Dzięki WW ze ci sie chciało pisać tyle

. Odkąd kupiłem Audigy 2, grałem z dźwiękiem w systemie 5.1, a w ustawieniach zaznaczyłem opcję Hardware Acceleration, czy jakoś tak. Jednak odkąd gram w klanie, zacząłem używać stereofonicznych słuchawek, jednak nie było w nich slychac wszystkich dźwięków (jedynie te, które w 5.1 miały iść na przednie głośniki). Więc odznaczyłem Hardware Acceleration, co poskutkowało poprawnym odwzorowaniem dźwięku w słuchawkach. Jednak tu się koło zamyka, bo odzaczając tę opcję pozbawiłem się sprzętowego wsparcia dżwięku, i znowu główny procesor musi zajmować się audio. Wiesz może jak zrobić, żeby karta muzyczna zajmowała się dźwiękiem, ale jednocześnie żeby dźwięk był stereo a nie 5.1?
Nawet gdybym zastosował się do tych porad które mają nieco odciążyć główny procesor, to i tak nie zyskam wiele. Właściwie ile mi to da, skoro tak jak pisałem na iwo jimie miałem na oko jakieś 5-10 fps. Zyskam góra 5 fps? To i tak za mało.
Pozostaje mi tylko unikać najlepszych serwerów FH, gdzie przez większość czasu jest full ludzi, bo narazie na zmiane sprzętu nie mogę obie pozwolić.

chlip

Ostatnio miałem dużo wydatków.