Teraz jest 16 wrz 2019, 02:12

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 16:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sty 2003, 04:02
Posty: 859
Carnophage[PL] napisał(a):
aNDY^aND napisał(a):
Carnophage[PL] napisał(a):
Na zdrowy rozum, majac 2GB na pokladzie nic to nie da.

Taki jeden po szkoleniu MS z Visty powiedzial ze daje, bo virtualna jak i readyboost tez sa liczone do calosci pamieci.

Tyle, ze cytowany fragment o /3GB tyczy sie XP, a nie Visty...

A sa jakies powody, dla ktorych to mialo by sie roznic od Visty?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 17:04 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lut 2004, 18:16
Posty: 3389
Lokalizacja: Kraków
Ciężko powiedzieć :). Systemy działają kosmicznie czasem i trzeba samemu potestować jak jest lepiej. Co do switcha - jak ktoś nie wie jak to zrobić, to niech lepiej nie robi.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 17:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 mar 2006, 16:15
Posty: 926
aNDY^aND napisał(a):
A sa jakies powody, dla ktorych to mialo by sie roznic od Visty?


Tak - Vista to system 64bit i może zaadresować do 8GB RAM (o ile dobrze pamiętam), więc automatycznie 3GB to nie problem.

_________________
Obrazek http://jasonpaury.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2007, 17:36 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lut 2004, 18:16
Posty: 3389
Lokalizacja: Kraków
Vista tak jak XP jest w wersji 32 i 64 bitowej.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2008, 21:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwi 2004, 17:05
Posty: 32
Lokalizacja: O-ka
Nie chcac zakladac nowego tematu,zapytam tutaj.Czy oprocz przeinstalowania gry da sie zmienic jezyk?Zapomnialem sie ostatnim razem i zaznaczylem "polski".Zdaje sie ze dlatego czesto i gesto wylatuje do windy.Sorry chlopaki ale kawal czasu nie bawilem sie w "wojne" i nie dosc ze mam problem zeby cos ugrac to jeszcze te crashe,lipa troche.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2008, 22:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2003, 16:59
Posty: 2604
Wątpię aby wersja PL miała coś wspólnego z tymi wywalaniem,sam mam PL i nigdy przez to nie miałem dodatkowych błędów itp

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2008, 00:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwi 2004, 17:05
Posty: 32
Lokalizacja: O-ka
Zanim opisalem ten problem,troche poszperalem po forum i bylo cos tam odnosnie wersji PL aby instalowac BFa jak i FH w wersji ang.Bylo tez cos o polskich znakach,ktorych moj komp nie czyta zastepujac ow znaki duza litera "A".Chyba ze cos pokielbasilem przy instalacji.Gdy probowalem instalowac do katalogu "Mods",nie moglem odpalic gry,wiec FH mam katalogu glownym Bfa.Moze tu jest problem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2008, 01:29 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sie 2005, 21:49
Posty: 785
Lokalizacja: nadbużańska dzicz
Polish Vodka napisał(a):
Gdy probowalem instalowac do katalogu "Mods",nie moglem odpalic gry,wiec FH mam katalogu glownym Bfa.Moze tu jest problem?

Z tego co wiem nie powinno Ci FH w ogóle działać :shock: Akurat BF2 jest bardzo wrażliwy na ścieżki dostępu do poszczególnych plików, co gorsza nawet w trybie okienkowym nie raportuję błędu, tylko po prostu crash :?

Spróbuj zainstalować BFa i FH od nowa - to chyba będzie najprostsza metoda. Póki co jeszcze CTD z 2.15 nie miałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 gru 2008, 19:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 kwi 2004, 17:05
Posty: 32
Lokalizacja: O-ka
Wielkie dzieki za pomoc.Poki co,wszytsko gra i buczy.Jednak to byla wina sciezki.Teraz poszukiwani sa cierpliwi ludzie z TSem,ktorzy znajda czas i checi do podszkolenia swiezaka 8) Widzialem ze na serwach przewijaja sie osobniki o polsko brzmiacych xywach,moze akurat ktos by przygarnal.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 gru 2008, 22:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 kwi 2003, 16:59
Posty: 2604
No nie ma tutaj zbytniej filozofii,jak grałeś w BF2 to i FH2 powinieneś ogarnąć,jak co pytaj

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 gru 2008, 00:21 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sie 2005, 21:49
Posty: 785
Lokalizacja: nadbużańska dzicz
Wiki
Manual
Filmy instruktażowe: 1, 2, 3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 gru 2008, 21:02 
Offline

Dołączył(a): 9 gru 2008, 19:54
Posty: 108
xD instaluję, uruchamiam, a wywala do systemu :p.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 gru 2008, 23:47 
Offline
Redaktor Battlefield.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sie 2005, 21:49
Posty: 785
Lokalizacja: nadbużańska dzicz
Normalnie ubaw po pachy...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 gru 2008, 20:46 
Offline

Dołączył(a): 9 gru 2008, 19:54
Posty: 108
Dobra coś pogrzebałem i działa. To są ręce, które leczą komputery :p.

(P.S. Sorki ale czasem mam taką porę, żę się śmieje z byle czego ;) )


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lis 2011, 16:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwi 2011, 22:52
Posty: 142
LUdzie ratunku FH 2.4 mi sie z Teamspeakiem 3 kłóci podczas odpalania gry mi sie ona w małym okienku odpala i artefakty ogólnie są.w innych przypadkach czyli osobno problem ani z jednym ani drugim nie występuje.TS3 z FHSW np chodzi pieknie.i z czymkolwiek innym.
Poz\a tym mam dosc mocny sprzet a jak sie dzieje na ekranie to klatki z 90 do 25 potrafią zejsc.
Abit ip35 c2d 4600@3000 ghz 2 gb ram ddr2 800@1000 hdd 320gb Gainward GTX 260 core 216, SB Live!1024.

_________________
VaU
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL