Teraz jest 24 lis 2024, 04:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lut 2010, 12:36 

Chce kopić BFBC2, zastanawiam się tylko w jakiej formie czy zwykłej czy cyfrowej, jak szukałem w sklepach internetowych to znalazłem najtańszą ofertę na EA POLSKA z wpisanym voucherem obniżającym koszt o 25%, wychodzi 111zl z groszami, tylko że z tym sposobem dystrybucji nie miałem jeszcze kontaktu, z tym się wiąże moje pytani jakie są korzyści i minusy obu tych wersji. Zastanawia mnie jak to wygląda dokładnie z wersją cyfrową czy po pobraniu muszę ja nagrać na płytkę? czy pobiera się jednorazowy czy na utworzonym koncie przy zakupie będzie mozliwosc nieograniczonego pobierania ( w sensie pobrania instalki oczywiście ). Jakie macie doświadczenia z dystrybucją cyfrową i czy te klika, kilkanaście złotych różnicy jest w stanie zastąpić pudelku z instrukcja i płytka, dziękuje za pomoc i odzew z waszej strony.

PostNapisane: 13 lut 2010, 12:50 

Majk napisał(a):
jakie są korzyści i minusy obu tych wersji.

Plusy i minusy sa takie jak mozna sie domyslec plus to co napisze ponizej. Ogolnie poza plyta/jej brakiem, czy spoosbem instalacji nie ma miedzy nimy zadnych roznic.

Cytuj:
Zastanawia mnie jak to wygląda dokładnie z wersją cyfrową czy po pobraniu muszę ja nagrać na płytkę?

Nie musisz, ale mozesz.

Cytuj:
na utworzonym koncie przy zakupie będzie mozliwosc nieograniczonego pobierania ( w sensie pobrania instalki oczywiście ).

Tak.

Cytuj:
Jakie macie doświadczenia z dystrybucją cyfrową

Mam kilkanascie gier na Steamie i doswiadczenia raczej dobre. No wyglada to tak jak sobie mozna wyobrazic, musisz miec dostep do netu, aby zainstalowac gre, musisz miec zainstalowany program itp. W zasadzie nic takiego.

Cytuj:
czy te klika, kilkanaście złotych różnicy jest w stanie zastąpić pudelku z instrukcja i płytk

No to sprawa chyba indywidualna. Jedni uwielbiaja wersje cyfrowe i cenia sobie to, ze moga sobie gre pobrac z kazdego miejsca, kiedy tylko chca i nie potrzebuja plyt, ktore sie rysuja i niszcza. Poza tym niektore gry wymagaja plyty w napedzie, majac wersje cyfrowa tego nie uswiadczasz. Czesto majac wersje cyfrowa aktualizacje do gry same sie pobieraja, co takze dla jednego jest plusem, a dla innego minusem.

Dla mnie osobiscie to zalezy jaka jest ta roznica w cenie. Np. GTA4 zakupilem w promocji na Steamie za niecale 37 zl, gdzie w sklepie gra oscylowala wokol 100zl.
To juz Twoj wybor czy wolisz instrukcje obslugi jako ksiazeczke, czy jako plik .pdf, czy wolisz pudelko na polce, czy ikone na stronie ;)

Ja osobiscie wybralem limitowana wersje pudelkowa z gram.pl.

PostNapisane: 13 lut 2010, 19:44 

I właśnie tu jest mała różnica.. bo można cyfrowo kupić w EA Store i na Steamie.

Na Steamie płacisz 50E, czyli coś koło 200 zł. Nieograniczony download i takie tam, ale płacisz 50zł więcej, niż pudełkowiec (co jest głupie, bo za mniej kasy masz m.in ładne pudełko).

Na EA store płacisz tyle samo, co normalna wersja (+ klucz do bety instant), ALE ściągasz gigant plik setup EA Downloaderem i downloada masz dostępnego przez cały rok. Kiedyś było dopłacanie 6 dolców za dodanie 5 lat, teraz tego nie ma. Polityka EA jest do bani, bo przy pudełkowej licencję na tytuł masz dożywotnią, ale za tyle samo na cyfrową masz 1 rok.

Osobiście mam limitkę z gramera. ;P

Strefa czasowa: UTC + 2