Witam po świętach, dopiero teraz tutaj zajrzałem i ....
.... widzę mamy już kilka teorii spiskowych
Cytat:Zwiadowca napisał(a):
Szczerze spodziewałem się o wiele lepszego wyniku te 14 sekund to nie jest w cale tak dużo szkoda....
Tomek tls napisał(a):
Tak czy siak "wzrost mocy" jest zaskakująco niski; to jest wręcz niemożliwe żeby tylko 14s różnicy, ale to już będzie zasługa zoptymalizowania samego FHSW. Jak wiadomo FHSW jest na silniku bfa1942 i dodatkowo postawiony na modzie FH
Odpowiedź 1:WoWo_Soldier napisał(a):
Nadal twierdze że twórcy moda coś skopali i gra "czeka" na "coś" a że doczekać się nie może to po pewnym czasie leci dalej z wczytywanką.
Cytat:Tomek tls napisał(a):
Cholera, na mój gust tu już procka Ci brakło, całkiem niezły jest, ale nawet do ssd potrzeba minimum czegoś pokroju i5, a i tak dobre ssd spokojnie go zarżnie. Pamiętajmy, że ssd to w sumie nic w porównaniu do ramdisca -to jest powiedzmy 500-550MB/s wobec 10 600-12 800MB/s -wartości czysto teoretyczne ale oddają różnicę; ssd tyle podają producenci, a ram disc to wydajność ddr3 1333-1600.
Odpowiedź 2:Co do CPU, procka mi nie brakło, przynajmniej tak pokazywał menadżer zadań, w szczytowym momencie było w okolicach 60-70% z czego było to równomiernie rozłożone a nie że np. 2 śpią, tylko 4x70%, z czego połowa było to spowodowane kamerą. Co do porównania ram i hdd to masz w filmiku ram osiąga 2,5-3GB/s a HDD 80MB/s
btw. pierwszy raz robiłem dysk na ramie
I to niestety jest bardzo prawdopodobne; żeby wykorzystać potencjał takiego ramdisca potrzebowałbyś i7 taktowanego na 20GHz

)
Odpowiedź 3:Widziałem CPU stabilnie pracujące na OC o ~80% (bez azotu, jak co mam linka) ale podkręć go o ~900% to przyjadę do cia z cysterną piwa
Pewnie już nie dysponujesz tym FHSW na ram discu, no ale spytam: masz odczyt użycia procesora (na potwierdzenie, bądź obalenie mojej teorii)?
Odpowiedź 4:Jak Ci naprawdę zależy mogę go postawić kwestia 5 min, (bez filmiku), o tych 70% pisałem z pamięci sprzed tygodnia ale na 100% nie osiągnęło 100%
Mój pierwotny zamysł był trochę inny, bo wiadomo na 8GB ram disca rzadko kto może sobie pozwolić;
-nie siedziałem w kodzie bfa (tu by trzeba Mr J popytać

), ale sądzę że wpakować do ramdisca wystarczyłoby kilka plików gry + obecna + następna mapa z serwera, ewentualnie resztę "dogrywać" na bieżąco (no praktycznie na bieżąco to tylko następne mapy, bo reszta nie gra roli; tzn tak samo przecież komputer to wczytuje do ramu), z tym że nie do ogarnięcia jest dla mnie "tak jakby instalka FHSW na 2 dyskach" (ramdisc i ścieżka na zwykłym dysku), jakieś skróty czy coś trzeba by porobić żeby przekierowywał na ramdisc, nie wiem, ale jakby to zadziałało wtedy zamiast 8GB wystarczyłoby na przykład 1GB,
-dodać program, który przy starcie systemu tworzy ramdisca i kopiuje na niego potrzebne pliki, a przy wejściu na serwer pakuje następną mapę na tym serwerze (pierwszą mapę ładowało by się "ręcznie", albo były 2-3 domyślnie załadowane, albo po prostu pierwsza mapa nie byłaby w ramdiscu, bo ładowanie tam wszystkich mija się z celem -z tych 7GB znaczny % stanowią mapy),
Przy takim układzie te kilkanaście % wydajności byłoby i tak zadowalające.
No ale to tylko takie moje gdybanie; przerasta mnie to programowo; nawet pomysłu nie mam jakby to zrobić.
Odpowiedź 5:Mnie to wisi, mam 8GB ram-dysku
Cytat:hanskloss napisał(a):
A jesteś pewien, że wszystko prawidłowo zrobiłeś??
Odpowiedź 6:TAK
---------------------------------------------
A teraz powiem o sposobie nagrywania, gdy nagrywałem z RAMu - filmik zapisywał się na HDD, a gdy nagrywałem HDD zapis był na RAMie aby HDD nie miał spadków i aby głowica nie latała jak szmata po tych talerzach
Jak macie pytania, pytać---------------------------------------------
Zwiadowca napisał(a):
Ale gratuluje podjęcia się testu

Mr. J napisał(a):
Dzięki serdecznie za filmik, ładnie to zmontowałeś
slobodan napisał(a):
@WoWo_Soldier - kawał dobrej roboty. Dzięki!
Ja wam też dziękuję za dobre słowo
btw.
Hans jak zwykle histeryzuje, dramatyzuje, sieje panikę, zamęt, i herezję
długie to wszystko, a to dla tego kto to wszystko przeczytał
KLIK