Teraz jest 25 lis 2024, 18:21

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 wrz 2009, 02:46 
Moderator forum

W końcu dzisiaj zagrałem. Fajnie. Co prawda same inf w zasadzie odchodziło, ale zabawa niezła.

PostNapisane: 8 wrz 2009, 08:28 

Musjer napisał(a):
Bardziej - kto zarzuca, bo nie widziałem jej w "kitach" których używałem.

Na plaży leżą kity przy tych uszkodzonych łodziach desantowych.

PostNapisane: 8 wrz 2009, 08:53 
Moderator forum

MK napisał(a):
Natrafiłem na dziwną sprawę,sprawdzając działanie piata zauważyłem że nie można zniszczyć ciężarówki strzelając w część ładunkową/plandeka,pocisk trafiając na moment zapala pojazd trochę dymu się pojawia i jakby nagle wszystko było naprawione,wiele razy strzelałem i zawsze było tak samo...jedyna możliwość zniszczenia jej to trafienie w silnik lub szoferkę lub w pakę z tyłu,bazooka i panzershreck to samo nie wiem czy to bug

Może twórcy doszli do wniosku że przez plandekę pocisk po prostu przelatuje tylko ja lekko podpalając (dla efektu).

PostNapisane: 8 wrz 2009, 11:14 

Może...ale trafiając w ten sam bok ale w burtę czy niżej jest to samo,poza tym to samo powinno wtedy dotyczyć np. hanomaga trafiając w bok gdzie są tylko miejsca dla żołnierzy

PostNapisane: 8 wrz 2009, 11:45 

Dzisiaj na Hslanie mapa PDH epicka obrona Observation Bunker przez Niemców.Po stronie amerykańskiej trzema składami atakowaliśmy bunkier dobre 15 minut. Mod naprawdę przyciąga ludzi o godzinie 9 rano 20 osób już oblegało serwer , a w przeglądarce widziałem z 3 zapełnione.

PostNapisane: 8 wrz 2009, 13:26 

Ja kiedyś na hslanie (jedynym pełnym serwerze w wersji 2.15) miałem ping w okolicach 40-50 ale, że mi się nudziły mapy więc zrobiłem sobie przerwę w graniu w FH. Gdy wróciłem pograć jeszcze w wersji 2.15 okazuje się że teraz ping jest w okolicach 150 :( . Bardzo lubiłem ten serwer ale odkąd jest taki ping już tam nie zaglądam i to raczej nie jest wina mojego internetu bo nic się w nim nie zmieniało tylko wina serwera. Z tego co wiem to nie tylko mi się zmienił ping na taki wysoki na hslanie, czy ktoś ma pojęcie dlaczego ? I żeby nie było z tego offtopu to powiem, że tym razem to się postarali z mapami ale moimi faworytami są Point Du Hoc i Purple Heart Lane. Praktycznie zawsze gram aliantami bo uwielbiam Garanda :D. Mogli by coś zrobić z wyrzutniami typu bazooka, panzershreck, panzerfaust bo wydaje się że mają jakby za mały zasięg (szczególnie panzerfaust który po wystrzeleniu zaraz leci w dół co zmusza do strzelania zaraz obok czołgu), przykładowo na przyrządach celowniczych jest zasięg 100m ale jak się strzela na te 100m według przyrządów to pocisk uderza w ziemię znacznie bliżej :?. No i raz mi się zdarzyło na PDH że niemcy mogli się spawnować na plaży a amerykanie nie mieli spawnu po zajęciu pierwszej flagi przy plaży i nawet na G4 w tym kąciku także cała rozgrywka była do niczego bo nic nie mogliśmy zrobić.

Ostatnio edytowano 8 wrz 2009, 16:28 przez czarek90, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 8 wrz 2009, 14:39 

Cytuj:
Z tego co wiem to nie tylko mi się zmienił ping na taki wysoki na hslanie, czy ktoś ma pojęcie dlaczego ?

odpal combofixa,ostatnio miałem identyczną sytuację z pingiem,coś zamulało net skutecznie

PostNapisane: 8 wrz 2009, 15:07 
Moderator forum

Po lekturze Waszych postów jedno jest pewne, muszę zainstalować na nowo BF2 i ściągnąć tego moda...Jednak problem mam jeden, nie mogę znaleźć Cd-keya BF2 :)
Jak nie znajdę mojego CD-keya to chętnie kupie od kogoś BF2 :)

PostNapisane: 8 wrz 2009, 15:43 
Moderator forum

MK napisał(a):
Cytuj:
Z tego co wiem to nie tylko mi się zmienił ping na taki wysoki na hslanie, czy ktoś ma pojęcie dlaczego ?

odpal combofixa,ostatnio miałem identyczną sytuację z pingiem,coś zamulało net skutecznie

Sprawdź rooting - u mnie ping na haslana poszedł z 50 na 150-160 po sprawdzeniu okazało się że sygnał szedł do Niemiec przez Francję .

Właśnie nagrywam FH do przeniesienia do domu - dzisiaj popykam :)

PostNapisane: 8 wrz 2009, 16:31 

A właściwie to co mi da to sprawdzenie czy idzie mi przykładowo przez tą Francję, mógłbym coś z tym zrobić żeby zmniejszyć ten ping na hslan ? Nie za bardzo się na tym znam :oops:

PostNapisane: 9 wrz 2009, 01:57 
Moderator forum

Wojtas napisał(a):
Po lekturze Waszych postów jedno jest pewne, muszę zainstalować na nowo BF2 i ściągnąć tego moda.

Ściągaj śmiało. Zabawa jest przednia. Niektóre mapy to prawdziwe dzieła sztuki (jak np. totalize). Człowiek aż ma ochotę wyłożyć się w jednej z tych kop siana i pooglądać krajobraz ;).

PostNapisane: 9 wrz 2009, 09:57 
Moderator forum

W Forgotten Hope zagrywałem się i przez to porzuciłem na jakiś czas staruszka, później grałem w FH2 ale Afryka i działania w tym regionie nie jarały mnie i czekałem właśnie na wydanie patcha wprowadzającego Normandię :) Moje ulubione rejony 2 Wojny Światowej :)

PostNapisane: 9 wrz 2009, 10:16 
Moderator forum

czarek90 napisał(a):
A właściwie to co mi da to sprawdzenie czy idzie mi przykładowo przez tą Francję, mógłbym coś z tym zrobić żeby zmniejszyć ten ping na hslan ? Nie za bardzo się na tym znam :oops:

Da Ci jedna bardzo ważną odpowiedz - czy to wina twojego kompa (wirusy i inne badziewie), twojej sieci wewnętrznej czy też dostawcy netu. W ostatnim przypadku zostaje albo płakać albo zmienić dostawcę o ile jest taka możliwośc.

PostNapisane: 9 wrz 2009, 10:36 

To raczej nie wirusy ale mój dostawca internetu :(. I jeszcze małe sprostowanie co do mojej wypowiedzi o wyrzutniach przeciwpancernych, otóż nie miałem wcześniej okazji strzelać z panzershreka dlatego myślałem że również ma krótki zasięg strzału ale jak się okazuje jego zasięg jest wręcz idealny jak na wyrzutnie ale i tak bazooka w porównaniu do niego ma chyba 3 razy mniejszy zasięg. Jeszcze jedna sprawa co do statystyk na koniec rundy. Często jest tak, że mimo iż jestem pierwszy na serwerze pod względem ogólnych punktów i ilości zabitych (głównie gram piechotą) to na koniec gdy pokazywana jest trójka najlepszych graczy okazuje się że mnie tam nie ma na żadnym miejscu :?. Raz było tak że koleś z 7 miejsca na liście był pierwszy z tej trójki najlepszych. Jak te statystyki działają bo ja tego nie pojmuję (chciałbym tylko wiedzieć czy to jakiś bug czy te statystyki biorą co innego pod uwagę niż najlepszy wynik i żeby nie było nie gram dla statystyk ale po prostu często jestem na pierwszym miejscu i miło jest popatrzeć na swoje imię w trójce najlepszych).

PostNapisane: 9 wrz 2009, 19:45 

Modzik miodzio:) Nowe sprzęty są po prostu *******. Fajnie, że przybyło ludzi, ciekawe na jak długo.
Czy ktoś zauważył zmianę w artylerii? Do tej pory miałem okazję raz siedzieć na moździerzu i raz na tych wyjących rurach, były spoty i współrzędne pojawiały się na suwakach, ale nie działał widok z góry...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2