Dzięki WW ze ci sie chciało pisać tyle
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Odkąd kupiłem Audigy 2, grałem z dźwiękiem w systemie 5.1, a w ustawieniach zaznaczyłem opcję Hardware Acceleration, czy jakoś tak. Jednak odkąd gram w klanie, zacząłem używać stereofonicznych słuchawek, jednak nie było w nich slychac wszystkich dźwięków (jedynie te, które w 5.1 miały iść na przednie głośniki). Więc odznaczyłem Hardware Acceleration, co poskutkowało poprawnym odwzorowaniem dźwięku w słuchawkach. Jednak tu się koło zamyka, bo odzaczając tę opcję pozbawiłem się sprzętowego wsparcia dżwięku, i znowu główny procesor musi zajmować się audio. Wiesz może jak zrobić, żeby karta muzyczna zajmowała się dźwiękiem, ale jednocześnie żeby dźwięk był stereo a nie 5.1?
Nawet gdybym zastosował się do tych porad które mają nieco odciążyć główny procesor, to i tak nie zyskam wiele. Właściwie ile mi to da, skoro tak jak pisałem na iwo jimie miałem na oko jakieś 5-10 fps. Zyskam góra 5 fps? To i tak za mało.
Pozostaje mi tylko unikać najlepszych serwerów FH, gdzie przez większość czasu jest full ludzi, bo narazie na zmiane sprzętu nie mogę obie pozwolić.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
chlip
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Ostatnio miałem dużo wydatków.