Teraz jest 22 lis 2024, 21:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2005, 17:52 

Ja ekspertem od latawcow nie jestem, ale slyszalem o takim twierdzeniu, ze nie tylko silnik oddzialywuje na smiglo (krecac je), ale takze obracajace sie smiglo oddzialywuje (na zasadzie momentu obrotu) na platowiec, zgodnie z ruchem lopat. Wiec jesli jesli (patrzac od strony pilota) smiglo kreci sie w prawa strone, to samolot ma tendencje do przechylania sie na prawy bok. Probowano temu przeciwdzialac budujac niesymetryczne platy, stery kierunku itp. (stad min. idea najbardziej chyba dziwnych niesymetrycznych samolotow Blohm & Vossa). To tak po krotce, szczegolowe opisy mozna znalezc w monografiach poszczegolnych samolotow (polecam konstrukcje wloskie, bo min. Macchi budowalo mysliwce z licencjonowanymi silnikami Daimler-Benza, i aby zredukowac wplyw jego momentu obrotowego, skrzydla mialy rozna dlugosc).

Ale mimo to... wydaje mi sie, ze BF (bo takze ten przypadek ma miejsce w podstawce) nie symuluje tego :P i traktuje to jako efekt uboczny zunifikowania fizyki gry pod pojazdy wszelkiego typu.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2005, 18:01 

Wozu napisał(a):
Ale mimo to... wydaje mi sie, ze BF (bo takze ten przypadek ma miejsce w podstawce) nie symuluje tego :P i traktuje to jako efekt uboczny zunifikowania fizyki gry pod pojazdy wszelkiego typu.

Moze i nie symuluje ;) ale jakze pieknie sie łudzic ze wlasnie z owego podejscia do realizmu te trudnosci w opanowaniu maszyny wynikaja ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2005, 22:01 

Z tego powodu robiono konstrukcje o podwójnych przeciwbieżnie kręcących się śmigłach.

Pamiętam, że w którymś z programów kiedy analizowano kto zestrzelił Red Barona, jednym z problemów z którymi piloci w IWŚ musieli dość mocno walczyć.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2005, 13:32 

zassalem, zinstalowalem i.... niegram w nic innego (choc nie posadam internetu) poprostu super duzo mapek sp porawiony model lotu samolotem, nowe dzwieki, lepsze AI botow (tak mi sie zdaje) POLECAM nawet dla tych co nie maja dostepu do internetu :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 2