Teraz jest 20 sie 2019, 10:26

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1024 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lut 2014, 15:28 
Offline

Dołączył(a): 1 sie 2006, 17:06
Posty: 639
Dobrze wkleiłeś. Musisz jeszcze podmienić plik init.con w folderze FHSW. Ten plik powinien być gdzieś tam dołączony. Albo po prostu wklej do tego pliku tą zawartość:
Kod:
game.SetCustomGameName FHSW
game.addmodPath Mods/STFHSW/
game.addmodPath Mods/FHSW/
game.addModPath Mods/FH/
game.addModPath Mods/Bf1942/
game.customGameFlushArchives 0
game.setCustomGameVersion 0.51
game.setCustomGameUrl "http://wbmuse.blog89.fc2.com/"
game.setCustomGameInfo "FHSW"

Game.setMenuMusicFilename "music/slaughter4.bik"
Game.setLoadMusicFilename "music/vehicle4.bik"
Game.setWinMusicFilename "music/vehicle3.bik"
Game.setLoseMusicFilename "music/menu.bik"
Game.setCampaignLoseMusicFilename "music/theme2.bik"
Game.setDebriefingMusicFilename "music/briefing.bik"


Cytuj:
Póki co nie dołączałem jeszcze do żadnego turnieju :D

To dawaj, akurat potrzeba nam jeszcze jednego do brygady! To pierwszy i może ostatni turniej w FHSW, więc możesz więcej nie mieć takiej szansy :) Wielkie doświadczenie nie jest wymagane, również wielu nowicjuszy bierze udział.

_________________
Obrazek
fhsw-europ.ucoz.de - Strona domowa europejskiej społeczności FHSW
FHSW na Facebooku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 cze 2014, 21:39 
Offline

Dołączył(a): 1 sie 2006, 17:06
Posty: 639
Obrazek

Wyszła aktualizacja moda, oznaczona numerem 0.55.
1. Ściągnij paczkę z modem. Do wyboru: Torrent, FTP, HTTPS
2. Znajdź na swoim komputerze i przejdź pod ścieżkę "...\Battlefield 1942\Mods" i usuń (lub przenieś w inne miejsce) folder "FHSW" jeśli jest obecny.
3. Otwórz lub wypakuj paczkę RAR, którą ściągnąłeś w pkt 1, następnie otwórz folder "FHSW055Client" i przenieś folder "FHSW" który tam jest do "...\Battlefield 1942\Mods" na twoim komputerze.

Z ważniejszych zmian:
- wiele ze statycznych obiektów, jak ogrodzenia, mury czy drzewa można teraz zniszczyć
- nowy system bombardowania z lotu poziomego

Obrazek

_________________
Obrazek
fhsw-europ.ucoz.de - Strona domowa europejskiej społeczności FHSW
FHSW na Facebooku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lip 2014, 20:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwi 2011, 22:52
Posty: 142
:D No nareszcie :D Wspaniały Karaś, tylko chyba szachownice na skrzydłach powinny byś niesymetrycznie,zdaje się na prawym szachownice były bliżej kadłuba, tak mniej więcej w połowie skrzydła. Ale nic to zaraz pewnie pociągnę update i heja :shock: I jak Mr J?
Z komendami dało radę? :oops:

_________________
VaU
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 sie 2014, 18:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2008, 14:08
Posty: 35
Lokalizacja: Bydgoszcz
Salute!
Wiecie może ja utworzyć skrót do 0,55? Dotychczas uruchamiałem podstawowe FH i tam dopiero w menu gry przechodziłem do FHSW. Ktoś za was może mi jeszcze podpowiedzieć, która to będzie mapa użyta w animacji w tle menu gdzie panzer 4-rki wyjeżdżają z barek desantowych na plażę?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2014, 12:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2008, 14:08
Posty: 35
Lokalizacja: Bydgoszcz
To nie barki(jak pewnie wiecie :wink: ) tylko transportowy Me-323.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sie 2014, 14:03 
Offline

Dołączył(a): 1 sie 2006, 17:06
Posty: 639
Cześć
A jaki jest problem z tym skrótem? W pierwszym poście instrukcja jest :) Jak nie chcesz być od razu łączony z serwerem to rób tak samo jak tam jest napisane tylko pomiń +joinServer 78.142.142.6:14567

Me323 jest na mapie Crete i chyba Supercharge.

Przy okazji jakby kto nie wiedział to wyszła mała łatka do FHSW 0.55, trzeba ją koniecznie zaaplikować. Waży tylko 9 mb. Link: http://u.to/3NqMCA

_________________
Obrazek
fhsw-europ.ucoz.de - Strona domowa europejskiej społeczności FHSW
FHSW na Facebooku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sie 2014, 09:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2008, 14:08
Posty: 35
Lokalizacja: Bydgoszcz
Dzięki eMdżeJ. Możesz jeszcze mi wyjaśnić w jakim celu jest ta nowa baza dla aliantów w na mapie Battle of Bulge? Jestem też ciekaw do czego służy ta sylwetka samolotu z linią kursu która jest na mapie przy każdym bombowcu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sie 2014, 11:05 
Offline

Dołączył(a): 1 sie 2006, 17:06
Posty: 639
Sorry za późną odpowiedź. W FHSW 0.55 w bombowcach wprowadzono "level bombing system" czyli gadżet mający w teorii ułatwić precyzyjne bombardowanie z dużych wysokości, w locie poziomym. Trzeba horyzontalny i wertykalny wskaźnik sprowadzić do punktu zero i celować celownikiem bombowym (lewy przycisk myszy).

Nie mam pojęcia po co zrobiono flagowe roszady na Bulge. Stary układ był dobry moim zdaniem. W tamtej nowej bazie USA nawet nie ma spawna, może się pojawia w trakcie rozgrywki, nie wiem.

_________________
Obrazek
fhsw-europ.ucoz.de - Strona domowa europejskiej społeczności FHSW
FHSW na Facebooku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2014, 15:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2008, 14:08
Posty: 35
Lokalizacja: Bydgoszcz
Mapy Crete nie ma w 0.55 a na Supercharge owszem jest jeden z Me 323 tylko że nie ma on możliwości otwarcia dziobu i wjechania na jego pokład jak to jest w tym filmiku w tle menu. Jeszcze jakieś propozycje?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2014, 15:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwi 2011, 22:52
Posty: 142
Pomocy. Od wczoraj wywala mi grę na pulpit, ładuje niby mapę, ładuje i po ok 2 min. jak pasek dobiegnie do końca to wywala na pulpit. Wczoraj jeszcze miałem komunikat,że program wykonał niep. oper. i nastąpi zamknięcie. Mam 0,55 i działało mi juz może o tę łatkę chodzi? ściągnąłem rozpakowałem tylko nie wiem gdzie ją wsadzić? do którego folderu znaczy? :lol: :wink:

_________________
VaU
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2014, 16:32 
Offline

Dołączył(a): 1 sie 2006, 17:06
Posty: 639
Rzeczywiście, na Supercharge nie ma wersji cargo :D
Cretę wraz z innymi usuniętymi mapami możesz tutaj pobrać: http://fhsw-europ.ucoz.de/forum/34-488-8191-16-1407664700

Vau, w 1. poście jest napisane gdzie dać łatkę. Pkt. 4.3 Jakie mapy ci wywala? Podczas ładowania na serwerze czy singleplayer?

_________________
Obrazek
fhsw-europ.ucoz.de - Strona domowa europejskiej społeczności FHSW
FHSW na Facebooku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2014, 18:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwi 2011, 22:52
Posty: 142
:D :D Dzięki Mr J największe :D jak zainstaloVaUem łatkę to nagle zaczęło chodzić, działać, no przynajmniej Falaise Pocket zadziałał. Jak to jest z tym pokonywaniem przeszkód? bo Leopardem płotku się nie przejedzie a pokonywanie drzew polega na swoistym ześlizgiwaniu się z pnia na bok :wink: :wink: Pozdrawiam. :D

ps.wcześniej było tak,że normalnie pokazywał sie obrazek z mapy, ładowało jakiś czas i pojawiał się komunikat że problem z aplikacją wystąpił BF 1942 i że zamknie. Ale podstawka się normalnie odpalała i mapy jej też jeno z FH i FHSW problem był. Ale na razie ok, działa wszystko.Jak z podanego przez Ciebie Porcie linku ściągnę te kilka map to zadziałają?Te z forum FHSW community?

_________________
VaU
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 21 sie 2014, 19:19 
Offline

Dołączył(a): 1 sie 2006, 17:06
Posty: 639
Nie, nie możesz rozjeżdżać płotków i drzew.
Te mapy zadziałają, ale tylko lokalnie możesz je załadować, bo na serwerze ich nie ma.

_________________
Obrazek
fhsw-europ.ucoz.de - Strona domowa europejskiej społeczności FHSW
FHSW na Facebooku


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 sie 2014, 07:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 sty 2008, 14:08
Posty: 35
Lokalizacja: Bydgoszcz
Wiedzieliście gdzieś może listę pojazdów z przypisanymi do nich konkretnymi mapami?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 wrz 2014, 18:22 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwi 2011, 22:52
Posty: 142
:cry: Znowu mi grę wywala przeinstalowałem 0.55, na nowo założyłem łatke i nie ładuje map...pojawia sie komunikat jak wtedy,że wystąpił problem i że nastąpi zamknięcie. Wie ktoś jak naprawić? bo bym pograł bym :cry:

_________________
VaU
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1024 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL