Teraz jest 23 lis 2024, 01:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 gru 2004, 13:45 

Ekhm... slychac mnie? :) ok chcialem sie pochwalic w imieniu klanu ETCS ze dorobilismy sie swojego klanowego serwera.
Maszynka prezentuje sie calkiem w porzadku 2 x 2.4GHz Xeon, 1 GB RAMu i 2Mbps łacze. Na razie serwerek odpalamy tylko na treningi ale w przyszlosci mamy nadzieje prowadzic na nim sparringi.
Szczegoly dot. klanu ETCS mozna znalezc tutaj:
http://forum.battlefield1942.pl/viewtopic.php?t=8181

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 22:57 

Fajnie fajnie :) dajcie ip do testow - moze pozyczycie na jakis meczyk albo zagramy spara?

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 10:55 

Taki spar bardzo by Wam się przydał na starcie :lol: Jak nie macie składu, to i tak walcie do nas, jakoś to zorganizujemy dzieląc się naszymi ludźmi. A serwer z chęcią sprawdzimy.

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 12:34 

Tylko dobrze skonfigurujcie serwerek pod kątem wykrywania cheatów - najlepiej zgodnie z procedurą,którą przedstawił PPone -> LINK
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 14:08 

Ekhm... no powiem tak...
Rozmawiałem bodajże przedwczoraj z Jurgensem i zaproponowałem wspólnego friendly-spara, a nawet w miarę regularne ich rozgrywanie - dla korzyści obu stron i w nastawieniu na fun.

Przyznam, że odpowiedź troszkę mnie zdegustowała... wynikało z niej generalnie, że trzeba się z Wami dwa tygodnie naprzód umawiać, bo jesteście zapracowani itd... No dobra...
Z jednej strony fakt, że jesteśmy nowym teamem, powinniśmy znac swoje miejsce itd., ale z drugiej trochę tak głupio się prosić i "zapisywać" w kolejce.
Ale myślę sobie - może rzeczywiście CB i inne laddery są tak absorbujące że trudno znaleźć Wam czas - jestem w stanie to zrozumieć, bo wiem, jak to jest (choć w tej sytuacji możliwość regularnego skopania komuś tyłka byłaby dla Was w mojej ocenie świetnym treningiem).
Tak, czy owak - postanowiłem dać sobie spokój na razie i wysłałem maila z tą samą propozycją do EF-FH.

A dziś zaglądam na forum i patrzę, że chłopaki z UKF są pełne entuzjazmu i chętnie by z nami pograli - jednocześnie nie wiedząc o takiej gotowości z naszej strony... Jakieś nieporozumienie?

W takim razie publicznie, żeby nic nie uciekło: team ETCS bardzo chętnie pograłby z UKF, bo po pierwsze część chłopaków od Was znamy i wiemy, że atmosfera byłaby fajna, a po drugie z całą pewnością moglibyśmy się od Was wiele nauczyć! Dajcie znać mnie lub Triggowi, jesteśmy gotowi i bedzie nam bardzo miło.

Pozdrowionka dla wszystkich!

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 16:25 

jurgens napisał tak,a nie inaczej z uwagi na to,że naprawdę jesteśmy zapracowani - co drugi dzień(czasem dwa dni pod rząd) mamy sparingi, ponadto również mamy meczyki w FH-Lidze, no i jeszcze treningi,aby się do nich przygotować, a dni w tygodniu jest tylko 7 :/ Nie zmienia to jednak postaci rzeczy,że po prostu takie sparki z Wami byłyby (i na pewno będą) bardzo sympatyczne,a co do ich przeprowadzania,to proponuję olać jakieś zapisywanie się i po prostu działać spontanicznie - zbiorą się u Was ludzie,to daj mi znać na gg ( 1966830 ) - oczywiście nie gwarantuję,że od razu u nas będą ludziska,no ale ogłoszę pospolite ruszenie ;) i mam nadzieję,że stawi się wystarczająca ilość osób. Jeśli u nas się zbiorą (bo często gramy na freeplay'u - tzn.ostatnio troszkę rzadziej z uwagi na inne rzeczy...),to ja dam Tobie znać na gg (tylko prośba o numerek :) ). Już w składach powiedzmy 6na6 można coś sobie rozegrać (z udziałem nie tylko Assaultów,ale i sprzętu pancernego/latającego :) ) Jeśli chodzi o godziny,to tutaj tylko w grę wchodzą wieczorne (czyli po 20). Podsumowując: do zobaczenia i do pogrania razem,co mam nadzieję nastąpi na dniach :)
Pozdrawiam serdecznie

PS.Gwoli wyjaśnienia - nie gramy w CB,a w FH-Lidze ( http://www.fh-liga.net ). CB jest do "cztery literki" przy takiej ilości składów (i z ich beznadziejnymi zasadami tyczącymi się rozgrywki - np.basecamping jest dozwolony,itp)

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 18:50 

hehehe Shelton jurgens juz ustawil spary do stycznia :) co nie oznacza ze nie mozemy z wami zagrac np. zamiast z lamkami HPTC :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 19:21 

Lamkami to bym ich nie nazwał - po prostu się nie przykładają. A co do samego zagrania,to już to wyjaśniłem wyżej,więc...PPone, spamujesz :P :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2004, 18:33 

Sorki wszystkich za double posta,ale...Shelton, prośba ode mnie o podanie Twojego numeru GG i zaznajomienie się z moim postem wyżej :)
Pozdrawiam i do (mam nadzieję rychłego) zgadania się na gg :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 gru 2004, 22:37 

=CpS.FH= Mysle ze moglo by zagrac jakiegos spara prosze o kontakt z Morswinem jak co!

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2004, 01:42 

Serwerek przetestowany, dzieki UKF-FH. Mimo admina ktory nie sluchal i byl lekko powolny to bylo ok. Opisanie tego co sie dzialo to opowiesc na inny topic ktorej sie dzisiaj nie podejme :lol: ale na pewno spar zapadnie nam w pamiec, moze 99% teamu nie zrezygnuje :wink: .

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2004, 18:05 

no ale pingi skakaly nawet do 300 :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2004, 18:46 

Eee tam skakaly jak sie wszyscy ponownie wbijali po komunikacie server full ;) w trakcie bitwy bylo chyba ok, przynajmniej nikt z nas na pingi nie narzekal.

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2004, 19:48 

No cóż,istotnie pingi nie były wesołe - miałem 20,by po chwili mieć 120,co dość przekłada się na efektywność. No ale ogólnie i tak było znacznie lepiej,niż gdybyśmy grali na naszym serwerze.

Strefa czasowa: UTC + 2