http://bfewaw.com/Tym razem w bój rusza 73. Turkoman Division - dywizja złożona z ochotników z krajów podległych Związkowi Radzieckiemu walczących z Wehrmachtem o wyzwolenie swoich panstw.
Oraz
Kanadyjska 74th Mounted Division "Bushwacking Beavers" - A więc kanadyjskie bobry.
Wielu z was zapewne wie, że WaW jest turniejem nastawionym w dużym stopniu na graczy z Ameryki Północnej i jest to częściowo prawdą. Z tego powodu ich serwery znajdują się właśnie w USA.
Ping, to jednak nie wszystko, szczególnie, że ja byłem w stanie wielokrotnie zajmować pierwsze miejsce na serwerze z pingiem rzędu 180, walcząc K98.
Inni mogą powiedzieć, że tam rozmawiają tylko po angielsku. Otóż nie do końca. W tej kampanii jestem kapitanem Bataillon 795 „Schalwa Maglakelidse“, ochotniczej jednostki gruzińskiej i komunikacja w języku polskim będzie wprowadzona na równi z angielskim. Oczywiście jeśli będę miał w batalionie polaków.
Poza tym WaW ma swoje bitwy w soboty, a więc nie koliduje pod tym względem z F|H.
Wielu z was grało już wiele kampanii w F|H. Znacie ich dowódców, mapy itd. Dlaczego nie spróbować czegoś innego?