Teraz jest 19 lut 2025, 21:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Bronie.
PostNapisane: 7 kwi 2010, 14:21 

radzio8755 napisał(a):
Czyli miałem rację że AKS-74U to zmodyfikowany AK-47.

Radzo, zlituj się, AK47 jak sama nazwa wskazuje powstał w 1947r, a AK74 skonstruowany został w 1974r (to jakby 30 lat różnicy). Owszem, bo bardzo podobne konstrukcje, ale różni je między innymi kaliber i aparat wylotowy. Niby nic, ale nie postrzela się z AK74 amunicją do AK47.

PostNapisane: 7 kwi 2010, 15:37 

Różnic jest o wiele więcej niż tylko kaliber i "aparat wylotowy" (bardziej popularne określenie to zdaje się "urządzenie wylotowe" ;) ).

Równie dobrze można powiedzieć, że SIG550 to taki nowszy AK. W końcu wewnętrzna zasada działania też jest ta sama.

PostNapisane: 7 kwi 2010, 16:52 

Wierzbin napisał(a):
Radzo, zlituj się, AK47 jak sama nazwa wskazuje powstał w 1947r

Jak takiś dokładny to AK-47 nie powstał w 1947 tylko gdzie około 1943 (albo 42 nie pamiętam) :) (edit: a w 47 został wydany)

A wracając do tematu to strasznie nie pasuje mi XM8 jako standardowa broń. Mimo wszystko przyzwyczaiłem się do M4/M16 i jego celownika a XM8 jakoś dziwnie wygląda :/ M16 natomiast w tej grze to taki "pis of szit" zarówno w odniesieniu do celownika jak i ogólnie się dziwnie z tego strzela (na dalekie odległości z takiego Abakana czuje, że mogę zabić a z M16 mam cykora bo po pierwszej seryjce to broń skacze dziwnie w górę a przeciwnik zwieje (chyba, że ma wolnego neta/słabe reakcje/newbe).

PostNapisane: 7 kwi 2010, 22:48 

nolft napisał(a):
sidh77to co pisze wikipedia nie zawsze jest prawdą.Bo AK jest karabinkiem automatycznym a AKS pistoletem maszynowym.To chyba znacząca różnica prawda?

piszesz najlepsze posty xDDD
A w tym wypadku wiki nie kłamie http://world.guns.ru/assault/as03-e.htm

kzs_001 napisał(a):
Równie dobrze można powiedzieć, że SIG550 to taki nowszy AK. W końcu wewnętrzna zasada działania też jest ta sama.

nigga plz

PostNapisane: 20 kwi 2010, 12:09 

nie a właściwie też mogłoby być nazwane \urządzenie wylotowe" a tłumik wylotowy lub tłumik płomienia- ognia jak zwał tak zwał właściwie chodzi o tzw otwory w "zakończeniu lufy karabinka, które wyprofilowane są w taki sposób że ograniczają lub ukierunkowują wyrzut gazów prochowych po wystrzale powodując ograniczenie huku i błysku /wystrzału/ a jednocześnie stabilizują samą lufę / ograniczając odrzut i podrzut tejże lufy/ a tym samym zwiększając celność.
Co do dat typu dat np: AK -47 to dotyczą one w szczegolności dat zastosowanych modyfikacji np. kolba drewniana w Ak jak i kolba rozkladana w AK a w późniejszych latach wprowadzenie pociskow małokalibrowych typu np. 5.... mm tudzież magazynkow z tworzyw sztucznych zamiast metalowych, tudzież inne szczególy tj.odprowadzanie gazow prochowych do komory gazowej / karabinka/ nie innej.... itd.
Co do nazw jak napisano powyżej tj. AK i AKS to rożnica jest praktycznie w kolbie. Jest to dalej karabinek a nie pistolet maszynowy z tym że w jednym jest kolba drewniana a w drugim metalowa skladana/ i można go stosować ze złożoną kolbą niemniej jednak dalej jest to karabinek- przynajmniej tak mnie uczono w latach mojej młodości na podstawie stosownych instrukcji, wydanych zresztą przez właściwe instytucje wojskowe/.

PostNapisane: 20 kwi 2010, 15:35 

Co tu jest do sprzeczania? AK i AKS są do zabijania i to je łączy.

PostNapisane: 29 maja 2010, 12:52 

Ja żałuje że nie ma moich ulubionych broni. Tak jak wy płaczę za AK-47, no przynajmniej jest AN-94. Ale to że nie ma M4 (przynajmniej M416 jest), G36C lub G36K oraz tak jak już mówiłem M249 SPW które ma większą siłę rażenia niż M249 SAW ale mniejszą szybkostrzelność (statystycznie podobne do M60) oraz P90 (miałem z nim miłe wspomnienia) które ma 50 pocisków w magazynku, wysoką szybkostrzelność, mały odrzut i dużą celność, tylko siła rażenia trochę niska ale ta broń nadrabia ją szybkostrzelnością.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 2