieckiej armii. Chociaż ciężko by mogło być ze zgraniem w polskiej drużynie (zresztą trafnie historycznie :P).

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 23:20 

hehe, trzeba dodać, że jednoski podlegające SS czyli takie jak pisał WuWu (francuzi, ukraińcy(!) itd) były traktowane jak ścierwo przez same SS. (z wyjątkami oczywiście np: wiking)

Spoko Gambit jak będe grał o napisze na gg ale zazwyczaj gram tylko klanówki i FHT :D

A to ciekawostka - udało się naziolom zwerbować nawet amerykanina i 2 koreańczyków a żadnego polaka.

Tytuł:
PostNapisane: 20 kwi 2006, 23:57 

kUk napisał(a):
No jeeszcze przydał się by shifti(nawet bez mika).

A Wogle kiedys miał :P

BTW w FH sie jescze gra ?? :P bo jak zmienie kompa to bym potrzaskał niemców z Thompsona jak za starych dobrych czasów :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2006, 16:47 

No cóż, musze przyznać że WuWu dał niezłą lekcję historii. Mam nadzieje tylko, że kierował ją nie do mnie, bo my musimy obowiązkowo znać historię naszej dywizji.
Teraz Arien - masz racje, że byli traktowani, ale nie w dywizjach SS. Nie było Ruskich w SS, Ukraińców tak samo. Nie znaczy to, że byli mniej krawi i zaciekli ale SS to SS i to w nich był trzon niemieckiej czystości aryjskiej. 11 Frw. to dywizja Nordland, czyli przede wszystkim Duńczycy Finowie, Norwegowie, ale też Szwedzi i Holendrzy, nie wiem jak z Belgami. 11 SS było włączone w grupę armi A na północy właśnie, przez co byli w uderzeniu na Leningrad. Trudno tam o Polaków ( chyba, że po skojarzeniach :P leningrad-lenino :D ). Natomiast myślę, że nie jeden z Polaków w SBS brał udział w kampanii wrześniowej jako żołnież regularnych zgrupowań armii typu Łódź, Modlin czy cokolwiek innego. Rozumiem jednak, że mówimy nie o Polakach, ale wyłącznie o SBS. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, które jednostki SS wycofano na odpoczynek pod Arnhem, ale na pewno nie była to 11 SS, więc myślę że nie ma co za wszelką cene dążyć do prawdy historycznej bo jak by nie było to tylko gra, a my pomimo podziału na kompanie też latamy samolotami, łodzie i inne takie, czego oczywiście nie było w 11 SS naprawdę. Potraktujmy to jako starcie jako Niemcy - Polacy i już.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2