Teraz jest 23 lis 2024, 06:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, 13:53 

WuWu84 napisał(a):
KLapovchy napisał(a):
Mi tam sie dobrze jezdździ T 34/76. choc celownik ma nie dokladny. To kwestia umiejętnosci doswiadczenie i wprawy :)

Do zobaczenia na Prokhorovce - dam Ci fory i wezmę "tylko" Panzer 4H 8)

TRUE

a celownik nie jest nie dokładny tylko niedokładny ale to kwestia umiejętności, doświadczenia i wprawy :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, 14:11 

Szymas^PL napisał(a):
Hehe WuWu :) może zrobicie jakiś Tank tournament czy coś coś :D pooglądałbym jakąś Bitwe o Łuk Kurski czy coś coś :)

no ba byłoby świetnie

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, 15:18 

nawet nie głupi pomysł........może jakiś pojedynek???

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, 16:03 

MK juz przypomina sobie swoje magiczne miejscowki :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, 17:56 

blachor napisał(a):
MK juz przypomina sobie swoje magiczne miejscowki Very Happy

Co masz na myśli?????

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, 18:12 

A tam na Markecie kiedyś kopaliśmy cały dzień SPQR i PTSiaki rowy przeciw czołgowe i kilka zakopaliśmy :D ;p.

Hmm pojedynek nieee ale prędzej jakaś wielka naparzanka: )

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, 18:58 

no nie wiem. jeszcze zostało mi 13 meczów ligowych w PES 6.
ni i jeszcze nauka na gitarze............ no more time

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, 21:01 
Redaktor Battlefield.pl

Szymas^PL napisał(a):
Hehe WuWu :) może zrobicie jakiś Tank tournament czy coś coś :D pooglądałbym jakąś Bitwe o Łuk Kurski czy coś coś :)

Przegapiliście niestety kampanie 4 turnieju Forgotten Honor. Raz że właśnie była na froncie wschodnim, a dwa że czołgi odgrywały w niej bardzo znaczącą role. W dodatku było ich dużo na mapach, a w minimodzie do turnieju dodano sporo nieistniejącego w FH wyposażenia, jak chociażby rosyjskie działa samobieżne SU85. Najważniejsza była jednak atmosfera. To były moje początki w turnieju jako szeregowiec w 101 Pułku Grenadierów Pancernych, nauka gry zespołowej właściwie od nowa z uwagi na jej odmienność w stosunku do klanówek (czasem atakowaliśmy w formacji 3-4 czołgów, a w każdym prócz kierowcy strzelec, nie wspominając o osłaniającej nas piechocie - jeden taki odział liczył często więcej graczy niż klan wystawia na mecz). Treningi z Buką, wymiana informacji o pozycji przeciwnika, nauka walki w szyku, zmiana szyku w ruchu, podział celi wedle sektora prowadzenia ognia, manewry oskrzydlające, ech... A potem już po stronie radzieckiej w 3 Wydzielonym Oddziale Zmotoryzowanych Saperów polowanie watahą T34/76 na Tygrysa. Przemykanie T34/85 zagłębieniami terenu by dopaść Pantere, której nawet nie widziałem, korzystając tylko z raportów na TSie wyjechać naprzeciw jej boku. Kapitalnie się bawiłem.
W kampanii 5, czołgi odgrywały także nie bagatelna role, ale gdy alianci zachowali system przydzielenia czołgów do kompanii piechoty jak w poprzedniej kampania, Niemcy utworzyli odrębną kompanie pancerna PSA, która zdominowała pancerny aspekt tamtej kampanii. Aliancka reakcja w postaci utworzenia czysto pancernej kompani 1 Pułku Kirasjerów byłą zdecydowanie spóźniona. To i jeszcze kilka innych powodów sprawiło że nie wspominam miło tamtej kampanii.
A teraz walczymy w Indochinach i Indiach Holenderskich, a więc dżungla, w której użycie czołgów jest bardzo ograniczone i czasem brak miejsca na manewr nawet podstawowej formacji dwóch czołgów w szyku schody. Jest to zupełnie nowe doświadczenie, ale muszę przyznać że póki co bawię się świetnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 18:20 

No wiecie T34/85 był królem średnich czołgów konstrukcją była nowoczesna na te czasy ale t34 były skuteczny do 1000m na np.pz.IV ale t34 miało duże wady np elektryka itp. a pozatym jeździł na amerykańskim podwoziu
sherman no tesz był dobrym czołgiem ale jego najwiekszom wadom było słaby o paceżenie za to miał dużo odmian: usa : Shermana 76mm br: Sherman Firefly zaledwie 600 sztuk miałem więcej plusów o niezawodności nisz t 34/85
a pozatym fh nie jest realnom grom boniewasz pn.IV to był czołg przystosowany do niszczenia piechoty a pn.III do niszcenia czołgów
a fh tego nie zachowano

a pozatym do mausa było ich tylko 2 sztuki experymentalne

http://klub.chip.pl/chudym/xxa/m4a3-76wd.jpg
http://klub.chip.pl/chudym/xxs/t34-85d.jpg
http://freespace.virgin.net/shermanic.firefly/cad2.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 18:29 
Redaktor Battlefield.pl

Czytasz - to dobrze. Poczytaj jeszcze trochę nim będziesz pisał :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2007, 18:48 

Ja tam nie lubie czołgów,zwłaszcza szwabskich...wg mnie są dla noobów,bo rozwalają wszystko jednym strzałem,a rozwalić je cholernie trudno. Osobiście preferują piechotę,ewentualnie jakiś samochód opancerzony żeby szybko znaleźć się na tyłach wroga.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2007, 21:32 

nikczemny stolec napisał(a):
Ja tam nie lubie czołgów,zwłaszcza szwabskich...wg mnie są dla noobów,bo rozwalają wszystko jednym strzałem,a rozwalić je cholernie trudno. Osobiście preferują piechotę,ewentualnie jakiś samochód opancerzony żeby szybko znaleźć się na tyłach wroga.

i przejąć flagę? :P

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2007, 23:14 

nikczemny stolec napisał(a):

ta wypowiedź kłóci mi się z postrzeganiem FH, otóż zawsze go postrzegałem jako realistyczną rozgrywkę w czasie II wojny, a słowa noob, przejmowanie flagi i lubiostwo czy nielubiostwo jednostrzałowych demonów gryzie się z założeniem moda - klimat, który dzięki takim słowom ulatuje

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 00:00 
Redaktor Battlefield.pl

MichelCat napisał(a):
ta wypowiedź kłóci mi się z postrzeganiem FH, otóż zawsze go postrzegałem jako realistyczną rozgrywkę w czasie II wojny

:lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2007, 00:09 

WuWu84 napisał(a):
MichelCat napisał(a):
ta wypowiedź kłóci mi się z postrzeganiem FH, otóż zawsze go postrzegałem jako realistyczną rozgrywkę w czasie II wojny

:lol:

Uważasz Wujaszku kogoś za kretyna, bo ma takie postrzeganie?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2