HapTi napisał(a):
Konsolowcy mają wspomaganie celowania w każdej strzelance. Jednak zależnie jaka, takie ono jest. Przykład? MW2. Tam masz dosyć spore. Wiem bo grywam u kolegi na ps3, a u kuzyna na xklocu. Konsolowcy zawsze mieli upraszczane gry i nie ma co o tym dyskutować. Dlaczego upraszczane? Otóż na padzie nie da się tak sparwnie manewrować jak myszką. Fakt są ludzie co ogarniają, ale nadal nie jest to to samo.
Z kilku postów na tym forum wynika także, że w BFBC2 mieli +25% do obrażeń (akurat w bf bc2 nie miałem okazji grać na konsoli).
Właśnie to wspomaganie nazwałem aimem. Na PC-cie spotkałem się z wspomaganym celowaniem w call of juarez: bib.
Na padzie nie da sie manewrować tak jak myszka, to fakt. Ale nie sugeruj, ze wszyscy graja z autoaimem bo tak nie jest. W Bad Company 1 jaki i teraz w dwojce, można ta funkcje wyłączyć co wielu graczy robi na samym początku. Proszę Cie bys nie generalizował, bo wprowadzasz ludzi w błąd. Co do +25% do obrażeń, byc może tak jest, nie wiem wiec sie nie wypowiem w tym temacie jednak jeśli możesz proszę o jakieś źródło tych informacji.
Gralem w Call of Juarez: bib, wiem jaki tam byl autoaim i w żaden sposób nie można tego porównać do BC2. Nie sugeruj sie, ze tak jest wszędzie.
Co do większych hitbox-ow na konsolach, tez prosiłbym o jakieś źródło do tych informacji.
http://img14.imageshack.us/i/settw.jpg/