Teraz jest 24 lis 2024, 22:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2007, 22:03 

Ja gram cały czas w FH, na bf1942 tylko na FH

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 18:51 

Updejt
http://forgottenhope.bf1942files.com/ma ... ng=english

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 18:03 

MichelCat napisał(a):
Ja gram cały czas w FH, na bf1942 tylko na FH

pod jakim nickiem? :E

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 12:52 

Mnie zastanawia po co oni robia kolejne modele pojazdow. Zamiast skupic sie na broni i na mapach to oni inwestuja w pojazdy, ktorych i tak jest juz duzo :/

Ostatnimi czasy gram w CS:S ale gdy dzisiaj zajrzalem na game-monitor sprawdzic ilosc garczy bfa to sie przerazilem. Z tygodnia na tydzien gra tarci kilkuset graczy. Juz teraz zostalo ich tylko 15k(bf2142 to juz w ogole padaka). Zanim Fh2 wyjdzie moze juz nie miec kto w niego grac...

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 15:42 

BF tym się różni od innych gier, że gracz ma do dyspozycji wszelakiego rodzaju pojazdy. Gdyby twórcy FH robili same bronie, to cały mod nie różniłby się niczym od innych tego typu strzelanek, a więc już na początku możnaby go spisać na straty, gdyż jest wiele świetnych fpsów o tematyce II WŚ.
Ja bym się nie martwił tym, że nie będzie miał kto grać w FH2, bo przynajmniej w moim mniemaniu jest to jeden z najbardziej wyczekiwanych modów. Co innego jeśli FH2 okaże się tandetny, no ale FH2 ma już konkurencję, a wiadomo, że przeważnie konkurencja działa motywująco. Przykład: ATi i Nvidia, antyprzykład: TPSA :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 15:48 

Chyba nie zrozumiales przeslania...Pojazdow JUZ zrobili duzo i watpie by wszystkie z zaprezentowanych pojawily sie w pierwszej publicznej wersji. Wolalbym by teraz zrobili wiecej broni bo wciaz nie ma jej tyle ile powinno(wciaz odnoszac sie do 1 wydania).

Pojazdy
Mapy
Bronie
Postacie

To 4 elementy niezbedne do powstania FH2 0.1 czy jak je tam nazwa. Pojazdy juz sa od dawna, map juz jest chyba 5, postacie sa, brakuje tylko broni...

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 17:46 

Lailonn napisał(a):
Chyba nie zrozumiales przeslania...Pojazdow JUZ zrobili duzo i watpie by wszystkie z zaprezentowanych pojawily sie w pierwszej publicznej wersji. Wolalbym by teraz zrobili wiecej broni bo wciaz nie ma jej tyle ile powinno(wciaz odnoszac sie do 1 wydania).

Pojazdy
Mapy
Bronie
Postacie

To 4 elementy niezbedne do powstania FH2 0.1 czy jak je tam nazwa. Pojazdy juz sa od dawna, map juz jest chyba 5, postacie sa, brakuje tylko broni...

Proponowałbym w takim razie pozostać ci przy jakże fascynującym CS a FH zostaw dla osób które popierają koncepcję twórców.

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 18:40 

CS jest fascynuajcy i grywalny dlatego jest nr 1 wsrod shooterow online od wielu lat i tak juz pozostanie. Jesli to miala byc jakas obelga to chyba na poziomie przedszkola ;]

Gralem w FH, OFP, ArmA, AA, RO, PR(to niby mod ale jednak) wiec pozwolisz, ze jednak bede komentowal i wyrazal swoje opinie na temat gier(ktorych de facto posiadam okolo 240 w kolekcji) i modow.

Koncepcja tworcow nie istnieje i w tym caly problem a przynajmniej nigdy i nigdzie jej nie ujawnili - chocby rabka - wiec jesli ktos popiera ich "koncepcje" to po prostu jest glupi albo ma schizofrenie :stupid:

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2007, 20:46 

To nie zupełnie tak. Wiele pojazdów które są w FH1, że tak powiem nie spełnia dzisiejszych standardów. Silinik BF2 oferuje więcej możliwości, a i trzeba iść z duchem czasu, więc twórcy FH robią bardziej szczegółowe pojazdy, bo jakby to wyglądało gdyby nowowymodelowany pistolet miał więcej polygonów niż czołg przeniesiony z FH1. Poza tym, gdyby ograniczyli się tylko z przeniesiem modeli z FH1 do kolejnej wersji moda, to nie można by nazwać ich produkcji FH2, a jedynie FH1 na siliniku BF2. A może rolę odgrywają tutaj także, różnice w budowie modeli pomiędzy BF1942, a BF2... nie wiem bo nie otwierałem nigdy pojazdów z BF2. I jeszcze jedno, tworząc FH do BF1942, twórcy mogli skorzystać z wielu modeli które już były w oryginalnej grze. BF2 to już inny konflikt wojenny, inne czasy, inne modele.

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2007, 02:04 

Lailonn napisał(a):
CS jest fascynuajcy i grywalny dlatego jest nr 1 wsrod shooterow online od wielu lat i tak juz pozostanie. Jesli to miala byc jakas obelga to chyba na poziomie przedszkola ;]

Gralem w FH, OFP, ArmA, AA, RO, PR(to niby mod ale jednak) wiec pozwolisz, ze jednak bede komentowal i wyrazal swoje opinie na temat gier(ktorych de facto posiadam okolo 240 w kolekcji) i modow.

Koncepcja tworcow nie istnieje i w tym caly problem a przynajmniej nigdy i nigdzie jej nie ujawnili - chocby rabka - wiec jesli ktos popiera ich "koncepcje" to po prostu jest glupi albo ma schizofrenie :stupid:

Z tą głupotą to zacznij najpierw od Siebie a później zacznij jej szukać u innych :P

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2007, 02:06 

Lailonn napisał(a):

To nie miałabyć w żadnym bądź razie obelga, a raczej propozycja, nie wątpię, że jesteś specem od wszystkich gier ze swej jakże przebogatej kolekcji, aczkolwiek co do koncepcji i inteligencji forumowiczów nie wypowiadałbym się na twoim miejscu biorąc pod uwagę czas który poświęcasz na te wszystkie gry o których tak lubisz wspominać. Zapewne masz dużo czasu na uzupełnianie swej ponadprzeciętnej wiedzy w przerwach między snem a graniem. Tym miłym akcentem chciałbym zakończyć swojego anty-trollowego posta.

Pozdrawiam,

Pokrzept

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2007, 11:28 

Mr. J to oczywiste, ze robia FH2 od nowa ale z listy "zaprezentowanych elementow moda" na oficjalnym forum jasno wynika, ze najmniej czasu poswiecili broni a same pojazdy przeciez nie wystarcza.

55_Maciek u siebie sie nie doszukalem a i ludzie, ktorzy mnie znaja tez nie bardzo. Za to znajduje czesto na forach np u ciebie. Bo rozumiem, ze brak umiejetnosci szukania, czytania, myslenia i analizowania danych w twoim przypadku to wlasnie czysta, nieskrepowana glupota.

Cytuj:
2. Maksymalna łączna wielkość obrazka w podpisie to 400x100 pikseli, 150kB

Pokrzept[pl] mozliwe, ze jestem. Gram duzo juz od okolo 11 lat. Jesli dodac do tego, ze moja praca polega na znajomosci m.in. software'u(w tym gier) to faktycznie moze to prawda...

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2007, 12:32 
Moderator forum

Ja osobiście - grając w klasika i FH aktualnie, bo bf2 to jednak nie do końca moja bajka, chociaż dużo w to grałem - daję twórcom FH tyle czasu ile będzie im potrzebne.

Przyczyny

1) oczekuję że nie pójdą śladem twórców podstawki, którzy zrobili wszystko, żeby BF2 i zapewne BF2142 (nie wiem, nie gram) maksymalnie obciąć ze sprzętu. Oczekuję, że dostanę do łapy bitwy lotnicze, pancerne i morskie godne Battlefield 1942 i Forgotten Hope, a nie pojedynki infantry z dodatkiem 1 czołgu i apc, czy zgoła pojedynki na noże. Dzięki "koncepcji" twórców BF2 ciężar z dużych pojedynków w klasiku przeniósł się na małe infanterskie starcia (laddery infantry) czy też na troszkę większe w ladderze 8 vs 8. Co właściwie sprowadza BF do szeregu innych nie wyróżniających się strzelanek. A w prawdziwego BF teamowo nie gra się właściwie wcale, lub jest to duże wydarzenie przygotowywane i opisywane na forum. Dlatego niech sobie spokojnie robią, co mają zrobić i niech sprzętu będzie odpowiednio dużo.

2) FH nadal żyje - europejskie duże serwery są nadal pełne. Nie sądzę by wyjście FH2 wcześniej czy później sprawiło, że ludzie przestaną grać w FH i FH2, raczej pojawi się ich więcej.

3) Robia to za free i oceniając po pierwszej części - robią to dobrze.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2007, 18:47 

Lailonn napisał(a):
55_Maciek u siebie sie nie doszukalem a i ludzie, ktorzy mnie znaja tez nie bardzo. Za to znajduje czesto na forach np u ciebie. Bo rozumiem, ze brak umiejetnosci szukania, czytania, myslenia i analizowania danych w twoim przypadku to wlasnie czysta, nieskrepowana glupota.

Szukaj szukaj głebiej bo głupoty u Ciebie nie brakuje, utwierdzasz Mnie w tym za każdym razem, pisząc teksty typu "złote mysli Lailonna". Rozwodzić się głebiej na Twoimi wypocinami to po prostu marnotrawienie czasu.

ps. niech ktoś zamknie ten temat i otworzy kiedy nadejdzie odpowiednia chwila.

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2007, 19:57 

55_Maciek nom zapewne dlatego, ze masz racje zmieniles podpis i o dziwo w dalszym ciagu jest nieregulaminowy :lol:

Skoro nie umiesz analizowac prostego zdania w regulaminie nawet nie licze, ze zrozumeisz przeslania "moich zlotych mysli" :lol: :omg:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2