Ja ekspertem od latawcow nie jestem, ale slyszalem o takim twierdzeniu, ze nie tylko silnik oddzialywuje na smiglo (krecac je), ale takze obracajace sie smiglo oddzialywuje (na zasadzie momentu obrotu) na platowiec, zgodnie z ruchem lopat. Wiec jesli jesli (patrzac od strony pilota) smiglo kreci sie w prawa strone, to samolot ma tendencje do przechylania sie na prawy bok. Probowano temu przeciwdzialac budujac niesymetryczne platy, stery kierunku itp. (stad min. idea najbardziej chyba dziwnych niesymetrycznych samolotow Blohm & Vossa). To tak po krotce, szczegolowe opisy mozna znalezc w monografiach poszczegolnych samolotow (polecam konstrukcje wloskie, bo min. Macchi budowalo mysliwce z licencjonowanymi silnikami Daimler-Benza, i aby zredukowac wplyw jego momentu obrotowego, skrzydla mialy rozna dlugosc).
Ale mimo to... wydaje mi sie, ze BF (bo takze ten przypadek ma miejsce w podstawce) nie symuluje tego

i traktuje to jako efekt uboczny zunifikowania fizyki gry pod pojazdy wszelkiego typu.