Teraz jest 23 lis 2024, 02:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: FH-Liga News
PostNapisane: 27 sty 2005, 18:14 

W styczniu nie będziemy już rozgrywać żadnego meczu więcej,a więc pozwolę sobie przedstawić aktualną sytuację w tabeli po ostatnim (wczorajszym) meczu naszej drużyny z klanem ESF (EuroStrikeForce).

Obrazek

A teraz krótka relacja z meczu:
Oczywiście jak zwykle mieliśmy problemy kadrowe i zaczynaliśmy w 7 osób (przy dedykowanych składach 8x8),a drużyna przeciwna w 8. Pierwsza runda to Gold Beach - graliśmy jako Allies. Nie będę pisał o szczegółach (których i tak specjalnie nie pamiętam,hehe),a więc napiszę tylko,że rundę mogliśmy wygrać do zera (z uwagi na przejęcie wszystkich flag przeciwnika) - zabrakło nam jedynie ok pół minuty na to,aby zrobić dożynki ;) - jednakże w efekcie ją przegraliśmy,bo przeciwnik dysponował większą ilością punktów :/ (ostatecznie runda zakończyła się z wynikiem 415:308 dla ESF :( ). Druga runda, tym razem po stronie Axis, przebiegała w miarę poprawnie,gdyby nie to,że w pewnym momencie przeciwnikowi udało się przerwać naszą dość dobrze zaplanowaną linię obrony (no cóż,sprzeczne informacje o pozycjach przeciwnika odniosły bardzo negatywny efekt), jednakże udało nam się przetrzymać do końca rundy,którą wygraliśmy z wynikiem 447:290. Pełni nadzieji (chociaż trochę zniesmaczeni jakością serwera,który charakteryzował się okazjonalnymi warningami) przystępowaliśmy do gry na Operation Market Garden. Zaczęliśmy jako Allies i prawie przez cały czas trzymaliśmy wszystkie flagi (oprócz jednego momentu,kiedy to front przesunął się za bardzo na północ i byliśmy z kolei zmuszeni odbić wszystkie przejęte flagi). Jednakże rundę wygraliśmy 390:227. Każdemu się wydawało,że mecz już mamy w kieszeni (w końcu grę jako Niemcy mieliśmy na tej mapie całkiem dobrze obmyślaną),jednakże zadziałał ten bardzo negatywny w skutkach czynnik odprężający,który spowodował,że popełnialiśmy dość podstawowe błędy. W efekcie przez większość część gry ESF był w posiadaniu wszystkich flag. Oczywiście byliśmy przygotowani na tę ewentualność i przeprowadzaliśmy ataki,jednakże z uwagi na 4 już rundę i zbyt duże rozluźnienie,nie szło nam zbyt dobrze i runda zakończyła się naszą porażką 216:395. Jeśli ktoś w międzyczasie sobie liczył,to już wie,że ostateczny wynik to 1361:1327,czyli było bardzo blisko remisu (a nawet przegranej...). Reasumując,co jak co,ale mecze w FHL obfitują w sporo emocjonujących sytuacji i nigdy tak naprawdę nie wiadomo,kto wygra. No i najważniejsze jest to,żeby do samego końca nie być pewnym swojego zwycięstwa i powiem szczerze,że nieraz właśnie takie myślenie nam mocno zaszkodziło i pewnie jeszcze nieraz zaszkodzi (chociaż oby nie :) ). No nic,to tyle,nie zanudzam więcej i gratuluję temu,kto przebrnął przez całą moją bardzo ogólną relację (btw,muszę się przyznać,że jestem raczej kiepski w pisaniu tego typu sprawozdań,ale...no cóż,praktyka czyni mistrza :P ).
Pozdrawiam wszystkich ze sceny FH

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2005, 20:10 

Powodzenia SBS i EF :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2005, 20:14 

Jezu po ile ticketów na rundę wy gracie ? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2005, 20:19 

Byłem na treningu ESF tydzień przed meczem i musze powiedzieć, że spodziewałem się, że dostaną większe bęcki.

ESF gra w większości mecze 12x12 i przy 8x8 w ogóle nie mają pojęcia jak się zachowywac przy niedużej ilości graczy. Przez długi czas ćwiczyli starty po 16 zawodników w teamie i dopiero jak się podzielili na Alies vs Axis, to się okazało, że to całkiem inna gra i trzeba coś wymyślać.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2005, 20:55 

jurgens napisał(a):
Byłem na treningu ESF tydzień przed meczem i musze powiedzieć, że spodziewałem się, że dostaną większe bęcki.

ESF gra w większości mecze 12x12 i przy 8x8 w ogóle nie mają pojęcia jak się zachowywac przy niedużej ilości graczy. Przez długi czas ćwiczyli starty po 16 zawodników w teamie i dopiero jak się podzielili na Alies vs Axis, to się okazało, że to całkiem inna gra i trzeba coś wymyślać.

Chciałbym żebyśmy My mieli takie "problemy" jak oni :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2005, 21:18 

W ESF jest cały czas problem że jest za dużo chętnych do gry...

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2005, 21:20 

jurgens napisał(a):

Dostaliby,gdyby nie to,że:
1) brakło nam 30 sekund w pierwszej rundzie,żeby ich do zera dojechać
2) za bardzo rozluźniliśmy się w czwartej
3) dwóch z naszych graczy miało okazjonalne disconnecty

Tak czy siak,meczyk był bardzo sympatyczny,bo przede wszystkim był w miłej atmosferze - nie to,co np.HPTC...(wtajemniczeni wiedzą o co chodzi ;) )

dedido napisał(a):
Jezu po ile ticketów na rundę wy gracie ? :shock:

Zgodnie z zasadami FH-Ligi tickety na mapie zwykle są w okolicach 480-500 na stronę (aczkolwiek na niektórych mapach jest połowa,jeśli dobrze pamiętam).

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2005, 21:26 

jurgens napisał(a):
W ESF jest cały czas problem że jest za dużo chętnych do gry...

My wychodzimy powoli z dołka i wierzę że bedzie lepiej. A wszystko przez to że ktoś zabawiał się w Nostradamusa a wyszło zupełnie inaczej...

Tytuł:
PostNapisane: 30 sty 2005, 01:50 

dobra robota SBS szkoda ze mnie nie bylo - moje nebelki by im daly niezle czadu :)

Strefa czasowa: UTC + 2