Hej
Sterowniki mam wszystkie zainstalowane, ale tylko te z płyt jak ja to mówię "załączonych", a więc nie najnowsze. Inna kwestia, że ani w Fh nie było żadnych zmian, ani wcześniej nie miałem problemów z grą na tych starych driverach. Sam komputer mam bardzo średni, a jeszcze słabiej znam się na nazewnictwie, tak więc podam to co jest wołami napisane, a resztę będziesz musiał mi powiedzieć jak sprawdzić. Tak więc:
a) Mainboard Gigabyte K8 Triton AGP8X / DDR 400
b) Procesor AMD Athlon 64 - 2800+ 1.81 Ghz
c) Karta Graficzna Asus Radeon X1650Pro HTD 256M/A
d) Dwa dyski twarde 80 i 40 GB. 80 na kabel ATA, a 40 na taśmę
e) 2 x 512 starych GOODRAM DDR 3200, ale nie działają jak dual
Do tego ostatni wymieniałem zasilacz na mocniejszy, bo kupiłem nowy napęd, więc na 100% to nie wina spadków energii. Myślałem też, że ten stary dysk na taśmę spowalnia system, ale po jego odłączeniu nie ma żadnej różnicy. Direct X mam 9.0c, więc na potrzeby FH powinien z pewnością wystarczyć. Ciągłe mam wątpliwości tylko z tą grafiką, bo wczoraj ściągnąłem najnowsze ( z lutego ) sterowniki ze strony ATI, dokładnie do mojej karty i systemu, a po zainstalowaniu widzę rzeszę pasów. Tak jest za każdym razem gdy zainstaluje jakiekolwiek inne sterowniki do niej spoza płyty. Na płycie z kolei był program, który ma monitorować sprawność karty, temperaturę, ogólnie wydajność i on cholera nic nie pokazuje niepokojącego. Zainstalowałem wczoraj Dezert Combat, żeby zobaczyć czy to czasem nie tylko z FH problem. DC ma dużo mniejsze wymagania, ale w krytycznych momentach też się trochę tnie, więc odpuszczam sobie kwestie uszkodzonych paczy czy tekstur. Na pewno to coś z komputerem. Szlag mnie jednak trafia, że tyle lat grałem na dokładnie takim sprzęcie i nie miałem żadnych problemów, aż tu nagle bez żadnej przyczyny takie komplikacje.