Teraz jest 26 cze 2019, 22:07

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 maja 2012, 11:47 
Offline

Dołączył(a): 1 maja 2012, 11:36
Posty: 5
Czesc
Pewnego pięknego wieczoru, w 2012 roku... strasznie naszla mnie ochota aby pograc Polakami w wojnie obronnej Polski. Zaczalem przeszukiwac neta w celu znalezienia takowej gry, ktora spelnilaby te moje tymczasowe male marzenie.
Przypomniałem sobie o starym FH 0.7 i natychmiast zaczalem go sciagac.

Wgralem (oryginal) BF 1942, wgralem odpowiednie patche... nastepnie FH 0.7 i NIESTETY MOD NIE DZIALA...
duzo na ten temat czytalem aczkolwiek nie wiele to wniosło.
Wyrzuca mnie podczas ladowania jakiejkolwiek mapki... slyszalem ze powinienem zmienic tryb zgodnosci na windows 98/me.
Niestety wowczas WOGOLE MI SIE MOD NIE WLACZA. W trybie zgodnosci z windowsem 95 i 98 sie nie wlacza gra... zas z pozostalymi windowsami wywala mnie podczas ladowania mapy.
Dodam ze mam (niestety) windows 7.
Ma ktos moze jakis pomysl? napalilem sie jak po*****ny : P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2012, 14:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 gru 2008, 16:14
Posty: 251
Lokalizacja: Bydgoszcz
1) Zainstaluj Battlefield 1942 z ostatnim patchem 1.61.b
BF42 Patch 1.6 (268 MB)
BF42 Patch 1.6 do 1.61b (6 MB)

2) Zainstaluj mod Forgotten Hope 0.7
FH0.7 1/3 (689 MB)
FH0.7 2/3 (686 MB)
FH0.7 3/3 (694 MB)

3) Zainstaluj FanMappack 6 dla FH0.7
FanMappack6 (482 MB)

Tak zrobiłeś?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2012, 18:01 
Offline

Dołączył(a): 1 maja 2012, 11:36
Posty: 5
wszystko sie zgadza... poza ostatnim punktem, nie zainsatowalem tego funmappacka.

EDIT:
wlasnie wgralem tego fanmappacka.
NIESTETY NIC TO NIE POMOGLO... takze wciaz prosze o pomoc : x


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2012, 20:41 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 gru 2008, 16:14
Posty: 251
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rozumiem że mowa jest o multi a nie singlu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2012, 20:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lis 2010, 13:02
Posty: 421
Lokalizacja: fotel przed komputerem
Tak czy tak, przeinstalować całą grę pasuje. Jak nie będzie działać, to wtedy problem będzie

_________________
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2012, 02:14 
Offline

Dołączył(a): 1 maja 2012, 11:36
Posty: 5
Jesli chodzi o FH to chodzi i o multi i o single.
A jesli chodzi o reinstal, to probowalem reinstalowac samego fh.
Teraz sprobuje calosc...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 maja 2012, 12:42 
Offline

Dołączył(a): 1 maja 2012, 11:36
Posty: 5
niestety mimo reinstalki calej gry... fh wciaz nie dziala [*]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 maja 2012, 09:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 mar 2005, 17:50
Posty: 485
Lokalizacja: Grodzisk Maz.
wywal recznie PunkBustera i odpal pbsetup.exe i pbsvc.exe - to zainstaluje, zupdatuje i uruchomi najnowszego PB.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 maja 2012, 15:57 
Offline

Dołączył(a): 1 maja 2012, 11:36
Posty: 5
skad mam usunac tego pb? z folderu z gra na dysku?
i gdzie znajde te dwa pliki pbsetup.exe i pbsvc.exe?

i czy to aby napewno pomoze, skoro nie dziala mi rowniez single?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 maja 2012, 11:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 mar 2005, 17:50
Posty: 485
Lokalizacja: Grodzisk Maz.
Pewnosci nie ma, ale warto sprobowac, prawda?

Tak, usuwasz folder pb z folderu z gra.

http://www.evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php
http://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe

EDIT:

Niestety, wlasnie natkanalem sie na taka informacje:
Cytuj:
Is there any way to play FH1 on Windows7 without going through some elaborate, nightmarish setup changes?

Unluckily... no. You have to run it in Win98/ME mode, but PB will still not work.


Takze moja teoria jest niestety funta klakow warta.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL