Bryan[PL] napisał(a):
Witam,
Dołączyłem już do dywizji Aliantów. Ściągam "World at War mini mod" i WaW auto updater map.
Czy trzeba coś jeszcze zrobić, by móc grać? Czy macie jakieś porady dla szeregowego?
I czy możliwa jest gra bez mikrofonu?
Aby móc grać, musisz "zapisać się" do dywizji. Poszukaj na pod-forum dywizji tematu w stylu "
Sign up here". W pierwszym poście tam, będziesz miał wzór jak wypełnić "podanie", w tym podaniu wpisujesz dane i nazwę kompanii, w której chcesz być.
Czekasz kilka godzin i wracasz do twojego posta w "Sign up here", a tam będziesz miał napisane do której kompanii cię przyłączyli.
Po przyłączeniu do kompanii, wchodzisz w pod-forum kompanii i zapisujesz się w "Company sign up" według wzoru z pierwszego postu. Ogólnie, poproś kogoś z oficerów o pomoc, a na pewno ci jej udzielą.
Ja akurat jestem dowodzącym dywizją Osi (Włoską), więc nie mogę ci dać linka, jednak jeśli nie będziesz w stanie go znaleźć, daj mi znać na PM na WaW forum (
mój nick to Fp**** Ronid).
Jeśli zaś się tyczy mikrofonu, to cóż, jeśli chcesz zostać oficerem lub podoficerem (czyli osobami dowodzącymi kompanią), mikrofon jest obowiązkowy. Jeśli zaś ranga od szeregowego do sierżanta ci pasuje, mikrofon nie jest wymagany, acz bardzo pomocny.
Rozgrywane w WaW kampanie polegają przede wszystkim na grze zespołowej, bez możliwości efektywnej komunikacji, gra taka jest szczególnie utrudniona, lecz nie niemożliwa.
Ogólnie, możesz grać bez mikrofonu, ale jeśli znasz język angielski w stopniu komunikatywnym fajnie byłoby sprawdzić swoje umiejętności w realnej rozmowie z obcokrajowcami, nieprawdaż?