Teraz jest 22 lis 2024, 10:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 14:57 

MK napisał(a):

piękny film , to sie nazywa POLISH ARMY ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 15:23 

Cytuj:
Powiem wam, ze u mnie ten pociąg do Niemców wynika a nienawiści do Rosjan

To tak jak ja :)

Ten filmik co dał MK wprawdzie ładny ale dla mnie zawsze nasze "Polish Soldiers" będzie lepsze... sentyment 8)

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 15:41 

Polska nidgy się nie bratała się z agresorem,poza tym jest stara jak świat zasada stosowana jeszcze podczas starożytnych wojen głosi ona "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem/sojusznikiem" kiedy niemcy napadły na ZSRR to dla wszystkich w europie(nawet dla Churchilla który nienawidził komunizmu)stało się jasne że trzeba pomagać ruskim za wszelką cenę z prostego powodu..po wygraniu kampanii wschodniej niemcy dostaliby ogromne ilości paliwa oraz innych surowców potrzebnych do prowadzenia wojny oraz ogromny obszar z siłą roboczą,wątpie czy USA zaangażowane w wojne na pacyfiku mogłyby swoimi dostawami sprzętu/zaopatrzenia anglikom cokolwiek zrobic niemcom którzy opanowali całą rosję i mają wielki potencjał produkcyjny

ale powiem ci coś lepszego ze nawet sami faszysci/niemcy którzy jak wiadomo wiele zyskali podczas wojny(gospodarczo,choćby z siły niewolniczej pracującej w ich fabrykach)najlepiej wyszły na tej wojnie..pomoc z zachodu dostali,ze wschodu też(wiadomo że niemcy był podzielone)kraj został szybko odbudowany poniekąd przez dawnych wrogów,nie zrobiono faktycznego aktu defaszyzacji ludności,czyli np. dawny ss-man który obłowił się kasą,dziełami sztuki,biżuterią itd..mógł dalej pracować czy zajmowac kluczowe stanowiska w kraju,sam Sepp Ditrich dostał rentę wojenną kombatancką i jakiś śmieszny wyrok,za swoje dokonania powinien conajmniej czapę dostać no ale wiadomo jak niemcy niemców sondzą, a co było z tym [cenzura] dowódcą oddziałów katujacych Warszawę podczas powstania?Hans Reinefarth burmistrz po wojnie,extra jeszcze dodatkową nagrodę mogli mu przyznac za męstwo na wojnie w obronie fatherlandu :evil: http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/cv_reinefarth.htm

a co Polska zyskała po wojnie?okrojone granice na wschodzie?oraz wprowadzanie socjalizmu na obraz ZSRR,nie pisze o innych krajach europejskich,bo Polska była w gronie aliantów zwycięsców wojny i miała przy tym niemały wkład w to zwycięstwo i co z tego ktoś powie jak przez 50lat mieliśmy bardziej przechlapane niż np. taka Finlandia która walczyła u boku niemców i chyba lepiej na tym wyszła

[cenzura] by Lailonn

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 16:16 

Amen. Nic dodać, nic ująć MK.

Natomiast co do Gambita - pamiętasz, jak się darłeś wniebogłosy i wrzeszczałeś, że policję napuścisz na ludzi za to, że ci SLSki w L2 skasowali? Fajnie było, nie? No to teraz odczep się łaskawie od moich filmów i przestań publikować je jako swoje. Bo tu akurat prawo jest ciut bardziej po mojej stronie. Co do Polish Soldiers nie miałem pretensji, nawet pomimo tego, że edytowałeś ten film BEZ MOJEJ ZGODY, ale ten kawałek z angolami to już przegięcie. Jak chcesz opublikować coś, co było kręcone przeze mnie, na moim komputerze i na moim BFie, to PYTAJ, a POTEM zamieszczaj w necie. A jak już to robisz (bo pewnie i tak bym się zgodził) to chociaż miej HONOR (twój ukochany honor) przyznać się, że to NIE TWOJE. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Greyman.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 16:38 

A wal się Greyman :D To ty zachował się pierwszy jak cham pisząc "edited by greyman" and cos tam cos tam polish FH players.
Film który wyszedl z mojej inicjatywy, gdzie większosc scen była moim pomysł, gdzie co chwile patrzyłem żeby nie było jakiegoś przekłamania historycznego, kręcony na moim serverze w większości, a ty jedyne co byłes łaskawie zrobic to napisac - by Greyman ? To drużyna FH po każdym filmie wylicza cały skład teamu, łącznie z tymi którzy już są nieaktywni, a ty raczyłes nas wszystkich zaliczyc do "polish FH players".
Ten twój godny pożałowania film z tą iście "klimatyczną" muzyką załączyłem tam tylko po to, że pracujemy nad jegodrugą częscią --> zakończeniem, bo przecież nie można robic z Niemców aż takich debili.
Koniec dyskusji na ten temat, bo jak zwykle [cenzura] temat.

P.S.
Właśnie dlatego zablokowałem cie na GG.
Megalomania i przerost ambicji nad wartościami.
Jakoś inni tego nie mają.

[cenzura] by Lailonn

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 16:42 

AAaaaa i jeszcze jendo :D
No był bym zapomniał.
Celowo dałem ten film tam, zaraz obok polish soldiers, bo wiedziałem że go zobaczysz. W napisach stwierdziłem - montaż - Gambit i tylko to jeśli chodzi o moje roszczenia do filmu, zaś cała twoją prace zawarłem w twoich słowach -everything else by polish FH players. I jak się teraz czujesz co ?

hahah how now brown cow ...!

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 17:15 

Gambit napisał(a):
AAaaaa i jeszcze jendo :D
No był bym zapomniał.
Celowo dałem ten film tam, zaraz obok polish soldiers, bo wiedziałem że go zobaczysz. W napisach stwierdziłem - montaż - Gambit i tylko to jeśli chodzi o moje roszczenia do filmu, zaś cała twoją prace zawarłem w twoich słowach -everything else by polish FH players. I jak się teraz czujesz co ?

hahah how now brown cow ...!

Taka mała dygresja, mógłbyś czasami użyć opcji edytuj ? ;) przyjemniej się czyta kiedy wszystko jest w jednej odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 17:38 

Zanim przejdę do sedna, uprzedzę paru zapaleńców. Tak, mam świadomość, że pisząc na tym forum nie zmienię stanu prawnego, nikt nie wprowadzi stosownych zmian w ustawodawstwie. Domyślam się też, że Gambit wrzuciwszy ten znak w podpis miał skojarzenie z III Rzeszą. Piszę to tytułem ciekawostki.

Swastyka wcale nie jest nazistowskim wymysłem. Znak ten pochodzi z sanskrytu czyli bardzo pierwotnego języka i oznacza "przynoszący dobro(szczęście)". Z niego rozprzestrzenił się na dosłownie setki starożytnych i średniowiecznych kultur. Nawet rodzimi Słowianie używali tego znaku do odpędzania szeroko pojętego zła nazywając go "swarzycą" lub "kołowrotem". Dla German był znakiem ognia.
Ba, pozwolę sobie nawet na cytat:
"W dwudziestoleciu międzywojennym symbol swastyki pojawił się w Wojsku Polskim jako część emblematu noszonego na kołnierzu munduru przez artylerzystów 21. i 22. Dywizji Piechoty Górskiej oraz odznak pułkowych: 1,2,3,4,5 i 6.Pułku Strzelców Podhalańskich i 4. Pułku Piechoty Legionów. Granatowa swastyka była tłem odznaki instruktorskiej Ligi Obrony Powietrznej i Przeciwgazowej. Znak ten był też symbolem założonego w 1822 Towarzystwa Wydawniczego IGNIS (łac. ogień)."

Widać więc, że swastyka ma dużo bogatsze dzieje niż tylko te negatywne i związane z nazizmem. Dlatego nie wiem, czy słusznym jest zakazywanie go i nadawanie mu tylko jednego znaczenia.

Zejdę teraz na ziemię, acz nie do końca. Obejrzałem filmik od Gambita z "Sekretnymi Brońmi" i nielicho się zdziwiłem. Dotychczas słyszałem i widziałem tylko w FH niemiecki latający dysk na kształt statków obcych na mapie Alpenfestung(zresztą na filmiku nie pokazany). Da się samemu wrzucić te pojazdy na mapę by potestować/pobawić się? Są one zawarte w normalnej paczce FH przeznaczonej dla graczy? Będę wdzięczny za informacje jak utworzyć te cacka.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 18:22 

Są to pojazdy zawarte w edytorze map FH i jeśli tworzysz nową mapę i chcesz przydzielic jej pojazdy, masz wtedy do wyboru te jednostki. Jest też wiele innych. Na ogół jednak każdy twórca nowej mapy stara się ją stworzyc w jak najbardziej wiarygodnym świetle zgodnie z prawdą historyczną. Jednostki które ujrzałes były albo prototypami, albo krótki seriami, albo nigdy nie zaszły dalej niż deska kreślarska, dlatego też nie zobaczysz ich na żadnej mapie z FH.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 18:46 

Widzę, że z panem G sobie nie pogadam, w związku z czym daję tu linka do Polish Soldiers w ORYGINALNEJ wersji, która jeszcze nie dalej jak rok temu wyżej wymienionemu panu odpowiadała: http://video.google.com/videoplay?docid ... 8341815157 Bitte schoen.

PS. Zalecam słownik i hasło megalomania, dopiero potem używanie tego słowa na forum. A przerost ambicji rzeczywiście mam, ale nad chęciami, nie nad wartościami, panie wartościowy antysemito.

PS2. Rzeczywiście, swastyka nie jest zła, sam jedną w domu dla odstraszenia złych mocy trzymałem swego czasu. Jednakowoż w tym wypadku dla człowieka używającego jej ma ona ewidentne nacechowanie nazistowskie i antysemickie, dlategoż popieram inicjatywę usunięcia tejże swastyki z sygnaturki wyżej wymienionego.

To chyba byłoby na tyle. Z góry zaznaczam, że nie zamierzam odpisywać na kolejne teksty Gambita w myśl zasady, którą zapewne wyznaje, znanej z kodeksu Hammurabiego.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 20:47 

Gambit napisał(a):
A wal się Greyman :D To ty zachował się pierwszy jak cham pisząc "edited by greyman" and cos tam cos tam polish FH players.
Film który wyszedl z mojej inicjatywy, gdzie większosc scen była moim pomysł, gdzie co chwile patrzyłem żeby nie było jakiegoś przekłamania historycznego, kręcony na moim serverze w większości, a ty jedyne co byłes łaskawie zrobic to napisac - by Greyman ? To drużyna FH po każdym filmie wylicza cały skład teamu, łącznie z tymi którzy już są nieaktywni, a ty raczyłes nas wszystkich zaliczyc do "polish FH players".
Ten twój godny pożałowania film z tą iście "klimatyczną" muzyką załączyłem tam tylko po to, że pracujemy nad jegodrugą częscią --> zakończeniem, bo przecież nie można robic z Niemców aż takich debili.
Koniec dyskusji na ten temat, bo jak zwykle spier.dolisz temat.

No z tym patrzeniem na przekłamania historyczne to lekkie przegięcie, tak samo jak podpisanie się pod naszym filmem o angolach... ale z drugiej strony Greyman też nie zachował się ok nie zamieszczając w creditsach nikogo poza nim.

A film nie jest 'godny pożałowania' i myślę, że nakręcenie lepszego będzie dla Ciebie nie łatwym zadaniem.

Na koniec przyznam racje, że z Niemców nie można robić zawsze debili i przydałby się filmik gdzie to oni robią innych w -_-.

PS: Cierpliwie czekam kiedy wreszcie Greyman pęknie i zacznie cisnąć Gambitowi od neonazisów i młodzieży wszechpolskiej bo do tego na pewno dojdzie :P Zresztą jak zawsze :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 21:51 

Chyba już to zrobiłem :) I z Niemców wręcz należy robić debili, bo jak inaczej nazwać ludzi, którzy wymyślili plan inwazji na Związek Radziecki, którego mottem przewodnim było:
- paliwa mamy wprawdzie tylko na połowę drogę do Moskwy, ale damy radę
- jak zajmiemy Moskwę to Rosjanie na pewno skapitulują
- a jak nie skapitulują to zbombardujemy ich bombowcami dalekiego zasięgu nie zważając na to, że takowych nie posiadamy
Dla mnie to najlepszy dowód, że z Niemcami było coś nie tak. Dorzućcie do tego próbę eksterminacji "niższych ras" (czyli pewnie jakiegoś miliarda ludzi) i genialny pomysł, żeby wysokich oficerów SS schować w obozach jenieckich przebranych za szeregowców.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 22:23 

hehe jak jechac to jechac fryce :P hmm zawsze zastanawiało mnie jak poglądy rasowe tak ścisłe i bezwzględne(rasa aryjska,słowianie podludzie itd)jak to wszystko ma się do zawarcia sojuszu z Japońcami?jeżeli żółtki to nie podludzie to kto?już sam wygląd azjaty robi z niego napewno w oczach hitlerowców niższą rasę(zwykły żyd niczym się nie różni od niemca wyglądem natomiast japoniec bardzo)a ci jeszcze z nimi układy zawierają :lol:

a szwabów najlepiej się ogląda wtakich filmach jak "jak rozpętałem II wojnę swiatową" "czterej pancerni" i "stawka większa niż życie" tam są pokazani bardzo realistycznie :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 23:16 

:lol: :lol: :lol: "jak rozpętałem II wojnę swiatową" byli najzabawniejsi :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2007, 23:50 

Arjen --> ten film był do dupy. Podkreśle jeszcze, że muzyka tak pasowała jak kalosz do sernika, więc żeby jeszcze bardziej to [cenzura] dałem czardasza. Poza tym, nie podpisałem się pod tym filmem jako MÓJ :D Tylko [cenzura] Greymana uściślając jego całą prace do "rest of polish FH players". Sam podpisałem MONTAZ- Gambit, no bo jak by nie było, czardasza ja zmontowałem :D To taki sam przykład jak - directed by Greyman - polish soldiers, to dobre nie.

A teraz druga sprawa, której tak Arejn nie możesz się doczekac, a po której ktoś napsize posta, że prywatne sprawy załatwiamy poza forum.

Otóż Greyman pisząc pan G pisał chyba o sobie, bo wszystko bardzo ładnie pasuje :D A jak jest takim miłośnikiem żydów to niech [cenzura] do Izreala i zobaczy jak się sprawy mają, a nie tak jak teraz gówno wie o problemie, a się rzuca bo przeczytał w Gazecie wyborczej, ze biedni żydzi są w Polsce prześladowani.

Co do Niemców to ich plany były tak samo doskonałem jak każde inne genialne operacje II wojny światowej. Na przykład amerykanie:

- Zarzucimy ich czołgami, aż niemcom skonczy się amunicja

Anglicy:

- Zrzucimy ludzi na spadochronach gdzie się da. Zajmiemy 5 głównych mostów, potem 5 mniej głównych a następnie 5 jeszcze mniej głównych i może Niemcy się nie zorientują co robimy.

Rosjanie:

Po co nam 20 000 oficerów, którzy mogą coś knuc. Lepiej ich wybijmy i zróbmy nowych. A do tego czasu wysyłajmy Niemcom zborze, to może nas nie zaatakują.

Francuzi:

Zbudujmy linię w której będą kina, baseny i solaria, a na sam jej widok Niemcy uciekną. A gdy to nie wyjdzie zbudujmy czołgi co mają 4 biegi do tyłu by szybko [cenzura] i jeden do przodu gdyby zaatakowali nas od tyłu.

Polacy:

Po co grupowac czołgi. Lepiej wyślijmy każdy do oddzielnej kompanii i niech bronią zapasów wody i żywności na tyłach, gdyby komandosi niemieccy chcieli nas tam zajśc. Pozostałe czołgi wyposażyc w dwie wierze, byśmy mogli siekac niemców na prawo i lewo jak już wjedziemy w okopy seelow.

[cenzura] by Lailonn

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2