Teraz jest 19 lut 2025, 21:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 maja 2010, 00:21 

gadas napisał(a):
MichelCat napisał(a):
gadas napisał(a):
Nie mierzyłem. Po prostu dobrze mi się gra, bez zacięć lub innych kłopotów na wysokich ustawieniach grafiki.

No, tu mi kaktus zaraz wyrośnie....

Pewnie w rozdzielczości 320x240...

Jeśli jesteś taki magik to niech Ci wyrośnie. Bronić nie będę.

Grę mam, gram i jestem zadowolony. A to, że mi nie wierzysz? Cóż, demokracja...

Zdrowia Życzę!

Demokracja w sprzęcie :lol:
Twierdzisz, że na lapku w full detalach na takim procku i grafie chodzi tobie płynnie w rozdzielczości natywnej matrycy? Kpisz z nasz, czy to jakaś forma prowokacji?
Pokaż jakieś logi z frapsa z pomiaru gry z rozgrywki online na 32 osoby w takiej rozdzielczości matrycy na FULL DETALACH...

PostNapisane: 30 maja 2010, 00:44 

gadas napisał(a):
Nie mierzyłem. Po prostu dobrze mi się gra, bez zacięć lub innych kłopotów na wysokich ustawieniach grafiki.

1 kwiecień już dawno minął. Sprawdź Frapsem ile, bo na "oko" to rozmowa w takim temacie traci sens :omg:

PostNapisane: 30 maja 2010, 06:56 

Teraz komisję sejmową trzeba będzie powołać, żeby zająć się udowadnianiem, że gadas pieprzy od rzeczy.

Nie ma sensu. Jak nie wierzycie to trudno - po prostu zapomnijcie o temacie.

Wygląda na to, że forum niepotrzebne, bo już z góry wszystko wszystkim wiadomo.

Przepraszam, że śmiałem podważyć kanony wydajności. Niepotrzebnie się w ogóle odezwałem.

I pozdrawiam serdecznie mimo wszystko.

p.s. i żeby nie było niedomówień. Tego o co prosicie nie prześlę nie dlatego, że chcę się z Wami podroczyć, tylko dlatego, że nie wiem jak to zrobić. A moja wypowiedź od początku miała charakter subiektywnego odczucia i określenia zadowolenia oraz komfortu grania.
Nie jestem taki szpec jak Wy.

Ostatnio edytowano 30 maja 2010, 08:30 przez Carnophage[PL], łącznie edytowano 1 raz
Łączenie postów

PostNapisane: 30 maja 2010, 10:02 

Wiesz dla ciebie może 20-35 klatek na sek. to gra komfortowa <lol> ale nie dla każdego. Nie wiem czy grałeś kiedykolwiek w inne gry FPS, ale komfortowa gra to około 60 FPS i więcej. Bo jeśli często się przycina (a tak jest z bc2) to nie można nazwać tego komfortową grą.

Siebie oszukasz, nas oszukasz, lecz programu nie oszukasz, daj screena to uwierzymy.

PostNapisane: 30 maja 2010, 11:51 

gadas napisał(a):
Teraz komisję sejmową trzeba będzie powołać, żeby zająć się udowadnianiem, że gadas pieprzy od rzeczy.

Nie ma sensu. Jak nie wierzycie to trudno - po prostu zapomnijcie o temacie.

Wygląda na to, że forum niepotrzebne, bo już z góry wszystko wszystkim wiadomo.

Przepraszam, że śmiałem podważyć kanony wydajności. Niepotrzebnie się w ogóle odezwałem.

I pozdrawiam serdecznie mimo wszystko.

p.s. i żeby nie było niedomówień. Tego o co prosicie nie prześlę nie dlatego, że chcę się z Wami podroczyć, tylko dlatego, że nie wiem jak to zrobić. A moja wypowiedź od początku miała charakter subiektywnego odczucia i określenia zadowolenia oraz komfortu grania.
Nie jestem taki szpec jak Wy.

Najprościej się obrazić: nie wierzycie na słowo, że w Wylatowie UFO wylądowało to nie!
To nie jest droga do dyskusji w takim temacie, wypadałoby podać jakieś parametry gry, jaką rozdzielczość uzyskujesz, ile FPSów masz na niej, a nie określenie: mam laptopa i na full super mi się gra... ok, super się gra to gra, ale nie ma sensu mieszać tu w temacie nie uzasadniając to jakimiś danymi i mieszać nowym osobom mającym laptopy, że na pewno im też na takim sprzęcie będzie się pięknie grało.
Wklepałeś tyle tekstu o UFO, zamiast w to miejsce dać jakieś dowody, parametry, screen, może wpisać liczbowo jak to się utrzymuje...

PostNapisane: 30 maja 2010, 14:26 
Zbanowany

CMD-> msconfig -> uruchamianie -> wyłącz wszystkie -> zastosuj
CMD-> msconfig -> ogólne-> uruchamianie diagnostyczne (tryb awaryjny) -> zastosuj

I voila + 10 FPS

Jeśli wymagania sprzętowe są niespełnione trzeba poszukać w necie "3D-Analyze"... czasami trzeba sobie napisać małego bat-a i załączyć przy starcie aby ominąć wymagania sprzętowe (Czasami gra w funkcji Main przyjmuje pewne ustawienia (trybu startu))- (np:. patrz Wiedźmin po patchu 1.2 pozwalał się włączać nawet w trybie białej siatki (bez pomalowanych trójkątów) - co tylko dusza od DX zapragnie).

PostNapisane: 31 maja 2010, 20:32 

a ja teraz z innej beczki bo widzę że się temat rozkręcił
Mam zamiar niedługo kupić Stacjonarkę do gier, i czy będzie dobry taki sprzęt żeby na full chodziły min. BFBC2 itp na FULL na rozdzielczości 1920x1200

Sprzęt: Windows 7 Ultimate 64 bity
AMD Phenom II x4 965 Quad-Core Black Edition 4x 3,4 GHz
Asus GeForce GTX275 896MB DDR3 448bit PCI-E (ENGTX275/HTDI/896MD3)
4 GB RAM
Zasilacz 600W BOX

PostNapisane: 31 maja 2010, 21:16 
Zbanowany

@up ---> to twoja beczka :lol: http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?f=106&t=31245

PostNapisane: 2 cze 2010, 13:59 

matzo napisał(a):
CMD-> msconfig -> uruchamianie -> wyłącz wszystkie -> zastosuj
CMD-> msconfig -> ogólne-> uruchamianie diagnostyczne (tryb awaryjny) -> zastosuj

I voila + 10 FPS

Faktycznie ten sposob pomaga :) Tylko ja po tych dwoch krokach zrestartowalem kompa i jako ze wylaczylo mi sie wszystko , nawet dzwiek :P to zrestartowalem kompa jeszcze raz, tylko ze juz w normalnym trybie i faktycznie doszlo z kilkanascie FPS-ow. Z tym, ze nie mialem jeszcze okazji przetestowac tego w BC2, ale w Empire TW z ok 20-kilku fps-ow zrobilo sie ok 40! Polecam kazdemu kto ma wydajnosc "na styk".

EDIT: Przetestowalem to rowniez na BC2 i jest swietnie! :) Z 1.5x wiecej fps-ow i przy okazji juz nie mam problemow ze stabilnoscia. BC2 wylaczal mi sie (albo restartowal komp) co (srednio) 0.5h. Natomiast teraz mialem taka sytuacje tylko raz na kilka godzin gry.
Dodam tez ze jakos lepiej sie gra po tych zmianach, pochwale sie ze mialem jedna runde k/d 33/13 i nastepna 28/10, co wczesniej mi sie nie zdarzalo :]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2